Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Nieuws

Mededelingen

Nieuws Nieuwsberichten over digitale TV en Radio en zenderwijzigingen bij Ziggo


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 11 augustus 2009, 21:13
hallotjes's schermafbeelding
hallotjes hallotjes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: roosendaal @home
Berichten: 1.370
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jdd Bekijk bericht
Ik weet niet of de originiele opmerker het volgende bedoelde. Maar soms zie je de camera bewegingen maken je ziet de achtergrond (of delen daarvan) bewegen, maar het persoon dat geinterviewd wordt (en soms delen van de achtergrond) blijven stil staan.

Je kan het zien als een kijkdoos waarbij het plaatje uit meerdere lagen is opgebouwd, waarbij je je ogen voor het kijk gat beweegt.

Je verwacht dat alle lagen met de beweging heen en weer gaan, maar dat gebeurd niet. Soms lijkt het of een van de lagen stil blijft staan, of omgekeerd 1 laag beweegt.

Dit treedt zover ik geconstateerd heb alleen op bij kleine bewegingen van de camera.

Overigens is mij dit alleen maar opgevallen op de NED zenders via de 9401, via de sony tv kijk ik alleen maar HD
Thnx, dat is een heel heldere uitleg. Ik denk dat wat de opmerker hetzelfde bedoeld met wat ik eerder als "bibberige" gezichten noemde. Dit komt inderdaad enkel bij kleine bewegingen voor. Het lijkt net of de beweging een beetje schokkerig gaat. Misschien dat ik het kan opnemen en online zetten.

Het lijkt alsof een component in de signaalweg niet snel genoeg is.
Maar dit komt dus niet met HD voor? Ik twijfel of dit door hetzelfde wordt veroorzaakt als het oorspronkelijke probleem want het valt me niet op bij elk programma. Misschien als ik er op ga letten. Alleen jammer als je eenmaal weet dat er een probleem is dat het ook steeds opvalt
  #22  
Oud 11 augustus 2009, 21:44
Barbarian's schermafbeelding
Barbarian Barbarian is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2008
Locatie: @Home
Ziggo Internet: Alles in één plus|Cisco EPC 3928
DTV: SMiT CI+ CAM (Samsung UE40F5700A)|Samsung SMT-C7140|Cisco 8485DVB|Humax IR-FOX C| TV Extra
Berichten: 1.307
Standaard

Het lijkt ook dat het deze week 'slechter' is dan de week ervoor. Niet altijd, maar met sommige programma's 'hinderlijk'.
__________________
Rwy’n dymuno pob hwyl i chi gyda gweddill eich bywyd

Bä®bä®îäñ
  #23  
Oud 11 augustus 2009, 22:00
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hallotjes Bekijk bericht
Goed nieuws

Net reactie gekregen van de PO en ze gaan het probleem oplossen.
Citaat:

Uw opmerkingen zijn terecht. Na de start van de HDTV-uitzendingen hebben wij ook geconstateerd dat de kwaliteit van het SD-signaal achterblijft bij de verwachtingen. Wij zijn op dit moment druk doende om nieuwe software-updates te testen voor de betreffende up- en downconverters en hopen de kwaliteit op niet al te lange termijn weer als vanouds te hebben.

Ben benieuwd!
Mooi dat je een reactie hebt gekregen van de NPO waarin ze erkennen dat er issues zijn met de kwaliteit van het SD signaal sinds de start van de HD uitzendingen (ondanks dat een Ziggo medewerker hier wilde beweren dat het probleem al zou zijn opgelost), maar de rest van de reactie is niet erg geruststellend. Je kunt daar namelijk uit afleiden dat de NPO voor uitzending van SD materiaal als SD wil blijven werken met de omweg via upscaling en weer downscaling die nu juist verantwoordelijk is voor het hele probleem. SD materiaal uitgezonden als SD zou niet door scalers moeten worden gehaald, punt uit.
  #24  
Oud 11 augustus 2009, 22:13
hallotjes's schermafbeelding
hallotjes hallotjes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: roosendaal @home
Berichten: 1.370
Standaard

Ben het volledig met je eens. Heeft men van te voren ook kunnen weten als je een dergelijke schakeling maakt dat het beeld achteruit gaat.

Maar misschien bedoeld men misschien dat d.m.v. softwarematige aanpassing de upscaler voor SD altijd uitblijft, en de downscaler zo geprogrammeerd wordt dat als er een uitzending is die hogere resolutie heeft dan 576i dat deze automatisch dit herkend en dit downscaled naar SD. Nu staat de downscaler altijd aan en kan misschien dit bovenstaande softwaramatig niet.
  #25  
Oud 11 augustus 2009, 22:24
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hallotjes Bekijk bericht
Ben het volledig met je eens. Heeft men van te voren ook kunnen weten als je een dergelijke schakeling maakt dat het beeld achteruit gaat.

Maar misschien bedoeld men misschien dat d.m.v. softwarematige aanpassing de upscaler voor SD altijd uitblijft, en de downscaler zo geprogrammeerd wordt dat als er een uitzending is die hogere resolutie heeft dan 576i dat deze automatisch dit herkend en dit downscaled naar SD. Nu staat de downscaler altijd aan en kan misschien dit bovenstaande softwaramatig niet.
Dat zal niet gaan omdat er gewerkt wordt met één eindregie waar tegenwoordig de complete signaalverwerking in 1080i gaat. Als je eens een keer in de gelegenheid bent om de HD en SD signalen van de NPO direct te vergelijken dan zul je ook merken dat het SD signaal nu duidelijk achterloopt op het HD signaal. Dat komt simpelweg doordat het SD signaal door downconversie wordt afgeleid van het HD signaal.
  #26  
Oud 11 augustus 2009, 22:36
hallotjes's schermafbeelding
hallotjes hallotjes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: roosendaal @home
Berichten: 1.370
Standaard

En dan nog voor de analoge kijkers nog een D/A converter die het nog langer laat achterlopen . . . .
Straks krijgen we het zes uur journaal om acht uur

Maar het is blijft beetje vaag, zo duur en moeilijk is het toch niet om het signaal voor de upscaler even af te splitsen en door de encoder halen? Up/down is toch bijna helemaal aan het einde van de signaalweg ? Men gaf vroeger via de analoge antenne ook niet een ge-D/A-converted digitenne signaal door.
  #27  
Oud 11 augustus 2009, 22:42
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hallotjes Bekijk bericht
En dan nog voor de analoge kijkers nog een D/A converter die het nog langer laat achterlopen . . . .
Straks krijgen we het zes uur journaal om acht uur

Maar het is blijft beetje vaag, zo duur en moeilijk is het toch niet om het signaal voor de upscaler even af te splitsen en door de encoder halen?
Moeilijk niet, duur wel omdat dan de complete signaalverwerking in de eindregie dubbel zou moeten worden uitgevoerd. En daar hebben ze bij de NPO kennelijk geen geld voor (over).
Citaat:
Up/down is toch bijna helemaal aan het einde van de signaalweg? Men gaf vroeger via de analoge antenne ook niet een ge-D/A-converted digitenne signaal door.
Tja, zo simpel ligt het allemaal niet. En heel vroeger bestond er natuurlijk helemaal geen digitale televisietechniek, toen ging alles vanaf de studio tot in de huiskamer analoog.
  #28  
Oud 11 augustus 2009, 22:53
hallotjes's schermafbeelding
hallotjes hallotjes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: roosendaal @home
Berichten: 1.370
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Moeilijk niet, duur wel omdat dan de complete signaalverwerking in de eindregie dubbel zou moeten worden uitgevoerd. En daar hebben ze bij de NPO kennelijk geen geld voor (over).
Ligt eraan waar deze staat. als deze aan het eind staat, hoeft er niet veel dubbel uitgevoerd te worden.

Het lijkt mij (correct me if I'm wrong) dat men ongeveer deze schakeling voor SD gebruikt (grof gezien)

Video/audio bron -> Logo en ondertiteling -> Upscaler ->afsplitsing SD/HD -> downscaler -> Matrix (audio, video, TT enz samenvoegen) -> MPGEG2 encoder
  #29  
Oud 12 augustus 2009, 22:52
hallotjes's schermafbeelding
hallotjes hallotjes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: roosendaal @home
Berichten: 1.370
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Barbarian Bekijk bericht
Het lijkt ook dat het deze week 'slechter' is dan de week ervoor. Niet altijd, maar met sommige programma's 'hinderlijk'.
Waarschijnlijk de nieuwe software? Ned2 is deze avond gewoon een wazige vlek . . . .
Totaal geen detail meer in close-ups, wazige achtergronden. Weet zeker dat nova vroeger er super strak uitzag. Ook meer last van bewegingsonscherpte

De dvb-t stream van de VRT is haarscherp in vergelijk.

Laatst gewijzigd door hallotjes; 12 augustus 2009 om 23:06
  #30  
Oud 8 september 2009, 11:43
hallotjes's schermafbeelding
hallotjes hallotjes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: roosendaal @home
Berichten: 1.370
Standaard

Ondertussen is dit probleem nog steeds niet opgelost . . . .
Zeker nu oude programma's weer terug zijn valt het nog meer op
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Nieuws


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 17:19.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl