Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)

Mededelingen

Humax iHDR5050-C (HD-PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze High Definition Personal Video Recorder van Humax


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 25 april 2009, 21:40
fmokveld's schermafbeelding
fmokveld fmokveld is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2008
Locatie: Roermond
Ziggo Internet: Totaal digitaal abonnement
DTV: Humax IHDR 5050c
Berichten: 37
Question Groen beeld

Ik word een beetje gek van de Humax. Zo'n mooi apparaat echt maar steeds vaker start de Humax op met een groen beeld via HDMI in plaats van digitale TV. Ik weet dat dit in de bugs list staat maar wil weten of er iemand is die een oplossing weet. Het gebeurt nu zelfs nadat de Humax is opgestart. Dus even beeld en na 10 seconden weer dat verdraaide groene scherm. Op advies van de verkoper al 15 minuten uitgezet, smartcard eruit, fabrieksinstellingen gereset en zelfs een nieuwe HDMI kabel aangebracht, maar niets helpt.
Soms helpt het de TV en aan te zetten maar vaak moeten zowel de TV als de Humax aan en uitgezet. Na drie keer proberen doet die het altijd. De Humax wordt altijd standby gezet als we niet TV kijken. Wellicht dat ik dat maar ga stoppen maar dat lijkt me geen definitieve oplossing. De verkoper heeft aangeboden de ontvanger te ruilen maar gezien de beperkte leverbaarheid kan dit nog wel even duren. Bovendien staat de harde schijf al behoorlijk vol, dus als iemand een andere oplossing heeft, heel graag.
  #2  
Oud 25 april 2009, 23:24
gees's schermafbeelding
gees gees is offline
Member
 
Geregistreerd: 13 november 2008
Locatie: Parkstad@home
Ziggo Internet: Kabel:Z1 ADSL: Orange/Online 10+Mb/s
DTV: HUMAX iHDR-5050C | HDMI | PHILIPS 42PES0001/D
Berichten: 80
Standaard

Welke monitor is op de 5050 aangesloten, welke beeldformaten kan die aan?
Groen beeld zie ik alleen voor een fractie van een seconde als ik snel met de scaler (V-FORMAT toets) schakel. Toen kreeg ik zelfs een keer PIP (van de zelfde zender)?!
Welke scaling heb je op de 5050 ingesteld?
Lijkt me een synchronisatieprobleem met de monitor.
  #3  
Oud 26 april 2009, 07:37
fmokveld's schermafbeelding
fmokveld fmokveld is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2008
Locatie: Roermond
Ziggo Internet: Totaal digitaal abonnement
DTV: Humax IHDR 5050c
Berichten: 37
Standaard aansluitingen vervolg

Mijn JVC TV is een 26 inch HD ready TV met ondersteuning van 720 p en 1080 i. Ik heb via vformat ook geprobeerd wat er gebeurt als ik deze instelling verander, maar het netto effect blijft hetzefde of ik de instelling nu op 720p of op 1080i zet, soms komt er wel beeld via de HDMI aansluiting, soms niet. Via scart heb ik geen probleem, maar dat is geen oplossing.
Overigens wordt de TV en de Humax bediend via een Logitech Harmony afstandsbediening waardoor ze vlak na elkaar worden aangezet. Ook de volgorde eerst de TV en dan de Humax lijkt geen effect te hebben. Pauzes heb ik nog niet kunnen programmeren dus de apparaten gaan vlak na elkaar aan en na gebruik allebei tegelijk weer uit. Waarbij de TV op een willekeurige zender staat en op die zender weer probeert op te starten. Heb ook al gedacht dat het eraan ligt dat er soms wel en soms niet via de component aansluiting gewii't wordt waardoor de TV op de component ingang staat bij opstart, maar dat geeft vooral een probleem voor de Harmony en niet voor dit groene scherm.
  #4  
Oud 26 april 2009, 15:35
ton250's schermafbeelding
ton250 ton250 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 februari 2009
Locatie: Leidschendam/Casema
Ziggo Internet: All in 1 plus, Ubee EVW320B, Buffalo DD-WRT
DTV: Humax iHDR5050-C, Samsung DCB-H360R
Berichten: 297
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fmokveld Bekijk bericht
Mijn JVC TV is een 26 inch HD ready TV met ondersteuning van 720 p en 1080 i. Ik heb via vformat ook geprobeerd wat er gebeurt als ik deze instelling verander, maar het netto effect blijft hetzefde of ik de instelling nu op 720p of op 1080i zet, soms komt er wel beeld via de HDMI aansluiting, soms niet. Via scart heb ik geen probleem, maar dat is geen oplossing.
Overigens wordt de TV en de Humax bediend via een Logitech Harmony afstandsbediening waardoor ze vlak na elkaar worden aangezet. Ook de volgorde eerst de TV en dan de Humax lijkt geen effect te hebben. Pauzes heb ik nog niet kunnen programmeren dus de apparaten gaan vlak na elkaar aan en na gebruik allebei tegelijk weer uit. Waarbij de TV op een willekeurige zender staat en op die zender weer probeert op te starten. Heb ook al gedacht dat het eraan ligt dat er soms wel en soms niet via de component aansluiting gewii't wordt waardoor de TV op de component ingang staat bij opstart, maar dat geeft vooral een probleem voor de Harmony en niet voor dit groene scherm.
Misschien is dit het probleem (opgehaald van myhumax.nl)?

Elke keer als ik de TV aanzet moet ik de videobron omschakelen

De meeste TV's schakelen niet automatisch om naar een HDMI of Component ingang als daar signaal op wordt aangeboden. Dit in tegenstelling tot wat u misschien met Scart aansluitingen gewend bent.
De meeste TV's onthouden wel welke ingang het laatst gebruikt is. U hoeft in dat geval bij het inschakelen van uw TV niet telkens de juiste (HDMI-) ingang te kiezen.
Maar als uw TV bij het inschakelen niet automatisch de laatst gebruikte ingang kiest dan moet u dat handmatig doen om digitaal te kunnen kijken.
  #5  
Oud 28 april 2009, 16:26
Ad58's schermafbeelding
Ad58 Ad58 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 maart 2009
Locatie: Noord-Brabant
Berichten: 222
Standaard

Deze vraag is al diverse malen aan de orde geweest. Ikzelf heb het probleem ook zo nu en dan. Even door je AV-instellingen scrollen (HDMI-EXT1-EXT2 etc) en dan is het bij mij althans opgelost.
  #6  
Oud 28 april 2009, 17:17
fmokveld's schermafbeelding
fmokveld fmokveld is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2008
Locatie: Roermond
Ziggo Internet: Totaal digitaal abonnement
DTV: Humax IHDR 5050c
Berichten: 37
Standaard

Scrillen door de instellingen helpt bij mij niet
  #7  
Oud 28 april 2009, 18:49
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.666
Standaard HDMI uitgang?

Wat gebeurt er als je groen beeld hebt, op de juiste ingang staat, en aan de HDMI kabel komt? Ik heb dat ook met mijn Samsung H360 gehad.
Het is bekend dat deze niet zo'n al te beste HDMI uitgang heeft. Het aanduwen (bewegen) van de kabel had wel het gewenste effect.
__________________
Power is nothing without control !!!
  #8  
Oud 29 april 2009, 17:09
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.666
Standaard

Van myhumax site:

Via HDMI geeft de TV alleen een egaal groen beeld

Uw TV kan waarschijnlijk niet of niet goed overweg met de digitale kopiëerbeveiliging DHCP.
Raadpleeg uw TV-fabrikant. Mogelijk kan dit probleem door middel van een software-update van uw TV worden verholpen.
__________________
Power is nothing without control !!!
  #9  
Oud 29 april 2009, 19:01
Ad58's schermafbeelding
Ad58 Ad58 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 maart 2009
Locatie: Noord-Brabant
Berichten: 222
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door fmokveld Bekijk bericht
Scrillen door de instellingen helpt bij mij niet

Scrillen helpt ook niet, je moet scrollen!
  #10  
Oud 29 april 2009, 20:07
fmokveld's schermafbeelding
fmokveld fmokveld is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 oktober 2008
Locatie: Roermond
Ziggo Internet: Totaal digitaal abonnement
DTV: Humax IHDR 5050c
Berichten: 37
Standaard

De genoemde suggesties van myhumax had ik al gelezen en zijn niet van toepassing.

Ook als de TV wel de ingang onthoudt (wordt uitgezet op ingang HDMI) dan is er slechts een groen beeld. Dat de TV niet automatisch overschakelt naar HDMI is mij bekend.

DHCP kan niets met mijn probleem hebben te maken aangezien het op alle zenders soms optreedt en drie keer de TV en Humax moeten worden uitgezet, waarna dezelfde zender wel een goed beeld geeft.

Dat dit probleem al uitgebreid aan de orde is geweest is mij niet bekend. Natuurlijk ben ik met zoeken in het forum begonnen en ik kan niets bij de HUMAX over dit probleem vinden. als er een link is naar een relevant artikel dat mijn probleem kan oplossen, dan graag.

Ik zal de tip van morrelen aan de HDMI eens gaan proberen tijdens groen beeld. Heb de kabel al zo vaak aangedrukt zonder resultaat, maar nooit als er een groen beeld op de TV was, dus dat is het proberen waard.

hartelijk dank voor de type correctie, altijd een probleem als je internet op de Iphone probeert bij te houden
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 23:06.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl