Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #31  
Oud 3 november 2009, 23:16
mikkie1970's schermafbeelding
mikkie1970 mikkie1970 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 2 september 2009
Locatie: Wilnis Casema
Ziggo Internet: Alles in extra ;-(
Berichten: 21
Standaard

hoop dat ze de nieuwe firmware aan het plaatsen zijn voor de nieuwe ubee..
op het moment geen internet...
  #32  
Oud 3 november 2009, 23:45
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mikkie1970 Bekijk bericht
hoop dat ze de nieuwe firmware aan het plaatsen zijn voor de nieuwe ubee..
op het moment geen internet...
ik zit al 2 dagen tegen een activatiepagina aan te gapen die doet het op het moment ook niet. Service Temporarily Unavailable ?
  #33  
Oud 4 november 2009, 00:45
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door rutger89 Bekijk bericht
ik zit al 2 dagen tegen een activatiepagina aan te gapen die doet het op het moment ook niet. Service Temporarily Unavailable ?
Volgens translate google betekent dat: "dienst tijdelijk niet beschikbaar"

Zou je niet gewoon even een telefoontje plegen naar de modem activatie afdeling? Hoef je maar een aantal minuten te gapen i.p.v. twee dagen.
  #34  
Oud 4 november 2009, 10:18
adenan's schermafbeelding
adenan adenan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 oktober 2009
Locatie: Maastricht- HOME
Ziggo Internet: all in one plus UBEE modem
DTV: Humax
Berichten: 10
Standaard

heb net een brief van ZIGGO gekregen waarin vermeld staat dat de activatie code van het UBEE modem fout was...de hoofdletter moet vervangen worden door een kleine letter en excuses van ZIGGO...nou dan veranderen we het even ??? geen activatie site te vinden bij ZIGGO...heb maar weer een mail gestuurd want dat dure bellen daar heb ik geen zin meer in...het bellen valt wel mee maar die wachttijden daar word ik niet vrolijk van...wordt vervolgd.
  #35  
Oud 4 november 2009, 13:21
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Volgens translate google betekent dat: "dienst tijdelijk niet beschikbaar"

Zou je niet gewoon even een telefoontje plegen naar de modem activatie afdeling? Hoef je maar een aantal minuten te gapen i.p.v. twee dagen.
ja, maar daar kunnen ze het modem ook niet activeren. Dat is een fout bij ziggo, wederom... zucht...
  #36  
Oud 4 november 2009, 19:59
Pierre_1's schermafbeelding
Pierre_1 Pierre_1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 januari 2009
Locatie: Voorburg / Oud-Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Ubee EVM3200 / D-link DIR-855
DTV: Humax HDTV
Berichten: 288
Standaard

Renatus, hoe gaat het bij jou vandaag? Nog steeds stijgende snelheden i.c.m. Usenet?
  #37  
Oud 6 november 2009, 17:03
drap's schermafbeelding
drap drap is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 6 november 2009
Locatie: Utrecht/Casema
Ziggo Internet: aip
Berichten: 6
Angry Ubee modem perikelen

Hoe is met de rest van de Ubee modems?

Ik ben sinds eind oktober een ziggo klant en heb zo'n zwart Ubee kastje gekregen.
Ik heb zeer regelmatig last van uitvallend internet. De helpdesk heeft de eerste keer alles doorgemeten en zei dat de waardes niet goed waren en toen een reset van 15 sec gedaan. Dit zou een firmware upgrade veroorzaken.
Vandaag weer last van het uitvallen, modem doet allerlei kleurtjes in allerlei volgordes. De helpdesk mevrouw zegt dat er niks aan de hand is en op dat moment is inderdaad alles weer werkend.
Ik geef aan dat ik niet tevreden ben met een uitvallende zelfherstartende modem en de helpdeskvrouw zegt dat ze niks kan doe omdat ik zelf de modem heb gereset Belachelijk, ik geef aan dat de modem dat zelf doet. Nee zegt ze, ze kan niks doen, ik moet bellen op het moment dat er geen internetverbinding is.

Is dit normaal? Wat een kl0te bedrijf! Klant is hier geen koning.

Wat is de snelste manier om een andere modem te verkrijgen? Ik heb geen zin om dagenlang aan de tel te hangen met het verhaal dat ze niks kunnen doen als het modem uit zichzelf herstart.....
  #38  
Oud 6 november 2009, 18:24
FullHD1's schermafbeelding
FullHD1 FullHD1 is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 13 september 2009
Locatie: sappemeer @Home
Berichten: 47
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pIETJEPUk-NL Bekijk bericht
om precies de zelfde reden heb ik mijn xs4all nog niet opgezegd. en zoals het er nu naar uitziet gaat dat ook niet gebeuren.

17 computers elke dag online om gameservers te vullen (Battlefield2) en 16 staan er nog gewoon op de XS4all internet 4/1 (in de 5 jaar nog NOOIT een lost connection gehad echt nog nog ooit) (Zoetermeer postcodegebied 2713)

1 computer op de Ziggo 50/5 (ubbee modem) en 10x op een dag internet verbinding weg (heb een pingtool draaien). ik heb helemaal geen zin in een Helpdesk of een monteur, dat lost zo te lezen in deze forums niks op.

ik wacht het nog een maand af en dan maar geen snel internet/Digitale TV en telefonie.


zulke mensen heeft ZIGGO het liefst die niet klagen.
Niet klagen betekent dus ook dat ZIGGO niet niet weet wat er speelt.
Dus, jij gooit je geld in een bodemloze put?
Stort het dan op mijn rekening... tja....
  #39  
Oud 6 november 2009, 18:45
rutger89's schermafbeelding
rutger89 rutger89 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: oldenzaal, @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra 50/5 Arris + Netgear wndr3700
DTV: Televisie Z2 Totaal met: Humax 5050C + Cisco ITV + Samsung dingetje
Berichten: 316
Standaard

heb het ubee modem nu 1 dag aan de gang, wat me duidelijk opvalt is dat de verbinding steeds trager wordt.
Gisteren direct na activatie haalde ik 49/4.9, 's avonds was dit nog 45/4.5
vanmorgen 40/4 en nu 35/3.5. Er zit systeem in
ik ga het ding nu eens resetten en kijken of dat wat uithaalt

edit: na een reset: 42/4.9 Mbit, zal wel aan het tijdstip liggen
Upload is er wel op vooruit gegaan. Lijkt wel een geheugenlek wat dat ding heeft.

Laatst gewijzigd door rutger89; 6 november 2009 om 18:55
  #40  
Oud 6 november 2009, 19:17
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door adenan Bekijk bericht
Heb net bericht van ZIGGO gehad...probleem met UBEE modem is bekend en wordt in week 45 opgelost...ja ja ben benieuwd.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pierre_1 Bekijk bericht
Dat zou dus deze week moeten zijn.....ja ja, ben net zo benieuwd als jij.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Renatus Bekijk bericht
Laten we wachten tot het eind van de week, het is ten slotte pas maandag. Als zondag blijkt dat er niets is opgelost dan ben ik de eerste die zal zeggen dat jullie 'ja, ja' terecht is.
De euvele theorie daargelaten dat Ziggo in het weekend een firmware gaat doorvoeren: bij deze alvast mijn jammerlijke constatering dat jullie 'ja, ja' terecht was.

(wordt weer contact zoeken met de hopelijk juiste kanalen...)
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers

Labels
docsis 3, firmware, storing, ubee, uitvallen

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 03:25.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl