Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo

Mededelingen

Storingen Digitale TV bij Ziggo Storingen die (vermoedelijk) meerdere digitale-TV gebruikers in het hele Ziggo gebied treffen


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #21  
Oud 9 september 2009, 14:05
Sluuz's schermafbeelding
Sluuz Sluuz is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Zoetermeer (Casema)
Ziggo Internet: Alles-in-1-Plus
DTV: Samsung H380R
Berichten: 19
Standaard

ik heb totaal geen blokvorming. Op geen enkele zender. Alle zenders doen het altijd perfect (100% signaalsterkte, BER 0), behalve de RTL-en en SBS. Deze zenders doen het of helemaal goed (100% signaalsterkte, BER 0) of helemaal niet (zwart beeld met "controleer kabel", signaalsterkte 0% en BER 0).

Draaien aan de kabels heb ik al geprobeerd en werkt niet.

Het vreemde is ook dat wanneer je vanaf de NED 1, 2, 3 HD zenders doorzapt naar RTL4, de kans groter is dat hij zwart blijft dan wanneer je vanaf NET5 naar RTL7 zapt.
  #22  
Oud 9 september 2009, 14:14
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sluuz Bekijk bericht
ik heb totaal geen blokvorming. Op geen enkele zender. Alle zenders doen het altijd perfect (100% signaalsterkte, BER 0), behalve de RTL-en en SBS. Deze zenders doen het of helemaal goed (100% signaalsterkte, BER 0) of helemaal niet (zwart beeld met "controleer kabel", signaalsterkte 0% en BER 0).

Draaien aan de kabels heb ik al geprobeerd en werkt niet.

Het vreemde is ook dat wanneer je vanaf de NED 1, 2, 3 HD zenders doorzapt naar RTL4, de kans groter is dat hij zwart blijft dan wanneer je vanaf NET5 naar RTL7 zapt.
Verrek ik zie het, haal 2 discussies door elkaar in dit topic.
Jou probleem lijkt op een software fout, je hebt de laatste versie draaien in je decoder?
  #23  
Oud 9 september 2009, 14:19
Sluuz's schermafbeelding
Sluuz Sluuz is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Zoetermeer (Casema)
Ziggo Internet: Alles-in-1-Plus
DTV: Samsung H380R
Berichten: 19
Standaard

volgens mij wel. Hoe kan ik dat zien? Gaat dat updaten automatisch of moet ik dan zelf iets downloaden?
  #24  
Oud 9 september 2009, 15:46
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.666
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sluuz Bekijk bericht
volgens mij wel. Hoe kan ik dat zien? Gaat dat updaten automatisch of moet ik dan zelf iets downloaden?
Zie blz 20 van de handleiding.
__________________
Power is nothing without control !!!
  #25  
Oud 9 september 2009, 15:51
Sluuz's schermafbeelding
Sluuz Sluuz is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Zoetermeer (Casema)
Ziggo Internet: Alles-in-1-Plus
DTV: Samsung H380R
Berichten: 19
Standaard

ik ga het vanavond proberen!
  #26  
Oud 9 september 2009, 18:02
HansHo's schermafbeelding
HansHo HansHo is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 augustus 2009
Locatie: Zoetermeer
Ziggo Internet: Alles-in-1 EXTRA
DTV: samsung 380
Berichten: 9
Standaard

Ik HAD hetzelfde probleem m.b.t. geen ontvangs RTL zenders. Maar na een dag of 2 was het over en is het probleem niet teruggekomen. Niets veranderd aan kabels e.d.
Wie weet was het een kwestie van warm draaien. Alles was namelijk nieuw.
  #27  
Oud 26 september 2009, 20:43
rteerlin's schermafbeelding
rteerlin rteerlin is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 september 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Alles-In-1-Extra
DTV: Samsung DCB-H380R
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Sluuz Bekijk bericht
ik ga het vanavond proberen!
Sinds afgelopen vrijdag heb ik het Ziggo Alles-In-1-Extra abonnement met een Samsung DCB-H380R ontvanger. Ik heb exact hetzelfde probleem
met RTL4, RTL5, SBS6 en RTL7.
Sinds 2007 heb ik Digitale Televisie van Casema met een SD Samsung ontvanger en in die tijd heb ik dit probleem nooit ondervonden.

Aan mijn coax bekabeling is niets gewijzigd. Alle componenten zijn
van Hirschman.

Ik heb dus sterk de indruk dat het aan de H380R ligt.
Ben benieuwd of een software update dit irritante probleem verhelpt.
  #28  
Oud 27 september 2009, 11:15
rteerlin's schermafbeelding
rteerlin rteerlin is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 september 2009
Locatie: Den Haag
Ziggo Internet: Alles-In-1-Extra
DTV: Samsung DCB-H380R
Berichten: 5
Standaard

Helaas heeft de software update het probleem niet verholpen.
Ik heb nu een workaround gevonden door snel heen en weer te zappen tussen Nederland 3 HD en RTL4.
RTL4 wordt dan vrij snel weer opgepakt.
Blijft hinderlijk...
  #29  
Oud 28 september 2009, 09:20
Sluuz's schermafbeelding
Sluuz Sluuz is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 20 juli 2009
Locatie: Zoetermeer (Casema)
Ziggo Internet: Alles-in-1-Plus
DTV: Samsung H380R
Berichten: 19
Standaard

Toch maar weer eens de helpdesk gebeld. Ik kreeg iemand aan de lijn en na het probleem te hebben uitgelegd, zei hij dat het resetten van de H380R het probleem zou moeten oplossen. Dus dat ding terug gezet naar de fabrieksinstellingen en opnieuw laten scannen, toen kwam er gelijk een softwareupdate mee dus ik was hoopvol gestemd. Echter werkt het nog steeds niet goed, terwijl de helpdeskmedewerker er 200% zeker van was dat dat de oplossing was.

Wordt er nu een beetje moe van.
  #30  
Oud 30 september 2009, 00:20
roelheesakkers's schermafbeelding
roelheesakkers roelheesakkers is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 september 2009
Locatie: utrecht
Berichten: 4
Standaard

ik heb sinds 2 dagen ziggo 3-in-1 met een HD decoder van samsung. Ik heb exact dezelfde problemen. geen rtl 4,5,6,7 en vaak bij het terug zappen wel. dan is ook de signaal sterkte ruim voldoende! overigens hier ook alles Hirschmann en erg kort gelijnd. Als storingen zo identiek zijn, geloof ik niet meer in "het probleem ligt bij de gebruiker"
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Storingen Digitale TV bij Ziggo


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:09.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl