Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #601  
Oud 29 september 2009, 08:27
griebeltje1's schermafbeelding
griebeltje1 griebeltje1 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2008
Locatie: den andel @home
Ziggo Internet: alles in 1 basis
DTV: humax 5200c
Berichten: 132
Standaard

ik ben benieuwd wat nu de oorzaak van de lipsync problemen is/was.
er is een fix dus moet de oorzaak bekend zijn.
  #602  
Oud 29 september 2009, 11:49
zwattuh's schermafbeelding
zwattuh zwattuh is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 augustus 2008
Locatie: Venray/Home
Ziggo Internet: Alles in 1 extra, Arris TM-702B, Dlink dir-655
DTV: SmIT CI+ Cam, Humax 5000C, Humax IR-FOX C
Berichten: 38
Standaard

Ik heb dit draadje globaal doorgelezen (beetje veel berichten) maar zie alleen maar mensen die lipsync hebben met een decoder (klopt dat) icm Ned 1, 2 en 3.

Ik heb een Ci+ module en een Samsung 40B652 en ondervind ook lipsync op ned.1 , 2 en 3 (alle HD). Overige zenders zijn wel goed.
Is dit probleem al bekend of ben ik de eerste?
  #603  
Oud 30 september 2009, 11:32
Frank-NL's schermafbeelding
Frank-NL Frank-NL is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 22 april 2008
Locatie: Leiden / Casema
Berichten: 246
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door larsonski Bekijk bericht
is er al nieuws betreffende de betaversie? Hoe lang heeft Ziggo nodig om de firmware goed te keuren?
Deze week, toch?
  #604  
Oud 30 september 2009, 11:44
maceddy's schermafbeelding
maceddy
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door joopdevries Bekijk bericht
Het is mij trouwens opgevallen dat als je HDMI B kiest het allemaal wel een beetje beter te pruimen is. Nog steeds niet goed, maar NED 1 vaak goed naar te kijken.
Hoe hoger ik kwam (B,C,D) hoe erger het bij mij werd. Zelfs als ik het geluid op PCM zette.....
  #605  
Oud 30 september 2009, 22:52
JeroenH's schermafbeelding
JeroenH JeroenH is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 september 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Cisco iTV
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door zwattuh Bekijk bericht
Ik heb dit draadje globaal doorgelezen (beetje veel berichten) maar zie alleen maar mensen die lipsync hebben met een decoder (klopt dat) icm Ned 1, 2 en 3.

Ik heb een Ci+ module en een Samsung 40B652 en ondervind ook lipsync op ned.1 , 2 en 3 (alle HD). Overige zenders zijn wel goed.
Is dit probleem al bekend of ben ik de eerste?
Check de BER waardes van de NDL123 HD zenders. Als je niet weet waar die te vinden zijn op je tv menu, kijk even in de handleiding.

Indien de BER waarde van de zenders hoger zijn dan 0, of dat deze oploopt.. Dan is de oorzaak van de lipsync 100% zeker een signaal probleem.

Oplossing is dat TV rechtstreeks op de hoofdaansluiting aansluiten. (Zonder splitters/versterkers.) Indien het probleem dan nog speelt > andere coax kabel testen.
  #606  
Oud 3 oktober 2009, 11:03
Bert V.'s schermafbeelding
Bert V. Bert V. is offline
Member
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Locatie: den Haag
Ziggo Internet: standaard + film 1
DTV: Humax 9200c + Humax 5050c
Berichten: 40
Standaard

Bij mij:
De Sharp Aquos LC-46LE700E in combinatie met de Humax 5050c
0 ber
sterkte 50%
kwaliteit 100%
De instelling van de audiovertraging varieert van 80 tot 120 ms. Deze stel ik in op de Humax. Als alles uitgezet wordt en weer ingeschakeld wordt, dan moet ik de audiovertraging weer op nieuw in stellen en de ms waarde varieert dan in de bovengenoemde waarde. Het geluid "loopt" via een Cambridge receiver. De optische verbinding van de tv naar de receiver werkt wel goed, alleen dan geen dolbysignaal.

Laatst gewijzigd door Bert V.; 3 oktober 2009 om 11:23
  #607  
Oud 4 oktober 2009, 09:50
JeroenH's schermafbeelding
JeroenH JeroenH is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 september 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Cisco iTV
Berichten: 15
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bert V. Bekijk bericht
Bij mij:
De Sharp Aquos LC-46LE700E in combinatie met de Humax 5050c
0 ber
sterkte 50%
kwaliteit 100%
De instelling van de audiovertraging varieert van 80 tot 120 ms. Deze stel ik in op de Humax. Als alles uitgezet wordt en weer ingeschakeld wordt, dan moet ik de audiovertraging weer op nieuw in stellen en de ms waarde varieert dan in de bovengenoemde waarde. Het geluid "loopt" via een Cambridge receiver. De optische verbinding van de tv naar de receiver werkt wel goed, alleen dan geen dolbysignaal.
Als ik je goed begrijp:
- Als je de TV rechtstreeks via de optische kabel aansluit op de 5050, dan heb je geen problemen met audio vertraging.
- Als je een Cambridge receiver als versterker aansluit, dan heb je wel vertraging?

Als dat zo is, is de versterker toch de veroorzaker ben ik bang.
  #608  
Oud 4 oktober 2009, 10:01
krekel's schermafbeelding
krekel krekel is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 april 2008
Locatie: Assen /@home
Ziggo Internet: Premium Plus icm Netgear WNR3500
DTV: Cisco 8455DVB HD PVR i.c.m. Sony 40W4000
Berichten: 76
Standaard

Anoniem, is er nog iets bekend over de nieuwe update?
  #609  
Oud 4 oktober 2009, 10:02
kavorka's schermafbeelding
kavorka kavorka is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: maassluis / caiway
Berichten: 9
Standaard

Caiway heeft enkele dagen geleden een update geplaatst voor de Samsung 360. Ik heb deze gisteravond binnen gehaald en even kunnen testen en ik kon geen lip-sync meer ontdekken. Vandaag eens verder testen, maar het ziet er dus goed uit!
  #610  
Oud 4 oktober 2009, 10:02
Bert V.'s schermafbeelding
Bert V. Bert V. is offline
Member
 
Geregistreerd: 9 juni 2009
Locatie: den Haag
Ziggo Internet: standaard + film 1
DTV: Humax 9200c + Humax 5050c
Berichten: 40
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JeroenH Bekijk bericht
Als ik je goed begrijp:
- Als je de TV rechtstreeks via de optische kabel aansluit op de 5050, dan heb je geen problemen met audio vertraging.
- Als je een Cambridge receiver als versterker aansluit, dan heb je wel vertraging?

Als dat zo is, is de versterker toch de veroorzaker ben ik bang.
Toch is het vreemd want in principe "loopt" het geluid uiteindelijk weer via de receiver. De Humax 5050c via HDMI (beeld en geluid) naar de tv en dan via de tv, optisch, naar de versterker.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 04:51.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl