Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #461  
Oud 13 augustus 2009, 22:54
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Vertrouwen of niet, ik vind het een interessante observatie, die mogelijk een aanwijzing geeft waar het probleem in de ontvanger (c.q. PVR) gezocht zou moeten worden.

Lees ook wat ik hierboven al had gevraagd, namelijk om transportstreamfiles van zenders met en zonder lipsyncproblemen eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.
Zoek eens wat van archie.. in een van zijn analyse zag hij dat bij ned 1,2 en 3 HD de geluidsinstructies 2 seconden later stonden of zo.

Overigens ben ik gewoon blij dat anoniem vertelt dat ze nu wel iets gevonden hebben,we kunnen het ook omdraaien,zonder de webteam mensen had het misschien nog maanden kunnen duren voordat er eens iemand bij Ziggo ging bedenken dat er iets mis kon zijn.
Dat er lipsync problemen waren bv op Film 1 riep ik al in februari,misschien wordt dat dan nu eens gelijk meegepikt.
  #462  
Oud 13 augustus 2009, 22:54
catastrofus's schermafbeelding
catastrofus catastrofus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Hengelo@Home (NID 9001)
Ziggo Internet: AI1+/EPC3212/RT-AC87U
DTV: TV-plus + ongecertificeerd spul
Berichten: 7.187
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Vertrouwen of niet, ik vind het een interessante observatie, die mogelijk een aanwijzing geeft waar het probleem in de ontvanger (c.q. PVR) gezocht zou moeten worden.
Lees ook wat ik hierboven al had gevraagd, namelijk om transportstreamfiles van zenders met en zonder lipsyncproblemen eens aan een nader onderzoek te onderwerpen.
Dat het met de ontvanger te maken heeft, weten we al omdat er hele hordes geen problemen ondervinden met de lipsync, zoals ondergetekende.
En nu de praktijkvraag: hoe wil je onderstaande quote in de praktijk brengen dan?

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Riparius Bekijk bericht
Simpele maar interessante vraag: heeft iemand de transportstreams zoals de Humax die opslaat al eens onderzocht op de PC met betrekking tot de geconstateerde sync problemen? Is het inderdaad zo dat alle transportstreams bij afspelen op de PC (of een losse mediaplayer) wél synchroon lopen? Zo ja, is er dan met daarvoor geschikte software een verschil vast te stellen tussen streams die wél en streams die géén syncproblemen geven op de Humax?
Kwestie van een *.ts opsturen? Of de *.ts langs bepaalde software halen?

Gert.
__________________
2 x et10k (CCCS, PLi4) met een Synology ds211+ (2 x 3TB raid1) ziggo oost + A1/A2/A3/HB TechniSat.
  #463  
Oud 13 augustus 2009, 23:07
catastrofus's schermafbeelding
catastrofus catastrofus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Hengelo@Home (NID 9001)
Ziggo Internet: AI1+/EPC3212/RT-AC87U
DTV: TV-plus + ongecertificeerd spul
Berichten: 7.187
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Zoek eens wat van archie.. in een van zijn analyse zag hij dat bij ned 1,2 en 3 HD de geluidsinstructies 2 seconden later stonden of zo.

Overigens ben ik gewoon blij dat anoniem vertelt dat ze nu wel iets gevonden hebben,we kunnen het ook omdraaien,zonder de webteam mensen had het misschien nog maanden kunnen duren voordat er eens iemand bij Ziggo ging bedenken dat er iets mis kon zijn.
Dat er lipsync problemen waren bv op Film 1 riep ik al in februari,misschien wordt dat dan nu eens gelijk meegepikt.
In dat geval kan de lipsync nooit liggen aan een decoder. Een lipsync van 2 seconden kan mijn dm8000 ook niet fixen maar ik heb nergens last van. Dus met jouw theorie zou het inhouden dat de lipsync per regio mijlenver uit elkaar loopt, toch?
In dit geval zou ik graag willen weten wie er in de regio Twente last heeft van lipsync want het signaal moet hier overal hetzelfde zijn en kan dus in deze regio er niemand last hebben?

Gert.
__________________
2 x et10k (CCCS, PLi4) met een Synology ds211+ (2 x 3TB raid1) ziggo oost + A1/A2/A3/HB TechniSat.

Laatst gewijzigd door catastrofus; 13 augustus 2009 om 23:14
  #464  
Oud 13 augustus 2009, 23:11
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door catastrofus Bekijk bericht
In dat geval kan de lipsync nooit liggen aan een willekeurige decoder. Een lipsync van 2 seconden kan mijn dm8000 ookk niet fixen maar ik heb nergen last van. Dus met jou theorie zou het inhouden dat de lipsync per regio mijlenver uit elkaar loopt, toch?

Gert.
Het was niet mijn theorie,het was die van Archie,ik kan het stukje niet meer terug vinden maar het kwam er op neer "volgens mij,als ik het me nog herinner" dat de decoder langer nodig heeft om het beeld te decoderen dan het geluid,om te voorkomen dat het geluid dus eerder komt,zou het later verzonden worden o.i.d. alleen zou dan de samsung nog langer nodig hebben waardoor het niet synchroon was.
Spijker me er niet aan vast,het is iets dat nog ergens in mijn hoofd hangt.
  #465  
Oud 13 augustus 2009, 23:23
catastrofus's schermafbeelding
catastrofus catastrofus is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Hengelo@Home (NID 9001)
Ziggo Internet: AI1+/EPC3212/RT-AC87U
DTV: TV-plus + ongecertificeerd spul
Berichten: 7.187
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door G.bruiker Bekijk bericht
Het was niet mijn theorie,het was die van Archie,ik kan het stukje niet meer terug vinden maar het kwam er op neer "volgens mij,als ik het me nog herinner" dat de decoder langer nodig heeft om het beeld te decoderen dan het geluid,om te voorkomen dat het geluid dus eerder komt,zou het later verzonden worden o.i.d. alleen zou dan de samsung nog langer nodig hebben waardoor het niet synchroon was.
Spijker me er niet aan vast,het is iets dat nog ergens in mijn hoofd hangt.
Mij staat wel iets bij van ArChie, over de interpretatie van een TS, vwb de afwijking van het geluid tov het beeld, maar 2 seconden kan natuurlijk niet...

Gert.
__________________
2 x et10k (CCCS, PLi4) met een Synology ds211+ (2 x 3TB raid1) ziggo oost + A1/A2/A3/HB TechniSat.
  #466  
Oud 13 augustus 2009, 23:23
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Onderstaand de video PTS met PID 101, audio PTS met PID 102 en AC-3 audio PTS met PID 103 van Nederland 1 HD voor de laatst aanwezige packet headers in een Transport Stream capture file gemaakt op 3 juli 2009:

Code:
    ├─■ stream
    │ ├─■ packet_identifier = 101
    │ ├─■ start_of_payload_unit = true
    │ └─■ PES_packet
    │   ├─■ PES_packet_header
    │   │ ├─■ packet_start_code_prefix = 1
    │   │ ├─■ stream_id = ITU-T Rec. H.262 | ISO/IEC 13818-2 or ISO/IEC 11172-2 or ISO/IEC 14496-2 video stream number 224
    │   │ └─■ PES_packet_length = 0
    │   └─■ PES_header
    │     ├─■ PES_scrambling_control = Not scrambled
    │     ├─■ PES_priority = false
    │     ├─■ data_allignment_indicator = false
    │     ├─■ copyright = false
    │     ├─■ original_or_copy = false
    │     ├─■ PES_header_data_length = 5
    │     └─■ PTS = 02:32:16.854 { 90 kHz timestamp }
    │       ├─■ PTS[32..30] = 0
    │       ├─■ PTS[29..15] = 25095
    │       └─■ PTS[14..0] = 3908
    ├─■ stream
    │ ├─■ packet_identifier = 102
    │ ├─■ start_of_payload_unit = true
    │ └─■ PES_packet
    │   ├─■ PES_packet_header
    │   │ ├─■ packet_start_code_prefix = 1
    │   │ ├─■ stream_id = ISO/IEC 13818-3 or ISO/IEC 11172-3 or ISO/IEC 13818-7 or ISO/IEC 14496-3 audio stream number 192
    │   │ └─■ PES_packet_length = 5882
    │   └─■ PES_header
    │     ├─■ PES_scrambling_control = Not scrambled
    │     ├─■ PES_priority = true
    │     ├─■ data_allignment_indicator = false
    │     ├─■ copyright = true
    │     ├─■ original_or_copy = true
    │     ├─■ PES_header_data_length = 7
    │     ├─■ PTS = 02:32:15.990 { 90 kHz timestamp }
    │     │ ├─■ PTS[32..30] = 0
    │     │ ├─■ PTS[29..15] = 25092
    │     │ └─■ PTS[14..0] = 24489
    │     └─■ stuffing_byte_length = 2
    ├─■ stream
    │ ├─■ packet_identifier = 103
    │ ├─■ start_of_payload_unit = true
    │ └─■ PES_packet
    │   ├─■ PES_packet_header
    │   │ ├─■ packet_start_code_prefix = 1
    │   │ ├─■ stream_id = private stream 1
    │   │ └─■ PES_packet_length = 5882
    │   └─■ PES_header
    │     ├─■ PES_scrambling_control = Not scrambled
    │     ├─■ PES_priority = true
    │     ├─■ data_allignment_indicator = false
    │     ├─■ copyright = true
    │     ├─■ original_or_copy = true
    │     ├─■ PES_header_data_length = 7
    │     ├─■ PTS = 02:32:16.066 { 90 kHz timestamp }
    │     │ ├─■ PTS[32..30] = 0
    │     │ ├─■ PTS[29..15] = 25092
    │     │ └─■ PTS[14..0] = 31363
    │     └─■ stuffing_byte_length = 2
De audio en video PTS van de packets in de capture file lopen dus bijna een seconde out of sync waarbij de PTS van de audio voorloopt op die van de video. Bij de AC-3 audio PTS is het verschil iets minder, maar nog steeds loopt de AC-3 audio voor op die van de video.

Normaal is het andersom, dus dat de video PTS iets voorloopt op de audio PTS zoals in onderstaand voorbeeld is te zien voor de SDTV uitvoering van Nederland 1:

Code:
    ├─■ stream
    │ ├─■ packet_identifier = 88
    │ ├─■ start_of_payload_unit = true
    │ └─■ PES_packet
    │   ├─■ PES_packet_header
    │   │ ├─■ packet_start_code_prefix = 1
    │   │ ├─■ stream_id = ITU-T Rec. H.262 | ISO/IEC 13818-2 or ISO/IEC 11172-2 or ISO/IEC 14496-2 video stream number 234
    │   │ └─■ PES_packet_length = 0
    │   └─■ PES_header
    │     ├─■ PES_scrambling_control = Not scrambled
    │     ├─■ PES_priority = true
    │     ├─■ data_allignment_indicator = true
    │     ├─■ copyright = false
    │     ├─■ original_or_copy = false
    │     ├─■ PES_header_data_length = 10
    │     ├─■ PTS = 03:44:53.179 { 90 kHz timestamp }
    │     │ ├─■ PTS[32..30] = 1
    │     │ ├─■ PTS[29..15] = 4292
    │     │ └─■ PTS[14..0] = 4074
    │     └─■ DTS = 03:44:53.059 { 90 kHz timestamp }
    │       ├─■ DTS[32..30] = 1
    │       ├─■ DTS[29..15] = 4291
    │       └─■ DTS[14..0] = 26042
    ├─■ stream
    │ ├─■ packet_identifier = 89
    │ ├─■ start_of_payload_unit = true
    │ └─■ PES_packet
    │   ├─■ PES_packet_header
    │   │ ├─■ packet_start_code_prefix = 1
    │   │ ├─■ stream_id = ISO/IEC 13818-3 or ISO/IEC 11172-3 or ISO/IEC 13818-7 or ISO/IEC 14496-3 audio stream number 192
    │   │ └─■ PES_packet_length = 914
    │   └─■ PES_header
    │     ├─■ PES_scrambling_control = Not scrambled
    │     ├─■ PES_priority = false
    │     ├─■ data_allignment_indicator = false
    │     ├─■ copyright = true
    │     ├─■ original_or_copy = true
    │     ├─■ PES_header_data_length = 5
    │     └─■ PTS = 03:44:53.314 { 90 kHz timestamp }
    │       ├─■ PTS[32..30] = 1
    │       ├─■ PTS[29..15] = 4292
    │       └─■ PTS[14..0] = 16187
bedoelde je deze ?
Is alleen weer een tijdje geleden. Ook NPO heeft wat veranderd aan de aanvoer sindsdien toch.
  #467  
Oud 14 augustus 2009, 09:58
G.bruiker's schermafbeelding
G.bruiker G.bruiker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 november 2008
Locatie: Ziggo
Ziggo Internet: Alles in een extra 200/20,Ubee EVW320b
DTV: 2x Samsung CI+ TV met SMiT cam,Samsung SMT-C7140A HD Recorder, Humax 5300C
Berichten: 3.310
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
bedoelde je deze ?
Is alleen weer een tijdje geleden. Ook NPO heeft wat veranderd aan de aanvoer sindsdien toch.
Deze bedoelde ik ja ! ( dank,ik kon het zo snel niet meer terug vinden )
De NPO zou de bitrate verlaagd hebben, ok het was 1 seconde ipv 2 seconden,ik zei toch dat er ergens iets rondhing en dat ik het gelezen had.
Misschien kan iemand archie een PM sturen om te vragen of hij er nog eens naar wil kijken,ik wist dat het er mee te maken had maar niet meer exact wat,ben ook geen 40 meer
Zou mooi zijn als Archie het nog een keer deed dan konden de verschillen bekeken worden.
Maar mensen het is slechts giswerk van mijn kant af,er is nu een stream onderweg en de lui uit korea weten er wel raad mee,ik hoop alleen dat het een kleine fix is en weer geen firmware die maanden in een testtraject moet..
  #468  
Oud 14 augustus 2009, 11:10
jvgastel's schermafbeelding
jvgastel jvgastel is offline
Member
 
Geregistreerd: 9 juni 2008
Locatie: Roosendaal @home
Ziggo Internet: Alles in één Extra, modem: Ubee EVM 320, Router: Linksys WRT320N
DTV: Cisco 8485DVB, Samsung DCB H360R, Panasonic TX-L37G10
Berichten: 75
Standaard

Mooi, het probleem wordt onderkend! Dit is 80% van de oplossing!!

Bewijst nog maar eens dat mijn opa (ja toen al) het bij het rechte eind had......'geduld is een schone zaak'.

Ik heb weer vertrouwen in Ziggo gekregen. Vandaag gelijk Alles-in-1 extra besteld. Hopen dat dit ook goed gaat.
  #469  
Oud 14 augustus 2009, 11:32
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jvgastel Bekijk bericht
Mooi, het probleem wordt onderkend! Dit is 80% van de oplossing!!

Bewijst nog maar eens dat mijn opa (ja toen al) het bij het rechte eind had......'geduld is een schone zaak'.

Ik heb weer vertrouwen in Ziggo gekregen. Vandaag gelijk Alles-in-1 extra besteld. Hopen dat dit ook goed gaat.
Mijn opa zei altijd: "eerst zien dan geloven". En dat was nog voor er tv was denk ik .
  #470  
Oud 14 augustus 2009, 12:18
HD_Albert's schermafbeelding
HD_Albert HD_Albert is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 juli 2008
Locatie: Castricum
Ziggo Internet: geen
DTV: Samsung SMT-C7140
Berichten: 136
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Pio Bekijk bericht
Waarom is het nu wel gelukt om te reproduceren. En wat ik nog interessanter vind hoe kan het dat er hier iemand steeds blijft posten dat hij totaal geen lipsync problemen heeft met zijn Samsung 360.
Omdat dat gewoon zo is.
Ik heb sinds de eerste melding op dit forum al regelmatig gekeken op de verschillende HD zenders (met name het spellen van woorden in Lingo is een goede sync test op Ned 1 HD).
Het lipsync komt dus zeker niet voor op alle h360r decoders in het land. Of dat ligt aan verschillen in de hardware of aan verschillende in lokale transport streams kan ik je niet vertellen.

De netwerken van Ziggo zijn natuurlijk allemaal aan elkaar geplakte zooi zodat er heel goed op verschillende plaatsen verschillende signalen op het netwerk kunnen staan en ook de hardware kan verschillen als Samsung bijvoorbeeld tussentijds andere electronica of andere firmware/drivers is gaan gebruiken zonder de type vermelding aan te passen.

Ik hoop niet dat ze straks met een software update komen die het porbleem introduceert op plaatsen waar het zich nog niet voor deed

Laatst gewijzigd door HD_Albert; 14 augustus 2009 om 12:25
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 05:21.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl