Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 30 oktober 2009, 11:07
Robertj's schermafbeelding
Robertj Robertj is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 januari 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Alles in 1 basis
DTV: standaard
Berichten: 130
Standaard

Het probleem is er nog steeds, ook na het uitschakelen van IPv6. Computer opgestart en geen verbinding met het internet. Nog steeds dezelfde melding dat er gepingd wordt maar geen antwoord komt. De computer rechtstreeks aan de modem aangesloten en dan is er wel verbinding. Zijn er nog andere dingen die ik kan doen?
  #12  
Oud 30 oktober 2009, 11:42
mesa57's schermafbeelding
mesa57 mesa57 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 mei 2009
Locatie: Mijdrecht / ex-Casema
Ziggo Internet: Ai1 Extra met Ubee EVM3200 en DIR 868L
DTV: CI+ Cam (Sony) / Humax 5000/5300 / Cisco 8455
Berichten: 5.466
Standaard

Het probleem lijkt bij de router te liggen die niet goed samenwerkt met het modem. Ik lees dat er vaak problemen zijn met b.v. een arris modem i.c.m. een linksys router. De router haakt dan gewoon af en toe af en lijkt geen verbinding meer te hebben met het modem. De PC direct op het modem geeft dan geen problemen. Een oplossing heb ik nergens gevonden, behalve dan het aanschaffen van een andere router. Dat zou hier en daar geholpen hebben.

In een geval werd gesteld dat het mac adres van de PC waar het modem de allereerste keer op aangesloten is, gekloond zou moeten worden in de router. Daarbij moet het modem daarna gereset worden door de stroom eraf te halen en de batterij eruit te halen (als die er in zit). Of dat helpt heb ik nergens kunnen lezen.
  #13  
Oud 1 november 2009, 11:58
richardhillegonda's schermafbeelding
richardhillegonda richardhillegonda is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Coevorden
Ziggo Internet: 3 in 1 plus netgear
DTV: Samsung DCB-B270R
Berichten: 2
Standaard

Robertj
Ik maar ook mijn schoonvader hebben dezelfde problemen (Ik met een MAC en mijn schoonvader met Vista beide sinds 1 maand ziggo. Daarvoor met KPN geen probleem) Heel vaak bij het opstarten geen verbinding en heb alles al uitgeprobeerd. Het blijkt dat ik telkens de netwerk naam op Netgear moet zetten om het euvel te verhelpen dit is volgens mij duidelijk een software probleem van de router denk ik. Dus volgens mij moet ziggo hier iets aan doen.
Indien jij al een oplossing hebt hoor ik dit graag
  #14  
Oud 16 november 2009, 14:07
vBrkl's schermafbeelding
vBrkl vBrkl is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 november 2009
Locatie: Roelofarendsveen, Casema
Ziggo Internet: Ziggo alles in 1
Berichten: 1
Standaard

[QUOTE=Robertj;222225]Het lijkt erop dat het probleem nog steeds niet echt is opgelost. Ik heb geen idee wat er nou eigenlijk allemaal aan de hand is. Ik startte mijn computer met Vista vandaag op en ik had weer geen verbinding. Ik kreeg weer de melding 'Er kan geen verbinding met de externe host Primaire DNS-server worden gemaakt. De externe host is door Netwerkcontrole gepingd maar er is geen antwoord ontvangen'.



En hoe is het nu? Doet ie het inmiddels wel goed? Wij hebben nl dezelfde problemen...
  #15  
Oud 25 november 2009, 10:21
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Klinkt als een probleem met de router.

Nu kan ik er overheen gelezen hebben, maar speelt dit probleem ook als de pc/laptop direct op het modem word aangesloten?

Wat daarnaast ook een mogelijkheid zou kunnen zijn, het in slaapstand gaan van een pc/laptop. Dit kan veroorzaken dat de verbinding niet geheel juist weer "up" word gebracht en de router met die manier niet kan omgaan en er zo geen connectie meer tot stand komt. Speelt dit probleem ook als pc's "koud" worden opgestart?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door richardhillegonda Bekijk bericht
Robertj
Ik maar ook mijn schoonvader hebben dezelfde problemen (Ik met een MAC en mijn schoonvader met Vista beide sinds 1 maand ziggo. Daarvoor met KPN geen probleem) Heel vaak bij het opstarten geen verbinding en heb alles al uitgeprobeerd. Het blijkt dat ik telkens de netwerk naam op Netgear moet zetten om het euvel te verhelpen dit is volgens mij duidelijk een software probleem van de router denk ik. Dus volgens mij moet ziggo hier iets aan doen.
Indien jij al een oplossing hebt hoor ik dit graag
Als het een probleem is met de router, lijkt mij niet dat Ziggo dat probleem moet oplossen, maar in dit geval Netgear?
__________________

  #16  
Oud 25 november 2009, 10:40
janos's schermafbeelding
janos janos is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2008
Locatie: Roosendaal / Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een plus - TC7210Z
DTV: Quantis rechtstreeks in TV
Berichten: 384
Standaard

Als de stroom van de router gehaald wordt reset de de router wel, maar alle instellingen die er in zitten blijven bewaard.
Ik lees een eindje terug dat je de router van iemand hebt gekregen met nieuwe software.
Bedoel je daar firmware mee ?
Anders misschien firmware update doen.
Zit er op de router, ik kan het type niet, ergens geen miniscuul knopje dat je met paperclip of ander klein dopje kunt indrukken.
Bij mijn sitecom zit dit er wel en hiermee kun je een harde reset geven zodat alle gegevens gewist worden.
Je moet dan wel alle gegevens opnieuw invoeren.
  #17  
Oud 27 november 2009, 21:48
richardhillegonda's schermafbeelding
richardhillegonda richardhillegonda is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Coevorden
Ziggo Internet: 3 in 1 plus netgear
DTV: Samsung DCB-B270R
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Excalibur Bekijk bericht
Klinkt als een probleem met de router.

Nu kan ik er overheen gelezen hebben, maar speelt dit probleem ook als de pc/laptop direct op het modem word aangesloten?

Wat daarnaast ook een mogelijkheid zou kunnen zijn, het in slaapstand gaan van een pc/laptop. Dit kan veroorzaken dat de verbinding niet geheel juist weer "up" word gebracht en de router met die manier niet kan omgaan en er zo geen connectie meer tot stand komt. Speelt dit probleem ook als pc's "koud" worden opgestart?


Als het een probleem is met de router, lijkt mij niet dat Ziggo dat probleem moet oplossen, maar in dit geval Netgear?
Excaliber bedank voor je reactie.
Het probleem doet zich alleen voor bij bijna elke koude start up maar soms ook tijdens het internetten. Het is trouwens een appel Imac. Ik vind het vreemd dat er telkens naar het verkeerde netwerk gezocht worden en als ik deze dan op netgear zet dan heb ik direct verbinding.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 16:58.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl