Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Samsung

Mededelingen

Samsung Nieuws, vragen en opmerkingen over Samsung CI+ geschikte TV's


Reageren
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #141  
Oud 27 oktober 2009, 21:20
Barbarian's schermafbeelding
Barbarian Barbarian is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles in één plus|Cisco EPC 3928
DTV: SMiT CI+ CAM (Samsung UE40F5700A)|Samsung SMT-C7140|Cisco 8485DVB|Humax IR-FOX C| TV Extra
Berichten: 1.307
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bazch Bekijk bericht
Goed het op niet op voorraad zijn en 3-4 maanden wachten klopt dus niet.
Maar hoe zit het met eventuele problemen na update's?
Klopt het dat het dan niet meer werkt of zou je dan iets moeten doen waardoor het wel weer werkt?

Oftewel raden jullie het aan zo'n CI+ cam te nemen?
Of raden jullie het juist af omdat het zoveel problemen geeft als die er al zijn natuurlijk?
Of je een Cam neemt is geheel jou beslissing, er zijn voor en tegenstanders, ikzelf heb een Cam gekocht vanaf de eerste release zending, cam geïnstalleerd en tot op heden geen problemen ondervonden...
__________________
Rwy’n dymuno pob hwyl i chi gyda gweddill eich bywyd

Bä®bä®îäñ
Met citaat reageren
  #142  
Oud 27 oktober 2009, 23:35
Beerma's schermafbeelding
Beerma Beerma is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 juli 2009
Locatie: Geleen @home
DTV: Neotion CI+ cam Philips 40pfl9704/h 12
Berichten: 26
Standaard

Ik heb ook in sept. een cam-module gekocht en alles ging goed tot verleden week donderdag. Anoniem heeft me met zijn handleiding goedgeholpen. Ben terug naar de winkel geweest en heb daar mijn cam-module omgeruild (n.a.v. de handleiding en wat experimenteren) kwamen we erachter dat deze niet meer goed werkte. Alles opnieuw geinstalleerd en heb weer prachtig beeld. Dank voor jullie geduld met mij.
Met citaat reageren
  #143  
Oud 30 oktober 2009, 18:01
toontjelager's schermafbeelding
toontjelager toontjelager is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 oktober 2009
Locatie: hengelo athome
DTV: Humax 5050
Berichten: 5
Standaard fout melding kaart bij Samsung tv

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Ik denk dat je toch een verkeerde voorstelling hebt van de oorzaak. Er was een probleem met je TV. Daarvoor heeft Samsung een handeling gedaan via het hidden service menu. Vervolgens is de normale procedure volgens de handleiding weer uitgevoerd en met succes !

Het ligt dus niet aan de handleiding zoals je suggereert. In dat geval had je ook gewoon de handleiding kunnen gebruiken, waarvan je de link op dit forum kunt vinden. Betreffende handleiding is ook door Samsung gemaakt (2e versie) !

Een error 16 ligt aan de TV en kan vooralsnog alleen met hulp van Samsung opgelost worden, zolang Samsung HQ nog niet instemt met het plaaten de procedure op het forum. Daarom kunnen we nu alleen verwijzen naar de helpdesk van samsung.
Heb een samsung LE 40B650
Volgens de handleiding van ziggo moet je de ziggo kaart in de module stoppen en vervolgens in de tv.
Als je dit doet, dan geeft hij elke keer de fout melding.
Je moet eerst de lege module in de tv doen en laten "uitwerken" tot je kanaal N1HD hebt en dan de ziggo kaart er pas in.
Na lang zoeken is het eindelijk gelukt. Dit staat dus fout in de handleiding van ZIGGO!!!!!
Met citaat reageren
  #144  
Oud 30 oktober 2009, 18:08
toontjelager's schermafbeelding
toontjelager toontjelager is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 oktober 2009
Locatie: hengelo athome
DTV: Humax 5050
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door alki Bekijk bericht
Gisteren een nieuwe CI+ kaart gekocht.
maar ik krijg telkens een foutmelding bij het insteken van de kaart.
Authenticatie mislukt, Toestel certificaat verlopen - ongeldig - 17

De tv is een ziggo goedgekeurde tv Samsung 5 serie type LE37B554M2PXXN
Hij is ook geupdate naar de nieuwste firmware versie

iemand een idee ?

Heb hetzelfde probleem gehad, hieronder hoe het wel moet.

Heb een samsung LE 40B650
Volgens de handleiding van ziggo moet je de ziggo kaart in de module stoppen en vervolgens in de tv.
Als je dit doet, dan geeft hij elke keer de fout melding.
Je moet eerst de lege module in de tv doen en laten "uitwerken" tot je kanaal N1HD hebt en dan de ziggo kaart er pas in.
Na lang zoeken is het eindelijk gelukt. Dit staat dus fout in de handleiding van ZIGGO!!!!!
Met citaat reageren
  #145  
Oud 30 oktober 2009, 18:09
toontjelager's schermafbeelding
toontjelager toontjelager is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 oktober 2009
Locatie: hengelo athome
DTV: Humax 5050
Berichten: 5
Standaard

