Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #501  
Oud 20 augustus 2009, 20:45
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
In een andere post had je het er over dat Ziggo oa het signaal nog scrambled en multiplexed. Ik neem aan dat je in dit geval bedoeld dat Ziggo het video- en audiosignaal muxt.

Dus jullie hebben ook geen verklaring waarom sommige mensen volgens eigen zeggen er totaal geen last van hebben?Zijn er dan misschien toch verschillende hardwarerevisies in omloop?
Nederland 1 HD wordt niet gescrambled maar de andere 2 wel. Als ik beweer dat we geen bewerkingen uitvoeren, dan zijn er altijd members die mij corrigeren, daarom heb ik aangegeven dat we scramblen en multiplexing. Dit zijn processen die in elk digitaal headend plaatsvinden. De kanalen komen via andere mulitplexen binnen dan de multiplexen waarmee ze worden aangeboden op het kabelnet. De mulitplexen die vanuit Hilversum komen komen ver boven de 38 Mbit uit (de capaciteit van een zgn QAM64 kanaal). Wij verzamelen kanalen van allerlei feeds (MGW hilversum, satelliet, lokale playout, studio aanvoer)en vormen hiermee nieuwe multiplexen ( combinatie van een aantal kanalen in 1 QAM) en voegen daar tevens extra info aan toe voor de smartcard / EPG / navigeren etc.

Al deze processen vinden standaard plaats in een digitale headend op alle kanalen en zijn dus niet specifiek voor ned 1/2/3 HD

Zoals ik enkele posting terug al verteld hebben, weten we vooralsnog niet wat de oorzaak is. Dit geldt ook voor de samsung engineers in Korea. Volgens onze informatie bestaan er slechts 2 modellen. Als er er meer verschillen bestaan dan is het ons in ieder geval niet bekend.
  #502  
Oud 20 augustus 2009, 22:04
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
....
Blijft natuurlijk een pokkeprobleem dat iets zich op de ene ontvanger wel voordoet en op de andere niet.
Wat dan nog vreemder is, is dat het bij Samsung zelf niet het geval is.
Werkt men daar met dezelfde boxen,of met een emulator.
Werkt men niet met dezelfde boxen,waar werkt men dan wel mee ?
Is er een grote gemene deler in de 2 naar Korea gestuurde boxen.
Ik vind puzzelen best leuk,maar dit lijkt meer op een puzzel waarvan je niet eens weet of alle stukjes wel uit dezelfde doos komen...

Testopstelling gemaakt.
Audio via optisch naar audioset,hdmi naar tv, lipsync.
Audio via hdmi kabel naar audioset, door naar tv via hdmi, lipsync.
Audio via Scart naar tv,ook een samsung, lipsync
Audio/beeld via HDMI naar tv (geluidsinstallatie overgeslagen), geen lipsync. <---
De tv heeft een optisch uit ( alleen stereo )
Ik heb dus de decoder rechtstreeks met hdmi naar de samsung tv gestuurd,uit de tv zelf geen lipsync, maar toen ik de optische uitgang van de tv naar de audioset stuurde: weer lipsync.

Zelfde opstellingen via de Humax 5000C,in geen enkel geval lipsync.
Daarna zelfde decoder naar sharp TV,zelfde opstellingen.
Overal lipsync,ook bij de rechtstreekse opstelling waar de Samsung tv geen lipsync gaf.
Waarom geeft een samsung decoder via HDMI naar een samsung tv geen lipsync probleem,en doet ie dat met dezelfde decoder,dezelfde kabel,naar een sharp tv wel ?
Omdat de Samsung decoder en tv dezelfde HDMI chip/interface of iets dergelijks hebben ?
Misschien heb je hier iets aan.
  #503  
Oud 20 augustus 2009, 22:35
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Nederland 1 HD wordt niet gescrambled maar de andere 2 wel. Als ik beweer dat we geen bewerkingen uitvoeren, dan zijn er altijd members die mij corrigeren, daarom heb ik aangegeven dat we scramblen en multiplexing. Dit zijn processen die in elk digitaal headend plaatsvinden. De kanalen komen via andere mulitplexen binnen dan de multiplexen waarmee ze worden aangeboden op het kabelnet. De mulitplexen die vanuit Hilversum komen komen ver boven de 38 Mbit uit (de capaciteit van een zgn QAM64 kanaal). Wij verzamelen kanalen van allerlei feeds (MGW hilversum, satelliet, lokale playout, studio aanvoer)en vormen hiermee nieuwe multiplexen ( combinatie van een aantal kanalen in 1 QAM) en voegen daar tevens extra info aan toe voor de smartcard / EPG / navigeren etc.

Al deze processen vinden standaard plaats in een digitale headend op alle kanalen en zijn dus niet specifiek voor ned 1/2/3 HD

Zoals ik enkele posting terug al verteld hebben, weten we vooralsnog niet wat de oorzaak is. Dit geldt ook voor de samsung engineers in Korea. Volgens onze informatie bestaan er slechts 2 modellen. Als er er meer verschillen bestaan dan is het ons in ieder geval niet bekend.
Dus jullie passen ook nog de bitrate aan van de stream? Als je dan de video- en audiostream weer muxt geeft Ziggo toch ook weer een offset mee van 0 tot hoeveel seconden je wil.Ik neem aan dat Ziggo ook voor zijn eigen apparatuur moet corrigeren tijdens het aanpassen van de bitrate?
  #504  
Oud 20 augustus 2009, 23:37
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
.........

Testopstelling gemaakt.
Audio via optisch naar audioset,hdmi naar tv, lipsync.
Audio via hdmi kabel naar audioset, door naar tv via hdmi, lipsync.
Audio via Scart naar tv,ook een samsung, lipsync
Audio/beeld via HDMI naar tv (geluidsinstallatie overgeslagen), geen lipsync. <--- Dit is ook de manier waarop ik mijn DCB-H360RA heb aangesloten, ik heb wel lipsync, heb ook al verschillende HDMI 1.3a kabels gebruikt, maakt allemaal niets uit. gebruik er nu een van Monster.

De tv heeft een optisch uit ( alleen stereo )
Ik heb dus de decoder rechtstreeks met hdmi naar de samsung tv gestuurd,uit de tv zelf geen lipsync, maar toen ik de optische uitgang van de tv naar de audioset stuurde: weer lipsync.

Blijft vreemd, ik heb ik alle gevallen Lipsync, via mijn reciver, rechtstreeks, componet+optic, scart en hdmi
Zelfde opstellingen via de Humax 5000C,in geen enkel geval lipsync.
Daarna zelfde decoder naar sharp TV,zelfde opstellingen.
Overal lipsync,ook bij de rechtstreekse opstelling waar de Samsung tv geen lipsync gaf.
Waarom geeft een samsung decoder via HDMI naar een samsung tv geen lipsync probleem,en doet ie dat met dezelfde decoder,dezelfde kabel,naar een sharp tv wel ?
Omdat de Samsung decoder en tv dezelfde HDMI chip/interface of iets dergelijks hebben ?
Misschien heb je hier iets aan.
Lijkt haast een regio gebonden probleem te zijn.
  #505  
Oud 21 augustus 2009, 14:09
kavorka's schermafbeelding
kavorka kavorka is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 augustus 2009
Locatie: maassluis / caiway
Berichten: 9
Standaard

Weet iemand of de Samsung 380r ook lipsync problemen heeft?
  #506  
Oud 21 augustus 2009, 17:27
JeroenSipke's schermafbeelding
JeroenSipke JeroenSipke is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 juli 2009
Locatie: Almelo/@home
Ziggo Internet: TV, Internet + Telefonie
DTV: Samsung H360R
Berichten: 4
Standaard

Volgens mij is nog steeds niet de vraag beantwoord of de Samsung decoder de oorzaak is van de problemen. Als andere decoders de lipsyncproblemen niet hebben, heeft het daar alle schijn van. Vreemd is wel dat sommige mensen met een 360 beweren geen problemen te hebben. Maar iedereen heeft natuurlijk zijm eigen testomgeving met andere randapparatuur en aansluitingen.
Om oorzaken uit te sluiten heb ik geleerd dat je bij elke test slechts één variabele aanpast.

Waarom staat er bij Storing & Onderhoud trouwens niets over het lip sync probleem? Daarmee geeft Ziggo in ieder geval aan dat het probleem wordt erkent.

N.B. Is er ooit onderzocht waarom de Humax decoder geen lipsync-problemen heeft? Ik bedoel dan qua chipset-software.
  #507  
Oud 21 augustus 2009, 18:49
JanL.'s schermafbeelding
JanL. JanL. is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Lith @Home
DTV: Humax 5050C
Berichten: 64
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door kavorka Bekijk bericht
Weet iemand of de Samsung 380r ook lipsync problemen heeft?
Dit draadje (even) wat terug lezen zou al het antwoord geven op pagina 49
  #508  
Oud 21 augustus 2009, 20:52
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Dus jullie passen ook nog de bitrate aan van de stream? Als je dan de video- en audiostream weer muxt geeft Ziggo toch ook weer een offset mee van 0 tot hoeveel seconden je wil.Ik neem aan dat Ziggo ook voor zijn eigen apparatuur moet corrigeren tijdens het aanpassen van de bitrate?
nee, de bitrate van de HD services wordt niet aangepast.
  #509  
Oud 21 augustus 2009, 21:13
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
nee, de bitrate van de HD services wordt niet aangepast.
Komen de 3 nedHD kanalen dan in één stream vanuit Hilversum omdat je het eerder over 38 MB had.
Dus je bedoeld dat Ziggo niks aan de streams zélf veranderd buiten demuxen en opnieuw muxen in een transportstream met bijbehorende data en encryptie.
Al het encoden vindt dus in Hilversum plaats en niet bij Ziggo begrijp ik hieruit. Wat heeft de NPO dan (tijdens je vakantie) aangepast dat volgens hun het lipsync probleem heeft opgelost. Buiten het omlaag brengen van de bitrate want dat hebben mensen hier reeds gepost middels screenshots van Dreamboxen etc.
  #510  
Oud 21 augustus 2009, 21:43
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Komen de 3 nedHD kanalen dan in één stream vanuit Hilversum omdat je het eerder over 38 MB had.
Dus je bedoeld dat Ziggo niks aan de streams zélf veranderd buiten demuxen en opnieuw muxen in een transportstream met bijbehorende data en encryptie.
Al het encoden vindt dus in Hilversum plaats en niet bij Ziggo begrijp ik hieruit. Wat heeft de NPO dan (tijdens je vakantie) aangepast dat volgens hun het lipsync probleem heeft opgelost. Buiten het omlaag brengen van de bitrate want dat hebben mensen hier reeds gepost middels screenshots van Dreamboxen etc.
De het encoderen vindt in Hilversum plaats. Ze hebben de bitrate verlaagd, maar daar weten we van dat het niet echt geholpen heeft.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 11:30.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl