Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Algemeen > Ziggo Algemeen

Mededelingen

Ziggo Algemeen Discussies over Algemene Ziggo-zaken, zoals helpdesk en andere niet specifiek aan TV/Internet/Telefonie gekoppelde onderwerpen


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 11 november 2009, 09:30
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 663
Standaard

Ik zie een paar foutjes:

- Ik heb twee telefoonlijnen, maar beide staan met hetzelfde nummers.

- De einddatums noemen een 13e maand: 1-13-2009

- Mijn DTV abonnementen staan er verkeerd in:
KeuzepakketDTV Bundel PakketKeuzepakketDTV Bundel PakketTerwijl ik het HDTV pakket heb.
  #22  
Oud 11 november 2009, 09:30
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 774
Standaard

Ik gok erop dat dat 'opstartfoutjes' zijn van de nieuwe site, ga er niet vanuit dat ze ineens in het systeem je abo hebben gewijzigd.
__________________
Please Google your question before asking.
  #23  
Oud 11 november 2009, 09:35
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 663
Standaard

Bah!

Zit ik te kijken onder "mijn gegevens/over mij", blijkt mijn email adres voor iedereen zichtbaar. Erg slordig! Kan het wel aanpassen, maar de default staat dus echt verkeerd.
  #24  
Oud 11 november 2009, 09:42
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 663
Standaard

En nog een bug: probeer mijn 2e telefoonnummer te veranderen, maar dan krijg ik vervolgens een eeuwig draaiend circeltje en verder niks.

Ik vind dit vrij ongeloofelijk. Ik besteed 5min aan rondklikken op de nieuwe site en ik kom al flink wat bugs tegen.

Je kan wel zeggen aanloopproblemen, maar ik heb echt een hekel eraan als een bedrijf zijn klanten als goedkope testers ziet. Want dat gebeurt hier gewoon. Men zet een brakke nieuwe site live, terijl iedereen die betrokken is had kunnen weten dat er nog storende fouten in zitten.

Laatst gewijzigd door om1; 11 november 2009 om 09:47
  #25  
Oud 11 november 2009, 09:56
reinvrugt's schermafbeelding
reinvrugt reinvrugt is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 november 2009
Locatie: Oldehove
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra
DTV: geen idee
Berichten: 6
Standaard Nieuwe website

Mooie website, maar het contactformulier werkt mooi niet.
  #26  
Oud 11 november 2009, 10:12
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 774
Standaard

Ik heb zojuist (half uurtje terug) via het contactformulier een vraag gesteld en heb daar nu al antwoord op. Moet wel zeggen dat ik geen bevestigingsmail kreeg, maar dus wel nu al antwoord. Dus contactformulier doet het hier in elk geval goed
__________________
Please Google your question before asking.
  #27  
Oud 11 november 2009, 10:25
Dokie's schermafbeelding
Dokie Dokie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 september 2008
Locatie: Hoorn / Multikabel /Ziggo
Ziggo Internet: Connect and Play complete
DTV: Humax iRHD-5050c + Horizon
Berichten: 347
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door reinvrugt Bekijk bericht
Mooie website, maar het contactformulier werkt mooi niet.
Welke browser gebruik je? Ik heb in het verleden problemen gehad dat het onder firevox niet werkte maar met IE wel. Jouw klacht klint hetzelfde als waar ik toen tegenaan liep.
  #28  
Oud 11 november 2009, 10:40
om1's schermafbeelding
om1 om1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2009
Locatie: Heemstede Multikabel
Ziggo Internet: Connect Max, Cisco EPC3928AD
Berichten: 663
Standaard

Inloggen werkt op dit moment voor mij niet.

Ik heb wel net een klacht kunnen indienen (zonder eerst in te loggen) met firefox. Ben benieuwd.

Het tekstboxje waar je je klacht moet omschrijven is trouwens erg klein, en scrollt alleen als je met de cursor heen en weer gaat, erg irritant in gebruik. Waarom niet groter en/of scrollbars? Je vraagt je af wat voor talent dit formulier heeft ontworpen.
  #29  
Oud 11 november 2009, 10:41
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 774
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Dokie Bekijk bericht
Welke browser gebruik je? Ik heb in het verleden problemen gehad dat het onder firevox niet werkte maar met IE wel. Jouw klacht klint hetzelfde als waar ik toen tegenaan liep.
Ik heb het zelf met Firefox geprobeert en dat loopt vlekkeloos ^^
__________________
Please Google your question before asking.
  #30  
Oud 11 november 2009, 10:50
Sandrie's schermafbeelding
Sandrie Sandrie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 september 2009
Locatie: Home
Berichten: 6
Standaard

Ook hier problemen, ik kom maar niet op webspace, laat staan dat ik er kan inloggen.... iemand een idee????
Bovendien kom ik telkens op de laatst geopende pagina van Ziggo uit als ik op het huisje klik om terug te gaan naar de startpagina van Ziggo...

Laatst gewijzigd door Sandrie; 11 november 2009 om 10:55
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Algemeen > Ziggo Algemeen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 09:06.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl