Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen

Mededelingen

Nieuwsgroepen Discussies over de news-server van Ziggo, het gebruik van een payserver en usenet software


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 16 oktober 2009, 16:09
wvroessel's schermafbeelding
wvroessel wvroessel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2008
Locatie: Oisterwijk @home
Ziggo Internet: Connect Max en Play Complete
DTV: Horizon Box
Berichten: 219
Standaard

Eind deze maand verloopt mijn licentie van newsleecher. Ik zal eens starten met de vergelijking van SABnzbd+ en grabit
Deze kan ook op mijn nas werken, maar dan is de snelheid minder...
Vooralsnog bevalt NL mij heel goed, zeker qua supersearch.
  #22  
Oud 19 oktober 2009, 22:35
bandietjeoo7's schermafbeelding
bandietjeoo7 bandietjeoo7 is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2008
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra, NETGEAR WNDR3700
DTV: samsung dcb-h360rs
Berichten: 38
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Je kunt ook Grabit nog eens proberen, die gebruikt ook wat minder resources. Zelf gebruik ik NewsBin Pro.
Heb Newsbin Pro nu draaien.
Tis ff wennen maar wat een verschil met NL.
Ook dit programma draait soepeler dan NL.
Met repareren en uitpakken van een 4.5Gb file
maar 20 a 30 procent CPU belasting, merkte er niets van dat
Newsbin pro draaide.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Er zijn 5400rpm schijven die 'sneller' qua schrijven op schijf zijn dan 7200rpm schijven... toeren zegt heel weinig
Meer is niet altijd beter...
Heb veel zitten zoeken en vergelijken.
Veel testten bekeken en vergeleken en heb de knoop nu door gehakt.
Ik heb 2 Western Digital scorpio black 320Gb (WD3200BJKT) 7200 besteld
met een caddy/bracket voor het inbouwen van de tweede HD .

Ook ga ik mijn windows vista home premium 32bit vervangen voor een vista home premium 64 bit (kost me niets) of
een windows 7 64 bit (gaat me geld kosten), hier ben ik nog niet helemaal uit.

De oude Hitachi 320Gb gaat in de Ps3

Hoop hiermee mijn systeem een fatsoenlijke update te hebben gegeven.
  #23  
Oud 20 oktober 2009, 10:43
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

heb eerder al uitleg gedaan wat je kan doen om het probleem op te lossen. En het draait zonder problemen op een amd xp2500 met wat oudere ide schrijven op 7200 rpm
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
  #24  
Oud 20 oktober 2009, 14:11
wvroessel's schermafbeelding
wvroessel wvroessel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2008
Locatie: Oisterwijk @home
Ziggo Internet: Connect Max en Play Complete
DTV: Horizon Box
Berichten: 219
Standaard

Na een test met SABnzbd blijkt dat de downloadlimiet blijft steken op hetzelfde niveau van NL. NL ingesteld zoals hiervoor gemeld.
Resources blijven in beide situatie zwaar in gebruik. De oplossing: Eind dit jaar een nieuwe pc bouwen.....
  #25  
Oud 20 oktober 2009, 14:34
bandietjeoo7's schermafbeelding
bandietjeoo7 bandietjeoo7 is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 mei 2008
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles-in-1-Extra, NETGEAR WNDR3700
DTV: samsung dcb-h360rs
Berichten: 38
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TRaSH Bekijk bericht
heb eerder al uitleg gedaan wat je kan doen om het probleem op te lossen. En het draait zonder problemen op een amd xp2500 met wat oudere ide schrijven op 7200 rpm
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413

Die uitleg die jij geeft had ik al, voor dat de problemen begonnen.
Bij mij is het probleem de snelheid waar mee de disk schrijft.
Deze is nu max 52Mb/s en word na het plaatsen van de nieuwe
HD ongeveer 80Mb/s.

Net ff de laptop rechtstreeks op de modem gegooid om ff te testen wat newsbin doet, tussen de 45Mb/s en 49Mb/s zonder problemen.
Denk dat dit mij standaard readertje word.

Laatst gewijzigd door bandietjeoo7; 20 oktober 2009 om 15:14
  #26  
Oud 20 oktober 2009, 21:37
wvroessel's schermafbeelding
wvroessel wvroessel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 september 2008
Locatie: Oisterwijk @home
Ziggo Internet: Connect Max en Play Complete
DTV: Horizon Box
Berichten: 219
Standaard

Vandaag een test gedraaid met Newsbin versie 5.54 en Newsleecher versie 4.0 Beta 7. Mijn pc is een Pentium 4 2,4 Ghz met 1,5 Gb intern geheugen.

Ik heb een nzb gemaakt voor de serie Eastwick HD versie van 1,14 Gb.
Benodigde tijd om binnen te halen en uit te pakken door NL 8 min. 30 sec.
Newbins doet dit in 6 min. 30 sec.
Dit terwijl NL alle resources gebruikt van mijn pc en op een snelheid van 30-37 Mb download. De pc is dan zowat onbruikbaar en stata flijk te stampen.
Newsbin laat de resources redelijk met rust, je kunt nog taken uitvoeren op de pc. Snelheid van de download is 40 - 48 Mb.

Voordeel van NL is supersearch..ik heb geen ervaring met de internet search van newsbin tegen 5 euro per maand...
  #27  
Oud 20 oktober 2009, 21:44
Ed's schermafbeelding
Ed Ed is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: Ziggo / @Home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra | Ubee EVM3200 | Linksys WRT610N
DTV: Humax iPVR9200
Berichten: 3.393
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wvroessel Bekijk bericht
Voordeel van NL is supersearch..ik heb geen ervaring met de internet search van newsbin tegen 5 euro per maand...
Daar heb je toch FTD en Binsearch òf NZBindex voor?

Ja, omdat ik de NL vertaling heb gemaakt van NewsBin pro, heb ik altijd gratis de zoekfunctie in NewsBin Pro, maar gebruik het werkelijk nooit...
  #28  
Oud 21 oktober 2009, 05:36
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Ik gebruik al jaren newsleecher en geen problemen dat deze veel resources gebruikt cpu belasting is 9 % als hij druk bezig is.
  #29  
Oud 21 oktober 2009, 09:35
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.208
Standaard

wat zijn je specs ? Die van mij belast alleen me systeem bij par2 reparatie en bij uitpakken. Maar onder downloaden geen problemen.
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN95_8GB/20.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
  #30  
Oud 21 oktober 2009, 09:48
mennog's schermafbeelding
mennog mennog is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2008
Locatie: Schagen
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra - Cisco Modem
DTV: Horizon / Humax 5200 / Samsung / panasonic
Berichten: 262
Standaard

Ik heb een core2duo 2.4 Ghz met 8 Gb ram.

Met par2 repareren gaat hij wel naar de 25% maar ik merk het niet.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Nieuwsgroepen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:25.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl