Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)

Mededelingen

Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD) Vragen en opmerkingen over het eerste model HDTV Interactieve TV ontvanger met ingebouwde Personal Video Recorder van Cisco


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #101  
Oud 19 mei 2009, 22:16
ppiening's schermafbeelding
ppiening ppiening is offline
Member
 
Geregistreerd: 10 augustus 2008
Locatie: Hoogeveen @home(ziggo)
Ziggo Internet: Arris Touchstone TM702 Alles in 1 Extra, netgemist
DTV: Cisco 8455 HDTV
Berichten: 57
Standaard sow

waar komt die info zo opeens vandaan...?

zelfs cisco medewerkes gaven die tip niet
  #102  
Oud 19 mei 2009, 22:19
veerlj's schermafbeelding
veerlj veerlj is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 januari 2009
Locatie: Den Helder
Ziggo Internet: Z1 ,Hd tv ,totaal pakket
DTV: Samsung HD ontvanger ,cisco nr 3 , humax 5050
Berichten: 108
Standaard zou heel raar zijn

ff kijken ,2 maal op menu drukken tijdens resetten/opstarten .Dus je wil zeggen dat cisco die deze gevallen maakt er niets van weet ?!?!. Zie ook reactie van 6 mei van een cisco medewerker, dat ze nog niet aan de omruilactie beginnen omdat ze nog wachten op nieuwe firmware units . En ziggo, die een dure omruilactie begint terwijl jij beweert dat het via jouw manier zo is op te lossen .. Zou wel en stunt zijn . Kitaro of infje ,weten jullie hier iets van ?
  #103  
Oud 20 mei 2009, 09:07
Kitaro1's schermafbeelding
Kitaro1 Kitaro1 is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Den Haag/Casema
Ziggo Internet: Geen
DTV: Samsung
Berichten: 328
Standaard

Heb ik sinds kort vernomen. Schijnt een tijdrovende procedure te zijn. Ik zal pogen om de juiste handelingen boven water te krijgen.
  #104  
Oud 20 mei 2009, 09:16
deddiekoel's schermafbeelding
deddiekoel deddiekoel is offline
Member
 
Geregistreerd: 12 januari 2009
Locatie: @Home
DTV: Cisco DVB 8455
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door larsp Bekijk bericht
Boxen met firmware 1.0.2.5 kunnen wel degelijk geupdate worden via een geforceerde modus ( tijdens booten 2x op menu knop drukken) dan kan de firmware gewoon naar versie 1.1.0.E geupdate worden.
Of ik doe iets verkeerd of dit klopt niet, maar ik heb het gisteren geprobeerd zonder succes.
Heb unit standby gezet en vanuit daar aan -> Geen effect.
Heb stroom er af gehaald en tijdens verschillende stadia geprobeerd -> Geen effect.
Ik hoop stiekem wel dat dit gaat werken maar dan moet de instructie iets duidelijker zijn vrees ik.
  #105  
Oud 20 mei 2009, 10:36
Fiander's schermafbeelding
Fiander Fiander is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 oktober 2008
Locatie: Den Helder / Multikabel
Berichten: 33
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kitaro1 Bekijk bericht
Heb ik sinds kort vernomen. Schijnt een tijdrovende procedure te zijn. Ik zal pogen om de juiste handelingen boven water te krijgen.
Vast minder tijdrovend dan het opsturen van het apparaat, en zelfs het wachten op de stikker......

Ik ben benieuwt, ik wil zeker een poging wagen.
  #106  
Oud 20 mei 2009, 13:03
Kitaro1's schermafbeelding
Kitaro1 Kitaro1 is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Den Haag/Casema
Ziggo Internet: Geen
DTV: Samsung
Berichten: 328
Standaard

Helaas, de procedure is tijdrovend en geeft geen garantie. Het wordt ook niet ondersteund door Cisco en derhalve kan ik de procedure niet plaatsen.
  #107  
Oud 20 mei 2009, 14:37
Fiander's schermafbeelding
Fiander Fiander is offline
Member
 
Geregistreerd: 29 oktober 2008
Locatie: Den Helder / Multikabel
Berichten: 33
Standaard

Voor mij heeft het nog steeds de voorkeur boven opsturen. De komende paar dagen heb ik tijd genoeg dus dat het een lange procedure is maakt voor mij persoonlijk niet uit. En als het niet lukt, dan blijf ik vrolijk wachten op de retour stikker..... Mischien via PM ??
  #108  
Oud 20 mei 2009, 15:49
Kitaro1's schermafbeelding
Kitaro1 Kitaro1 is offline
Ziggo VOD Helpdesk
 
Geregistreerd: 25 juni 2008
Locatie: Den Haag/Casema
Ziggo Internet: Geen
DTV: Samsung
Berichten: 328
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fiander Bekijk bericht
Voor mij heeft het nog steeds de voorkeur boven opsturen. De komende paar dagen heb ik tijd genoeg dus dat het een lange procedure is maakt voor mij persoonlijk niet uit. En als het niet lukt, dan blijf ik vrolijk wachten op de retour stikker..... Mischien via PM ??
Sorry maar dat mag ik niet communiceren, ook niet via een PM.
  #109  
Oud 21 mei 2009, 14:27
GoldenMan's schermafbeelding
GoldenMan GoldenMan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 november 2008
Locatie: Joure@Home
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 12
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kitaro1 Bekijk bericht
Helaas, de procedure is tijdrovend en geeft geen garantie. Het wordt ook niet ondersteund door Cisco en derhalve kan ik de procedure niet plaatsen.
Wat is tijdrovend? Blijft de cisco uren op "zwart" staan? Ik heb het net geprobeerd, stroom eraf, stroom erop en 2x op de menu knop drukken, display van de cisco bleef zwart, na zo'n 10 minuten nog steeds zwart, toen op standby gezet en weer aan, kreeg wel weer gewoon beeld maar er was niets veranderd.
  #110  
Oud 21 mei 2009, 14:56
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.311
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kitaro1 Bekijk bericht
Helaas, de procedure is tijdrovend en geeft geen garantie. Het wordt ook niet ondersteund door Cisco en derhalve kan ik de procedure niet plaatsen.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kitaro1 Bekijk bericht
Sorry maar dat mag ik niet communiceren, ook niet via een PM.
Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GoldenMan Bekijk bericht
Wat is tijdrovend? Blijft de cisco uren op "zwart" staan? Ik heb het net geprobeerd, stroom eraf, stroom erop en 2x op de menu knop drukken, display van de cisco bleef zwart, na zo'n 10 minuten nog steeds zwart, toen op standby gezet en weer aan, kreeg wel weer gewoon beeld maar er was niets veranderd.
Ik denk niet dat je antwoord gaat krijgen van Kitaro1
__________________
RTFM, Google or Search
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Cisco > Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 19:32.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl