Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo

Mededelingen

Storingen Digitale TV bij Ziggo Storingen die (vermoedelijk) meerdere digitale-TV gebruikers in het hele Ziggo gebied treffen


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #11  
Oud 16 juli 2009, 22:58
RWZ's schermafbeelding
RWZ RWZ is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 augustus 2008
Locatie: Dongen @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Loewe Ful HD met AlphaCript Humax 5050C, Cisco .
Berichten: 80
Question Hickups geluid

Het geluid van Ned. 1,2,3, op stereo gezet
momenteel geen problemen met hickups bij stereo geluid
  #12  
Oud 17 juli 2009, 15:13
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ronwijdeveld Bekijk bericht
Het geluid van Ned. 1,2,3, op stereo gezet
momenteel geen problemen met hickups bij stereo geluid
Ja maar dat is een "work around" het geluid moet ook bij Dolby gewoon goed zijn.
  #13  
Oud 17 juli 2009, 20:01
RWZ's schermafbeelding
RWZ RWZ is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 augustus 2008
Locatie: Dongen @home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Loewe Ful HD met AlphaCript Humax 5050C, Cisco .
Berichten: 80
Smile Geluid op stereo

Dat ik het geluid op stereo heb gezet betekend niet dat ik met de situatie akkoord ga.
Nauurlijk vind ik óók dat het dolby moet zijn.

Ik en ik neem aan anderen zullen er voor gaan dat de gehele ontvangst van Ned. 1,2,3, HD normaal zal verlopen.
We betalen hier tenslotte genoeg voor en hebben in die zin recht op een goede storingsvrijë ontvangst.

Groet Ron
  #14  
Oud 20 juli 2009, 22:38
JanvdB's schermafbeelding
JanvdB JanvdB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: geen
DTV: LOEWE
Berichten: 488
Standaard Hick ups

In postcode gebied 2332, nog steeds hick-ups.
Kijk tv met Loewe Compose , aangesloten een Loewe Soundprojector.
Tv voorzien van Alphacrypt 3.18.
Als ik de soundprojector op stereo zet, geeft dat geen verbetering v.w.b de hick-ups, dat in tegenstelling wat Dhr v d Weyden constateerd.
Heb overigens totaal geen last van uit de pas lopen van het geluid.
Hopenlijk lost Ziggo het probleem snel op, want het wordt op een gegeven moment best vervelend.
vr.gr Jan v d B
  #15  
Oud 20 juli 2009, 22:48
zaranoa's schermafbeelding
zaranoa zaranoa is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 maart 2009
Locatie: Maastricht
DTV: Loewe Full hd met Alphacrypt
Berichten: 9
Standaard

Hallo allemaal
Zou het iets te maken kunnen hebben met loewe en alphacrypt!!!
Typisch dat het alleen op ned 1,2,3 HD is.
Volgens mij moet een ziggomonteur maar eens naar het buurtkastje!!!
  #16  
Oud 20 juli 2009, 23:16
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Hebben jullie wel de laatste firmware versie op de Loewe TV geïnstalleerd? Zie het volgende bericht op de gebruikers.tv website voor de firmware versies van juni 2009:
http://www.gebruikers.tv/wordpress/?p=626
  #17  
Oud 21 juli 2009, 19:38
JanvdB's schermafbeelding
JanvdB JanvdB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: geen
DTV: LOEWE
Berichten: 488
Standaard Hick-ups

Beste ArChie,
Vandaag de nieuwste versie Alphacrypt getest i.v.m hick ups.
Gaf geen verbetering.
Type P/N 910082 R 10.
Mijn TV is een Loewe Compose met Alphacrypt 3.18 en aangesloten op een Soundprojector.( ook van Loewe>
De software in de TV is op dit moment Chassis V8.20 en DVB V7.70.
Het chassis is een L 2710.
Dus daar zit misschien het probleem.
Heeft U zelf het probleem kunnen oplossen doormiddel van nieuwe software?
Ik ga morgen even langs de Loewe dealer voor de nieuwe software op te halen aangezien ik niet zo handig ben om het zelf van het net te halen.
Bedankt voor het advies.
Jan v d B.
Ps Gek dat het euvel zich alleen bij Ned 1-2 3.HD voor doet, en niet bij de overige HD zenders.
Dan zou je toch denken dat er iets mis is met signaal?
  #18  
Oud 21 juli 2009, 19:52
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanvdB Bekijk bericht
Vandaag de nieuwste versie Alphacrypt getest i.v.m hick ups.
Gaf geen verbetering.
Ik had eerlijk gezegd ook niet verwacht dat een andere firmware versie op de AlphaCrypt voor dit probleem de oplossing zou zijn. Een AlphaCrypt geeft namelijk niet het kanaal weer, maar de MPEG chipset in de TV.

Citaat:
De software in de TV is op dit moment Chassis V8.20 en DVB V7.70.
Het chassis is een L 2710.
Dus daar zit misschien het probleem.
Gezien de versie nummers van juni 2009 loopt de TV wat achter qua versies:
Chassis: V 8.3.0
DVBi3: V 8.3.0

Citaat:
Heeft U zelf het probleem kunnen oplossen doormiddel van nieuwe software?
Ik heb geen Loewe TV, maar weet toevallig dat er op de genoemde site versie nummers worden vermeld en dat Loewe actief bezig is met het verbeteren van de firmware van haar TV's. Ook heb ik wel eens de release notes doorgenomen en dan komen dit soort weergave problemen wel eens aan de orde.

Citaat:
Ik ga morgen even langs de Loewe dealer voor de nieuwe software op te halen aangezien ik niet zo handig ben om het zelf van het net te halen.
Bedankt voor het advies.
Dergelijke TV's kosten genoeg en in die prijs is de service inbegrepen. Wel jammer dat je hier als klant zelf achteraan moet. Misschien dat de huidige firmware versies niet direct dit probleem oplossen omdat Nederland 1, 2 en 3 HD nog maar kort uitzenden, maar dan zou de dealer deze problematiek in ieder geval moeten doorspelen aan Loewe zodat het in een volgende firmware release gefixd kan worden.

Citaat:
Ps Gek dat het euvel zich alleen bij Ned 1-2 3.HD voor doet, en niet bij de overige HD zenders.
Dan zou je toch denken dat er iets mis is met signaal?
Dat sluit ik nog steeds niet uit aangezien er ook problemen zijn met de synchroniteit van beeld en geluid op deze kanalen met de Samsung DCB-H360R. Mogelijk dat de Loewe TV de boel van tijd tot tijd synchroniseert door even de geluidsstream te resetten wat jij dan waarneemt als een hickup terwijl bij de DCB-H360R ontvangers de boel dan gewoon out of sync blijft.
  #19  
Oud 21 juli 2009, 20:07
JanvdB's schermafbeelding
JanvdB JanvdB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 oktober 2008
Locatie: Leiden
Ziggo Internet: geen
DTV: LOEWE
Berichten: 488
Standaard Hick ups

Bedankt voor de snelle reactie.
Ik heb een erg goede Loewe dealer en vind het eigenlijk wel leuk om het een en ander te doen. Dat is, gezien de tijd die ik daarvoor heb, geen enkel probleem.
Bedankt voor de technische uitleg, ik heb weer wat geleerd.
De Dealer heeft voor mij een probleem kosteloos opgelost, had n.l en defecte pixel, wat normaliter niet onder de garantie valt'. Heeft tijdelijk een zelfde TV geplaatst en het scherm van mijn tv laten vervangen door de tech.dienst v.d. Importeur.
Dus ik vind het leuk als ik een handje kan helpen.
vr.gr JanvdB
  #20  
Oud 22 juli 2009, 23:27
voho-2009's schermafbeelding
voho-2009 voho-2009 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 10 maart 2009
Locatie: Koudum @home
DTV: Humax iHDR 5050C
Berichten: 3
Standaard Korte geluidsonderbreking bij Ned. 1,2,3, HD

Sinds de invoering van Ned 1,2 en 3 HD heb ik ook last van korte geluidsonderbrekingen (tienden van een sec.). Aan het beeld is niets te merken , dat is prachtig.

Tijdens het kijken naar de Tour ben ik eens gaan meten hoe vaak het geluid wegvalt. Het blijkt dat er een zeer regelmatig patroon in zit : om de 4 minuten en 47 of 48 seconden (iets daar tussen in, maar dat kan ik niet meten). Dat gebeurt dan 4 of 5 keer achter elkaar , vervolgens is er eenmalig een periode van 6 min. en 25 sec.
Daarna weer 4 of 5 keer 4 min. 47 of 48 sec. , enz.

Op Nederland 2 en 3 heb ik niet veel gekeken , maar ook vind ik daar een zelfde patroon , echter met iets andere waarden :
Ned. 2 : interval 4 min. en 40 of 41 sec. en af en toe 6 min. en 14 sec.
Ned. 3 : interval 4 min. en 37 of 38 sec. en af en toe 6 min. en 11 sec.

Ik heb ook gekeken naar de signaalsterkte, kwaliteit en BER op het moment van geluidsonderbreking , maar daar is geen verandering te zien.

Wanneer je naar een ander (Ned. HD) kanaal overschakelt lijkt het alsof de teller van de onderbrekingen weer opnieuw gaat lopen.

Wanneer ik de "Audio-prioriteit" van mijn Humax 5050c wijzig van Dolby naar PCM dan zijn er geen geluidsonderbrekingen meer.
Het is me wel opgevallen dat in de display van de Bose vorige week stond : "DOLBY DIGITAL 5.1" en gisteren "DOLBY DIGITAL 2.0".

De Humax is verbonden d.m.v. een optische kabel met mijn Bose 3-2-1, de luidsprekers van mijn tv (Samsung LE37A656) staan uit.

Ik woon in postcodegebied 8723 (Zuidwest Friesland), voormalig @Home.

De grote vraag is : waar zit het probleem : Ziggo, Humax of Bose of een combinatie ?
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:49.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl