Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo

Mededelingen

Storingen Digitale TV bij Ziggo Storingen die (vermoedelijk) meerdere digitale-TV gebruikers in het hele Ziggo gebied treffen


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 29 september 2009, 09:39
DenMan78's schermafbeelding
DenMan78 DenMan78 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 augustus 2008
Locatie: @home/ziggo / Buchten
DTV: Samsung P850R
Berichten: 8
Standaard Geen ontvangst Ned 3 HD

Hallo allemaal,

Sinds gisteren geen beeld op NL3 HD. Heb ook hoge BER-waarden.
Zijn er meer mensen die hier last van hebben? postcode 6122, Limburg.

Heb gisteren ook mijn kabels weggewerkt achter de plint. Ze zitten nu dus strak tegen elkaar aan (internet, coax tv en radio). De coax zijn van goedkopere kwaliteit. Kan het ook daar aan liggen? OF moet ik dan last hebben op meerdere zenders?

Groeten
Dennis
  #2  
Oud 30 september 2009, 16:28
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Ziggo CH7465LG Connect Box | d-link dir-855
DTV: Horizon | Humax 5200c | Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | FireDTV
Berichten: 1.259
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ednielaba Bekijk bericht
Ik kan Ned 3 niet ontvangen in HD kwaliteit,woon in postcode gebied 6466
De andere HD zenders zijn prima,wie heeft daar nog meer last van?
ik heb een Samsung H 360 hd ontvanger.
Ook de kabels zijn van de beste kwaliteit,de HDMI kabel is zelfs een hele dure,dus daar kan het niet aan liggen.

Ed.
* Wat voor melding krijg je als je m op Ned 3 HD (kanaal 73) zet?
* wat is je signaalsterkte op Ned 3 HD?
* wat is je signaalsterkte op Ned 1 en 2 HD?
* gebruik je een versterker / zo ja welke?
* hoeveel coax gaat er vanaf het AOP naar de tv?
* zitten er splitters in het pad vanaf AOP naar de TV?
__________________
_____________________ www.8h.nl ______________
  #3  
Oud 30 september 2009, 17:12
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.666
Standaard

Storing

Groepsstoring sinds woensdag 30 september 11.37 uur


Hier viel Ned 3 HD ook een paar keer uit. Ook storing op enkele andere kanalen.
__________________
Power is nothing without control !!!
  #4  
Oud 1 oktober 2009, 16:41
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 774
Standaard

Kijk voor de zekerheid je netwerkinstellingen na.
Voor postcode 6122 en 6466 zijn deze: frequentie 356.00 mHz en netwerk-id 1111; voor postcode 8748 zijn deze: frequentie 369.00 mHz en netwerk-id 8400.
Symboolsnelheid moet zijn 6875 kS/s en modulatie 64-QAM.
__________________
Please Google your question before asking.
  #5  
Oud 1 oktober 2009, 16:55
TVdigitaal's schermafbeelding
TVdigitaal TVdigitaal is offline
Ziggo 2e lijns DTV Support
 
Geregistreerd: 30 oktober 2008
Locatie: Ziggo
DTV: Allemaal
Berichten: 1.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door DenMan78 Bekijk bericht
Hallo allemaal,

Sinds gisteren geen beeld op NL3 HD. Heb ook hoge BER-waarden.
Zijn er meer mensen die hier last van hebben? postcode 6122, Limburg.

Heb gisteren ook mijn kabels weggewerkt achter de plint. Ze zitten nu dus strak tegen elkaar aan (internet, coax tv en radio). De coax zijn van goedkopere kwaliteit. Kan het ook daar aan liggen? OF moet ik dan last hebben op meerdere zenders?

Groeten
Dennis
In limburg zit Nederland3HD (samen met o.a Family7) op de frequentie 498.7500 Mhz. In Maastricht, Heerlen en Roermond zit hier ook een DVB-T mast op 498 Mhz. dit kan bij een niet goed afgeschermde installatie problemen geven en verklaard ook de hoge Ber waarden.

kijk voor uitleg op:

www.stai.nl

En voor tips om het op te lossen op www.kabelkeur.nl
  #6  
Oud 6 oktober 2009, 11:51
UltraSub's schermafbeelding
UltraSub UltraSub is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 februari 2009
Locatie: Ziggo Brabant
Ziggo Internet: AiE Extra
DTV: 2x Humax HDR-5050
Berichten: 57
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TVdigitaal Bekijk bericht
In limburg zit Nederland3HD (samen met o.a Family7) op de frequentie 498.7500 Mhz. In Maastricht, Heerlen en Roermond zit hier ook een DVB-T mast op 498 Mhz. dit kan bij een niet goed afgeschermde installatie problemen geven en verklaard ook de hoge Ber waarden.

kijk voor uitleg op:

www.stai.nl

En voor tips om het op te lossen op www.kabelkeur.nl
Aha! Dat is goed om te weten.
Hier ook problemen met HD ontvangst. NL3HD is hier gewoon niet te ontvangen (E48 Geen signaal). Al twee keer een monteur gehad, die alles heeft doorgemeten. Signaal aan AOP is, na wat aanpassingen in verschillende wijkkasten, nipt in orde volgens de monteur. Hij heeft met zijn apparatuur ook mijn bekabeling en dozen doorgemeten, en het verlies wat dat opleverde was marginaal, en zou absoluut geen probleem mogen opleveren. Hij erkende dat het een Ziggo probleem was, en zou opgelost worden. Een week later belde de HD me op dat het opgelost zou moeten zijn. Is dus niet zo, en heb ik ook aangegeven. Er zou opnieuw contact met me worden opgenomen, is niet gebeurd. Inmiddels al een 2 maanden geleden denk ik, zelf ook niet meer gebeld.

Saillant detail, een vriend van me 300 meter verderop heeft geen enkele NL HD zender, alles op zwart, ook rechtstreeks aan AOP. Mijn signaal staat op 25%, het zijne op 23%.

Het gaat hier om 6049. Dat is inderdaad Roermond, en wat jij beschrijft van de DVB-T mast zou kunnen verklaren waarom het mis gaat bij mij voor NL3HD. Echter de metingen van de monteur ontkrachten dit.

Ik ga maar weer eens bellen denk ik. Wordt nu toch wel tijd dat het opgelost wordt denk ik zo.
  #7  
Oud 6 oktober 2009, 12:23
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 774
Standaard

Je weet zeker dat je instellingen etc verder goed staan? De metingen van de monteur ontkrachten inderdaad die interferentie, maar vind het wel vreemd dat je alleen die ene zender niet hebt...
__________________
Please Google your question before asking.
  #8  
Oud 6 oktober 2009, 12:49
UltraSub's schermafbeelding
UltraSub UltraSub is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 februari 2009
Locatie: Ziggo Brabant
Ziggo Internet: AiE Extra
DTV: 2x Humax HDR-5050
Berichten: 57
Standaard

Alles staat verder goed. Zelfde probleem op 2 decoders (Humax 5050) in huis. Instellingen ook gechecked door de monteur. Ik vind het ook heel vreemd inderdaad.
  #9  
Oud 6 oktober 2009, 20:34
Isis's schermafbeelding
Isis Isis is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: Hoogezand/@Home
DTV: Samsung DVB-9401R
Berichten: 774
Standaard

Dat wordt dan toch weer Ziggo bellen...
__________________
Please Google your question before asking.
  #10  
Oud 6 oktober 2009, 20:46
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door UltraSub Bekijk bericht
. Al twee keer een monteur gehad, die alles heeft doorgemeten. Signaal aan AOP is, na wat aanpassingen in verschillende wijkkasten, nipt in orde volgens de monteur. Hij heeft met zijn apparatuur ook mijn bekabeling en dozen doorgemeten, en het verlies wat dat opleverde was marginaal, en zou absoluut geen probleem mogen opleveren.

Hij erkende dat het een Ziggo probleem was, en zou opgelost worden. .
ik vind het een vreemd verhaal, alles lijkt goed te zijn, op basis van de metingen, toch blijf je E48 houden en dan blijkt het een Ziggo probleem te zijn.

Om uit te sluiten of het probleem te wijten is aan interferentie zou je een versterker moeten opnemen in de signaal keten, zo dicht mogelijk bij de AOP. Dit had de monteur ook kunnen doen.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:27.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl