Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 24 oktober 2009, 01:46
Kedest's schermafbeelding
Kedest Kedest is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juni 2008
Locatie: Roosendaal
Ziggo Internet: Motorola z3
DTV: humax
Berichten: 4
Standaard TV op computer: Terratec H7 + Ziggo CI cam

Ik wil TV kunnen kijken op mijn laptop. Ik twijfel tussen 2 mogelijkheden, waarvan ik er van eentje twijfel of die gaat werken.

De eerste mogelijkheid, die sowieso moet gaan werken:
een Digizon
http://www.digizon.eu/
Dit apparaat heeft een ingang voor analoge kabel en maakt daar een stream-signaal van op het lokale netwerk, wat je dan op de computer kan bekijken met een speciale mediaplayer.

of, waarvan ik twijfel of het werkt:
Een Terratec H7
http://www.terratec.net/en/products/..._H7_91101.html
Deze is bedoeld voor digitale TV en wordt direct op de computer aangesloten met USB. Het apparaat heeft voor signaalontvangst een antenne-ingang voor digitale kabel. Aan de voorzijde zit een gleuf voor een cam module. Zou dit werken met de officiele module van Ziggo zelf?
Op haar site vermeldt Ziggo namelijk een aantal televisietoestellen die geschikt zijn voor de module, maar zijn dat alleen voorbeelden of steekt het zo in elkaar dat het echt beperkt is tot die toestellen?
  #2  
Oud 24 oktober 2009, 09:21
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

De Terratec zou wel moeten werken maar NIET met de officiële Ziggo CI+ CAM.
De Terratec heeft alleen CI (dus zonder de +) en wekt dan alleen met een CI CAM (Ziggo blokkeerd werking van de CI+ CAM in CI slots). Je zult dan een Alphacrypt CI CAM moeten kopen met als nadeel dat blijvende werking niet door Ziggo gegarandeerd wordt en Ziggo hier geen support op geeft.
  #3  
Oud 24 oktober 2009, 10:31
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Je zou ook zo'n digitenne stickje kunnen kopen en er zijn ook losse stickjes met een analoog tunertje er in.
http://www.computerland.nl/ProductDe...?en=NS00681597

Of gaat het puur om digitaal ?
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !
  #4  
Oud 24 oktober 2009, 11:26
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Je zou ook zo'n digitenne stickje kunnen kopen
Heb je toch echt een Digitenne abo nodig om meer te kijken dan Ned 1/2/3 en lokale omroep. Niet echt een alternatief dus.

En analoog als alternatief gaf hij zelf ook al aan, maar digitaal is natuurlijk veel mooier. Helaas alleen niet zonder veel haken en ogen te doen.
  #5  
Oud 24 oktober 2009, 15:22
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
Heb je toch echt een Digitenne abo nodig om meer te kijken dan Ned 1/2/3 en lokale omroep. Niet echt een alternatief dus.

En analoog als alternatief gaf hij zelf ook al aan, maar digitaal is natuurlijk veel mooier. Helaas alleen niet zonder veel haken en ogen te doen.
Alleen het analoge stickje uit mijn linkje kost nog geen 40 euro..dat is een behoorlijk verschil met de aangedragen analoge oplossing.
Er bestond nog een andere box... maar kan verdikkie niet meer op de naam komen
/edit, gevonden:
http://www.myhava.com/product_hava_p...it2=Learn+More
__________________
Voorkomen is beter dan genezen,de negeerlijst is dan al snel juist de goede sfeer lijst... voor als echt niets meer helpt.. Vanish !
  #6  
Oud 24 oktober 2009, 21:04
Kedest's schermafbeelding
Kedest Kedest is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 juni 2008
Locatie: Roosendaal
Ziggo Internet: Motorola z3
DTV: humax
Berichten: 4
Standaard

bedankt voor de reacties tot dusver
Mijn voorkeur gaat uit naar een oplossing zonder extra abonnementskosten, ik wil het liefste dus gewoon mijn huidige Ziggo-signaal op de computer krijgen. Daarom ga ik liever niet voor de digitenne-keuze, maar uiteraard toch bedankt voor de suggestie.

Over die Terratec: is het mogelijk dat die met een softwareupdate in de toekomst eventueel geschikt gaat worden voor CI+ of verschilt dat echt hardwarematig?
En die Alphacrypt, hoe groot is daadwerkelijk de kans dat Ziggo dat mogelijk gaat tegenwerken (al dan niet expres) ?