Heb een samsung LE 40B650
Volgens de handleiding van ziggo moet je de ziggo kaart in de module stoppen en vervolgens in de tv.
Als je dit doet, dan geeft hij elke keer de fout melding.
Je moet eerst de lege module in de tv doen en laten "uitwerken" tot je kanaal N1HD hebt en dan de ziggo kaart er pas in.
Na lang zoeken is het eindelijk gelukt. Dit staat dus fout in de handleiding van ZIGGO!!!!!
Met citaat reageren
  #146  
Oud 30 oktober 2009, 18:21
Barbarian's schermafbeelding
Barbarian Barbarian is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles in één plus|Cisco EPC 3928
DTV: SMiT CI+ CAM (Samsung UE40F5700A)|Samsung SMT-C7140|Cisco 8485DVB|Humax IR-FOX C| TV Extra
Berichten: 1.307
Standaard

Ik heb de opstart procedure gevolgd zoals beschreven in de handleidingen die hier op het forum te vinden zijn...
Dat het bij jou op een andere manier heeft gewerkt ben ik blij om, maar om dat nou 3 keer achtereen te melden lijkt me wat overbodig.....
__________________
Rwy’n dymuno pob hwyl i chi gyda gweddill eich bywyd

Bä®bä®îäñ
Met citaat reageren
  #147  
Oud 30 oktober 2009, 18:56
toontjelager's schermafbeelding
toontjelager toontjelager is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 oktober 2009
Locatie: hengelo athome
DTV: Humax 5050
Berichten: 5
Standaard

Klopt 3x is wel erg veel.
Ik ben net lid van dit forum en was er niet zeker van of het wel overkwam.
Met citaat reageren
  #148  
Oud 30 oktober 2009, 19:02
toontjelager's schermafbeelding
toontjelager toontjelager is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 oktober 2009
Locatie: hengelo athome
DTV: Humax 5050
Berichten: 5
Standaard

Trouwens ik heb ook de procedure gevolgd zoals aangegeven op dit forum , maar het werkte nog niet.......totdat ik de handeling die ik al eerder beschreef (op aanraden van mediamarkt monteur) gedaan had.
Met citaat reageren
  #149  
Oud 30 oktober 2009, 22:26
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.489
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door toontjelager Bekijk bericht
Trouwens ik heb ook de procedure gevolgd zoals aangegeven op dit forum , maar het werkte nog niet.......totdat ik de handeling die ik al eerder beschreef (op aanraden van mediamarkt monteur) gedaan had.
Ik heb vanavond een nieuwe LE46B650 geinstalleerd bij een familielid en dat werkte vlekkeloos door de handleiding te volgen die op dit forum gepost is. Daarin staat ook gewoon hetzelfde wat jij noemt, dus die handleiding klopt echt wel. De informatie die bij de SMiT CAM zat is dus niet volledig.

Heb je wel de software in je TV gecontroleerd ? Die is meestal 'oud' als je hem uit de doos haalt. Ik heb dus eerst de firmware geupdated:
  • De firmware eerst geupdate, aangezien de TV firmware van juni had en er dus niet de firmware in zat dit ook via de link hierboven gevonden kan worden. Download daarvoor dus de software en zet de .exe file op een lege (hoeft niet persé denk ik) USB stick. Voer daarna de exe-file uit door hem te dubbelklikken, daarna wordt de firmware uitgepakt en de juiste mappen structuur aangemaakt op de USB stick. Vervolgens de USB stick in de TV steken en in het menu van de TV de software-update optie kiezen. Nadat de update klaar is heb ik een factory reset gedaan (exit knop meer dan 10 seconden ingedrukt) zodat de plug-and-play installatie weer begon.
De rest staat in bovengenoemde handleiding, in het kort :
  • Nog geen CAM in de TV, daarna de plug&play installatie laten lopen en alle digitale kanalen gevonden. TV weer op nederland-1 zetten en standby zetten.
  • CAM in de TV zonder smartcard en TV weer aanzetten, je ziet nu dat de CAM herkend wordt. Nederland-1 is nog steeds te zien achter het menu waar je ziet dat de CAM herkend wordt. Wacht tot dit klaar is. Nederland-1 blijft beeld houden, nederland 2 geeft geen beeld.
  • Smartcard in de CAM, de Smartcard moet helemaal verdwijnen in de CAM, hij mag niet uitsteken. Als je hem niet helemaal recht in de CAM steekt blijft hij soms hangen en denk je dat hij er al ver genoeg in zit. In dat geval een beetje rommelen zodat hij er makkelijk verder in gaat tot hij helemaal in de CAM zit. Nu zal nederland-2 en de overige zenders ook te zien zijn mits je smartcard geregistreerd is. Gebruik je een nieuwe smartcard die je net geregistreerd hebt duurt dit misschien wat langer.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
Met citaat reageren
  #150  
Oud 30 oktober 2009, 23:10
halli's schermafbeelding
halli halli is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 28 oktober 2009
Locatie: Nijverdal
DTV: CI+cam Neotion
Berichten: 12
Standaard

Gisteren een Ci+ cam (neotion) gekocht.
Ook geinstalleerd volgens de hiervoor besproken procedure op mijn
lcd TV (LE37b652).
Dit ging vlekkeloos, heb nu een geweldig mooi strak beeld.
Heel wat anders als analoog.
Met citaat reageren
Reageren

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Samsung


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:48.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl