Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij router en ander hardware problemen bij Ziggo Kabelinternet

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 21 maart 2009, 16:56
teweem's schermafbeelding
teweem teweem is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2009
Locatie: Ten Boer
Berichten: 5
Thumbs down Hoe Wireless router instellen

Hallo,

Ik heb een Scientific Atlanta modem en wil een wireless router installeren.
Het is een Linksys WRT54G routeren.
De webpagina voor het inregelen van de router is te zien.
Alles is default ingesteld en staat op DHCP.
Ik had verwacht dat de verbinding van de router naar het modem gelijk zou werken. Helaas dus niet. Ook is het modem niet te pingen.
Hoe moet de router ingesteld worden om het werkende te krijgen?

Mvg.
Teweem.
  #2  
Oud 21 maart 2009, 17:34
smeets116's schermafbeelding
smeets116 smeets116 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 juli 2008
Locatie: landgraaf
Ziggo Internet: Ai1-Extra, TV-Digitaal Totaal, Film1, HDTV
DTV: Humax IRHD 5000C
Berichten: 129
Standaard

Als je je pc loskoppelt en daarna meteen de router op je modem aansluit, kan het inderdaad voorkomen dat je geen verbinding krijgt met het internet.

Je moet het modem enkele minuten laten uitstaan. Daarna sluit de de router aan, zonder stroom. Laat ook je pc uitstaan. Als je modem klaar is met opstarten, wacht je nog een minuutje. steek dan de stroom in de router. Laat je router helemaal opstarten.

Daarna kun je je pc aanzetten. Nu zou alles moeten werken.
  #3  
Oud 21 maart 2009, 17:41
teweem's schermafbeelding
teweem teweem is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2009
Locatie: Ten Boer
Berichten: 5
Standaard

Bedankt.

We gaan het proberen.
  #4  
Oud 22 maart 2009, 20:51
teweem's schermafbeelding
teweem teweem is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2009
Locatie: Ten Boer
Berichten: 5
Standaard

Helaas, gedaan zoals aangegeven. De ledjes om de router branden, maar toch is het modem niet te pingen. Na het rechtstreeks aansluiten van de PC moest het modem uit en aangezet worden voordat de verbinding weer werkte.
Wie heeft er nog suugesties?

Mvg,
Teweem
  #5  
Oud 22 maart 2009, 21:08
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Sony 40Z5500/ CI+ Samsung 40C630
Berichten: 1.177
Standaard

waarom wil je de modem pingen ?

het zou als volgt moeten werken

alles uit.

modem aan > wachten tot alles brand
router aan > wacht een paar minuten
pc aan > kijk dan of je op een website kan komen en op je router.
kan je wel op je router komen en niet op een website,
kijk dan in je router in je status of hij wel een ip gekregen heeft van je modem.
als niet kan het de volgende zijn.
1. je router is niet goed ingesteld
2. iets wat ik met een oude router had dat hij geen ip van me modem wou krijgen en het werkte alleen als ik eerst me router aan deed dan me modem en dan me pc.
__________________


  #6  
Oud 24 maart 2009, 18:11
teweem's schermafbeelding
teweem teweem is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2009
Locatie: Ten Boer
Berichten: 5
Standaard

Moet het mac-adres van de PC niet gecloned worden naar de router?
Dit heb ik in de wandelgangen gehoord.
  #7  
Oud 24 maart 2009, 18:23
MrDroopy's schermafbeelding
MrDroopy MrDroopy is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 8 juli 2008
Locatie: Voorburg
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra | Arris | d-link dir-855
DTV: Cisco 8455 | Samsung dcb-h360r | Humax IR FOX-C | FireDTV
Berichten: 1.251
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door teweem Bekijk bericht
Moet het mac-adres van de PC niet gecloned worden naar de router?
Dit heb ik in de wandelgangen gehoord.
Nee, maar als je daarvoor de pc op het modem gehad hebt, krijgt je router geen ip zolang de lease van de pc nog niet verlopen is. Volgens mij duurt dat ongeveer een kwartier. Kortom: niets aan het modem hangen, minimaal een kwartier wachten, dan router erop en checken of ie een wan adres krijgt. lukt het dan nog niet dan nog eens een kwartiertje wachten, maar in geen geval iets anders op het modem hangen dan de linksys.
  #8  
Oud 24 maart 2009, 18:42
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Sony 40Z5500/ CI+ Samsung 40C630
Berichten: 1.177
Standaard

clonen is niet nodig dat moest vroeger wel bij UPC,
ik zelf hoef niet echt te wachten voor een andere IP als ik een andere router/pc direkt aan me modem aansluit.
maar wel wachten met je router aan te doen totdat alle lampjes branden op je modem,
dan pas je router aan.
__________________


  #9  
Oud 24 maart 2009, 18:57
bezoeker's schermafbeelding
bezoeker bezoeker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 februari 2009
Locatie: den haag
Ziggo Internet: 3-in-1 basis
DTV: router Sitecom WL306 giga, CI+
Berichten: 280
Exclamation

Waar kan ik de routerinstellingen aanpassen en hoe kom ik daar?
  • Het aanpassen van routerinstellingen doe je door in de webbrowser het IP-adres van de router in te typen. Standaard hanteren fabrikanten verschillende IP-adressen. De IP-adressen van de meest gangbare leveranciers staan hieronder weergegeven. Na het invoeren van het IP-adres vraagt de router waarschijnlijk om een gebruikersnaam en wachtwoord. Voor routers die door Ziggo zijn geleverd staan deze gegevens met een sticker onderop de router. De standaard inloggegevens staan in onderstaand overzicht aangegeven per fabrikant.
  • http://www.ziggo.nl/klantenservice/i...wnloads/router
  #10  
Oud 24 maart 2009, 21:14
Melbuuln's schermafbeelding
Melbuuln Melbuuln is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 mei 2008
Locatie: Borne
Ziggo Internet: Alles in 1 - Extra
DTV: Cisco 8455DVB
Berichten: 34
Stuur een bericht via MSN naar Melbuuln
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door teweem Bekijk bericht
Moet het mac-adres van de PC niet gecloned worden naar de router?
Dit heb ik in de wandelgangen gehoord.
Met de fabrieksinstellingen moet de WRT54G verbinding maken met het modem.
Heb namelijk tot afgelopen Donderdag zelf altijd een Linksys gehad.
Helaas was de router overleden en heb me nu een Apple Airport Extreme gekocht.

Geef de WRT54G eens een hard-reset ( reset-knop 30 seconden ingedrukt houden).
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Favorieten/bladwijzers

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:06.


© 2013 - Ziggo-Gebruikers.nl