G.bruiker, als ik het goed begrijp heeft die hava box die jij in je link aangaf geen eigen ingebouwde tuner toch? Wat ik afleid uit de website en de handleiding, is dat je de hava aansluit op de digitale decoder die er al staat, waarna dat signaal omgezet wordt naar een netwerkstream die op de computer te bekijken is. Als je wilt zappen, stuurt de hava een signaal door via een infraroodkastje naar de decoder zodat die van zender wisselt. Als dat inderdaad op die manier gaat, lijkt het me ietwat omslachtig.
  #7  
Oud 24 oktober 2009, 23:29
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

CI kan nooit door software update CI+ worden helaas. En wat de kans is dat Ziggo Alphacrypt gaat tegenwerken: geen idee. Maar wilde daarom zelf de gok niet nemen.

Alternatief is wellicht deze:
http://www.anysee.nl/index.php?sct=p...s&ca=14&pro=48

De Anysee EC30Plus blijkt volgens mensen op dit forum ( http://www.degroeneknop.nl/forum/ind...ard,156.0.html ) wel goed te werken met Ziggo en Windows Media Center.

En belangrijker: hij werkt met een SoftCAM wat inhoud dat er geen CAM module in hoeft. Die wordt software matig ge-emuleerd. Met als gevolg dat de kans dat ze daar CI+ aan de praat krijgen altijd groter is dan bij een hardware CAM (al is de kans nog steeds klein omdat ze niet de officiële CI+ licenties zullen krijgen vrees ik).
  #8  
Oud 25 oktober 2009, 00:05
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.439
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door xahmol Bekijk bericht
En belangrijker: hij werkt met een SoftCAM wat inhoud dat er geen CAM module in hoeft. Die wordt software matig ge-emuleerd. Met als gevolg dat de kans dat ze daar CI+ aan de praat krijgen altijd groter is dan bij een hardware CAM (al is de kans nog steeds klein omdat ze niet de officiële CI+ licenties zullen krijgen vrees ik).
'CI+ aan de praat krijgen' is natuurlijk ook zinloos bij een softcam.
Belangrijk is alleen maar welk coderingssysteem/versie er gebruikt wordt en of deze in de softcam geïmplementeerd kan worden.

CI+ is geen coderingssysteem maar alleen een extra security/encryptie laag bij de hardware CAM interface.
  #9  
Oud 25 oktober 2009, 09:38
xahmol's schermafbeelding
xahmol xahmol is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 februari 2008
Locatie: Utrecht (oud Casema)
Ziggo Internet: Connect Max&Play Max (300 Mb), Technicolor tc7210 (in bridge), Apple AirPort Extreme (2015)
DTV: Samsung Horizon (woonkamer),Humax IR-FOX C (slaapkamer),AnyseeE30TC (PC) en TV Extra.
Berichten: 4.974
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door The_Doman Bekijk bericht
'CI+ aan de praat krijgen' is natuurlijk ook zinloos bij een softcam.
Belangrijk is alleen maar welk coderingssysteem/versie er gebruikt wordt en of deze in de softcam geïmplementeerd kan worden.

CI+ is geen coderingssysteem maar alleen een extra security/encryptie laag bij de hardware CAM interface.
Doman, je hebt helemaal gelijk natuurlijk, maar wilde even een technische uiteenzetting voorkomen Voor de gemiddelde gebruiker zal het toch neerkomen op CI+ aan de praat krijgen...
  #10  
Oud 23 november 2009, 16:47
hboerman's schermafbeelding
hboerman hboerman is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 september 2009
Locatie: Vianen casema
Berichten: 2
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kedest Bekijk bericht
Ik wil TV kunnen kijken op mijn laptop. Ik twijfel tussen 2 mogelijkheden, waarvan ik er van eentje twijfel of die gaat werken.

De eerste mogelijkheid, die sowieso moet gaan werken:
een Digizon
http://www.digizon.eu/
Dit apparaat heeft een ingang voor analoge kabel en maakt daar een stream-signaal van op het lokale netwerk, wat je dan op de computer kan bekijken met een speciale mediaplayer.

of, waarvan ik twijfel of het werkt:
Een Terratec H7
http://www.terratec.net/en/products/..._H7_91101.html
Deze is bedoeld voor digitale TV en wordt direct op de computer aangesloten met USB. Het apparaat heeft voor signaalontvangst een antenne-ingang voor digitale kabel. Aan de voorzijde zit een gleuf voor een cam module. Zou dit werken met de officiele module van Ziggo zelf?
Op haar site vermeldt Ziggo namelijk een aantal televisietoestellen die geschikt zijn voor de module, maar zijn dat alleen voorbeelden of steekt het zo in elkaar dat het echt beperkt is tot die toestellen?
Ik heb me laten verleiden tot de aanschaf van de TerraTec H7 met Alphacrypt CI module voor mijn iMac. Inmiddels €250 verder, werkt het nog niet naar behoren, ikn die zin dat niet alle zenders getoond worden. Bv geen Ned2, RTL5,7, Sport1 alleen het HD kanaal.
Ik heb het gemald bij de leverancier maar vrees het ergste.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:46.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl