Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo Internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d.


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 4 september 2009, 20:33
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Dames en heren, hoe voeren jullie de snelheids testen uit?


Voor een juist beeld dien je de pc op te starten in veiligemode met netwerk ondersteuning. Maak tevens gebruik van een LAN-kabel naar het modem, haal je router er tijdelijk tussen uit.
  #12  
Oud 4 september 2009, 23:35
Hengelerweend's schermafbeelding
Hengelerweend Hengelerweend is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 15 november 2008
Locatie: Ziggo
Berichten: 586
Standaard

Plus loopt hier als een klokje

  #13  
Oud 5 september 2009, 03:17
Barbarian's schermafbeelding
Barbarian Barbarian is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles in één plus|Cisco EPC 3928
DTV: SMiT CI+ CAM (Samsung UE40F5700A)|Samsung SMT-C7140|Cisco 8485DVB|Humax IR-FOX C| TV Extra
Berichten: 1.307
Standaard

Loopt hier ook als een zonnetje, bedraad aan router en alle beveiliging software draaiend.
__________________
Rwy’n dymuno pob hwyl i chi gyda gweddill eich bywyd

Bä®bä®îäñ
  #14  
Oud 5 september 2009, 10:30
HB's schermafbeelding
HB HB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2008
Locatie: Dedemsvaart
Ziggo Internet: Alles-In-1 Plus
DTV: Humax iHDR-5200c
Berichten: 125
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bullet NL Bekijk bericht
Dames en heren, hoe voeren jullie de snelheids testen uit?


Voor een juist beeld dien je de pc op te starten in veiligemode met netwerk ondersteuning. Maak tevens gebruik van een LAN-kabel naar het modem, haal je router er tijdelijk tussen uit.
Dus met andere woorden de Pc altijd opstarten in Veilige Modus met netwerk ondersteuning, laat me niet lachen het hoort in gewone modus goed te zijn.
Ik zit hier als sinds april al met een lekke las op 7 meter uit mijn gevel met als gevolg een internet snelheid die veel weg heeft van een jojo Ziggo weet ervan maar legt het vervolgens bij de BAM neer dat er niks word gerepareerd.
En dan ga je vertellen dat voor iedereen de problemen opgelost zijn door de PC in veilige modus op te starten.
  #15  
Oud 5 september 2009, 11:17
mennomulder's schermafbeelding
mennomulder mennomulder is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: Groningen Rivierenbuurt/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus/Ubee EVW3200 modem
DTV: ex 2x IR Fox C nu Samsungs UE27D5000/SMIT CI+ en UE40ES6100/Quantis CI+ en PVR Humax iHDR5200C
Berichten: 1.828
Standaard

Hier dus totaal geen verschil tussen veilige modus en normaal ! Beiden goed !
__________________
De bearenburch is myn sjirurg
http://www.youtube.com/watch?v=dul7HPrnue0

Grouten oet Grunnen
  #16  
Oud 5 september 2009, 15:04
monnik's schermafbeelding
monnik monnik is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2008
Locatie: Vriezenveen/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1-Plus/Ubee-modem/Time Capsule n
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 102
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HB Bekijk bericht
Dus met andere woorden de Pc altijd opstarten in Veilige Modus met netwerk ondersteuning, laat me niet lachen het hoort in gewone modus goed te zijn.
Ik zit hier als sinds april al met een lekke las op 7 meter uit mijn gevel met als gevolg een internet snelheid die veel weg heeft van een jojo Ziggo weet ervan maar legt het vervolgens bij de BAM neer dat er niks word gerepareerd.
En dan ga je vertellen dat voor iedereen de problemen opgelost zijn door de PC in veilige modus op te starten.
Je hebt gelijk, veilige modus of niet, als er problemen zijn los die dan op Ziggo! Een monteur doet soms wonderen, zeg ik als niet technisch Apple-gebruiker. Dat laatste is voor sommigen ook al niet goed voor internet en het gebruik van Airport Express. Allemaal kletspraat!
Mijn problemen en die van mij buren zijn steeds opgelost door het herstel van fouten in de verdeelkast; vervanging van een slecht modem en de voeding daarvoor.
Nu nog even wachten op herstel van een 'blok' in de verdeelkast en zouden we de nieuwe snelheid wel halen, want die hebben we nog niet, kijk maar

En zelfs daar ben ik al tevreden mee.
  #17  
Oud 5 september 2009, 15:18
Renatus's schermafbeelding
Renatus Renatus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2009
Locatie: Casema
Ziggo Internet: Connect & Play Max / Technicolor TC7210
DTV: Horizon / Humax 5200c / CI+
Berichten: 2.191
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door HB Bekijk bericht
En dan ga je vertellen dat voor iedereen de problemen opgelost zijn door de PC in veilige modus op te starten.
Als je in de veilige modus test is er geen 'overhead' van allerlei software en services die de prestatie van je verbinding kunnen beïnvloeden. Ook de router kan van (grote) invloed zijn.

Het is dan ook een advies bedoeld om te kijken of er misschien iets op je PC of je router 'verantwoordelijk' is voor een lagere snelheid dan wat het zou moeten zijn. Mocht dit niet zo zijn dan kan je dat op het lijstje met mogelijke oorzaken doorstrepen.
  #18  
Oud 5 september 2009, 16:09
Hutspot's schermafbeelding
Hutspot Hutspot is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 maart 2005
Locatie: Kop van Noord-Holland
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus (v/h Quicknet)
Berichten: 124
Standaard

Meestal gaat hier 'plus' ook prima.
'k vind alleen de ping wat hoog ;

__________________
Ik ben net zo slim als ik eruit zie.....

Laatst gewijzigd door Hutspot; 5 september 2009 om 16:18
  #19  
Oud 5 september 2009, 17:30
Reind's schermafbeelding
Reind Reind is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 maart 2009
Locatie: Usquert
Ziggo Internet: Connect Max & Play Complete
DTV: Horizon ,
Berichten: 95
Standaard Snelheid

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bullet NL Bekijk bericht
Dames en heren, hoe voeren jullie de snelheids testen uit?


Voor een juist beeld dien je de pc op te starten in veiligemode met netwerk ondersteuning. Maak tevens gebruik van een LAN-kabel naar het modem, haal je router er tijdelijk tussen uit.
Je hebt volkomen gelijk.
  #20  
Oud 5 september 2009, 18:18
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door monnik Bekijk bericht
Je hebt gelijk, veilige modus of niet, als er problemen zijn los die dan op Ziggo! Een monteur doet soms wonderen, zeg ik als niet technisch Apple-gebruiker. Dat laatste is voor sommigen ook al niet goed voor internet en het gebruik van Airport Express. Allemaal kletspraat!
Mijn problemen en die van mij buren zijn steeds opgelost door het herstel van fouten in de verdeelkast; vervanging van een slecht modem en de voeding daarvoor.
Nu nog even wachten op herstel van een 'blok' in de verdeelkast en zouden we de nieuwe snelheid wel halen, want die hebben we nog niet, kijk maar

En zelfs daar ben ik al tevreden mee.
Dat kan bij jou zo zijn, maar jij wil het aantal mensen waarbij de thuis situatie het probleem (of bottleneck vormt) echt niet de kost geven, dat is je faillissement.

Als er problemen zijn met de snelheid kan je testen uitvoeren om mogelijke oorzaken uit te kunnen sluiten. Enkel een snelheidstest uitvoeren en dan klagen bij Ziggo brengt je geen stap verder. Met een paar simpele testen kan je makkelijk uitsluiten of het wel of niet bij jezelf of je eigen apparatuur ligt. Zo kom je ook beter beslagen ten ijs als je na die testen alsnog Ziggo belt.

Veilige modes met netwerkondersteuning
Waarom testen in veilige modus met netwerkondersteuning? Om uit te sluiten of er software op je pc aanwezig is (firewall, anti-virus etc) die de doorgang van het dataverkeer belemmert waardoor je de snelheid mogelijk niet haalt.

Lijkt onlogisch? Zoek eens op het forum, en er zijn voorbeelden genoeg te vinden waarbij bijvoorbeeld een virusscanner een zeer grote invloed had op de bepaalde snelheid.


Wel of geen router
Heb je een router in gebruik? Test het dan ook met 1 pc direct verbonden met het modem (met een kabel). Hiermee sluit je op een simpele manier uit of het wel of niet de router is die de beperkende factor is.

Ja maar, de router heeft altijd goed gefunctioneerd, dus kan het de router niet zijn. Het kan best zijn dat de router altijd goed gefunctioneerd heeft, maar aangezien het een stuk electronica is, kan het ook minder goed gaan functioneren of helemaal stuk gaan, alles is mogelijk. Enige manier om het uit te sluiten is door deze test uit te voeren.
__________________

Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers

Labels
snelheid

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 20:16.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl