Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)

Mededelingen

Humax iHDR5050-C (HD-PVR) Ervaringen, vragen en opmerkingen over deze High Definition Personal Video Recorder van Humax


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #191  
Oud 18 oktober 2009, 14:05
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.311
Standaard

Begin eens met duidelijk uit te leggen hoe je de humax en pc verbonden hebt. Via een router of direkt?
Met welk programma maak je verbinding met de humax.
Wat ben je aan het doen als die proxyserver melding krijgt.

Bij de meeste mensen hier is op zondag de glazen bol buiten werking
__________________
RTFM, Google or Search
  #192  
Oud 19 oktober 2009, 08:50
arjok@casema.nl's schermafbeelding
arjok@casema.nl arjok@casema.nl is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 16 oktober 2009
Locatie: castricum
Ziggo Internet: multi sitecom
DTV: humax 5050c
Berichten: 3
Standaard humax5050c

ik heb mijn humax met de router verbonden dmv een ethernetkabel.
verder heb ik de ftp server 192.168.0.101
wat ik verder moet doen weet ik niet; wel heb ik gezien dat programma's die ik opgenomen heb ook op de server staan.
Maar ik heb verder geen rechten.

groetjes
arno
  #193  
Oud 22 oktober 2009, 21:29
Rhodanos's schermafbeelding
Rhodanos Rhodanos is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 24 april 2008
Locatie: Hoogeveen, @home
Ziggo Internet: Alles in 1 Extra, Ubee EVM3200, Netgear WNDR3700
DTV: Humax iHDR 5050-C
Berichten: 208
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door arjok@casema.nl Bekijk bericht
ik heb mijn humax met de router verbonden dmv een ethernetkabel.
verder heb ik de ftp server 192.168.0.101
wat ik verder moet doen weet ik niet; wel heb ik gezien dat programma's die ik opgenomen heb ook op de server staan.
Maar ik heb verder geen rechten.

groetjes
arno

Is onder Netwerk aangegeven dat ftp-server ingeschakeld is?
  #194  
Oud 22 oktober 2009, 21:32
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.666
Standaard

@Arjok:
Welk FTP programma gebruik je?
__________________
Power is nothing without control !!!
  #195  
Oud 23 oktober 2009, 11:08
Kosger's schermafbeelding
Kosger
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard Humax FTP verbinding

Na aanschaf van de Humax 5050C digitale ontvanger heb ik geprobeerd een FTP verbinding te maken met de HD van deze ontvanger. Tot nu toe levert het alleen foutmeldingen op. Reden om eens bij het begin te starten. Ik heb een vast modem van Telfort. Geen router. Ik werk met Windows XP home.
.Via start>uitvoeren>Cmd/ipconfig is mijn IP adres 162.168.1.33 / subnetmasker 255.255.255.0

In Humax>menu>systeeminstellingen>netwerk>ethernet configuratie:
IP config>handmatig
IP adres>192.168.1.33 veranderd in 192.168.1.2 (advies Helpmij forum)
Subnetmskr>255.255.255.0
Routeradres>0.0.0.0
DNS-adres>0.0.0.0
Netwerkkabel van Humax naar PC aangesloten.
FTP-server Core FTP Lite geïnstalleerd
In de Site Manager ingevuld:
Site Name>HumaxFTP
Host/IP/URL>192.168.1.2
Username>HumaxFTP
Password>zelfde als van Humax (0000)
Port (was al ingevuld) 21
Connection (was al ingevuld) FTP
Bij klikken op Connect de foutmelding: Can't establish connection ..>192.168.1.2:21 @ (datum en tijd)
Dezelfde soort foutmelding kreeg ik ook in de FTP-server FileZilla
Waar gaat het nu precies fout?
  #196  
Oud 23 oktober 2009, 11:42
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.666
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kosger Bekijk bericht
Dezelfde soort foutmelding kreeg ik ook in de FTP-server FileZilla
Waar gaat het nu precies fout?
Gebruik je een utp cross kabel?
Blokkeert je Firewall mogelijk de connectie? Geef deze toestemming voor de betreffende poort.
En staat FTP-server in je Humax op ingeschakeld?
__________________
Power is nothing without control !!!

Laatst gewijzigd door GolfTouch; 23 oktober 2009 om 11:53
  #197  
Oud 24 oktober 2009, 09:42
Kosger's schermafbeelding
Kosger
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GolfTouch Bekijk bericht
Gebruik je een utp cross kabel?
Blokkeert je Firewall mogelijk de connectie? Geef deze toestemming voor de betreffende poort.
En staat FTP-server in je Humax op ingeschakeld?
Gebruik een Patch Cabel FTP/Firewall is op advies van Norton 360 uitgeschakeld/De Humax staat op ingeschakeld
  #198  
Oud 25 oktober 2009, 21:46
GolfTouch's schermafbeelding
GolfTouch GolfTouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 april 2008
Locatie: Waalwijk - voorheen @home
Ziggo Internet: Connect&Play Max | Modem: Technicolor | Router: TP-link C9 | Switch: D-Link DGS-1016D & 2x 1008D
DTV: CI+ 1.3 Interactief UE55HU7500L | 2x Humax 5050 & IR-FOX | 2x Horizon Box | Anysee E30TC+
Berichten: 3.666
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kosger Bekijk bericht
Gebruik een Patch Cabel FTP/Firewall is op advies van Norton 360 uitgeschakeld/De Humax staat op ingeschakeld
Waarschijnlijk zit het probleem in de door jou gebruikte straight kabel.
Probeer het eens met een cross-kabel. Die kun je zelf eenvoudig maken.

Hierbij een link betreffende de kleurcodering van de kabel.

Aanvulling:
Je geeft aan dat je IP adres 192.168.1.33 is. Is deze toegewezen door je modem of heb je die handmatig ingevoerd?
Toen je IPCONFIG deed zat je PC toen aan je modem gekoppeld?
Het is heel goed mogelijk dat als je je PC los haalt van je modem (want je wilt je PC direct gebruiken op je Humax) dat je een lokaal IP-adres toegewezen krijgt van je PC zelf. Dan zit je niet meer in de range van de Humax die je handmatig een IP toegewezen hebt. Dan zal de cross-kabel ook geen effect hebben.
Wat je eerst kunt proberen met je reeds aanwezige netwerkkabel om je Humax vanaf je PC te pingen. Lukt dat niet dan heeft een cross-kabel ook geen effect.
Het handmatig aanpassen van je IP, DNS, etc kan daarna tot gevolg hebben dat je niet meer online kunt komen via je modem.

Wat misschien de meest simpele oplossing is, is om een (goedkope) router te kopen. Dan hoef je geen cross-kabel aan te schaffen/te maken en hoef je niet steeds alles los te koppelen en aan te passen als je bestanden van of naar je Humax wilt sturen.
__________________
Power is nothing without control !!!

Laatst gewijzigd door GolfTouch; 25 oktober 2009 om 22:44 Reden: Aanvulling
  #199  
Oud 26 oktober 2009, 13:50
Kosger's schermafbeelding
Kosger
Guest
 
Berichten: n/a
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GolfTouch Bekijk bericht
Waarschijnlijk zit het probleem in de door jou gebruikte straight kabel.
Probeer het eens met een cross-kabel. Die kun je zelf eenvoudig maken.

Hierbij een link betreffende de kleurcodering van de kabel.

Aanvulling:
Je geeft aan dat je IP adres 192.168.1.33 is. Is deze toegewezen door je modem of heb je die handmatig ingevoerd?
Toen je IPCONFIG deed zat je PC toen aan je modem gekoppeld?
Het is heel goed mogelijk dat als je je PC los haalt van je modem (want je wilt je PC direct gebruiken op je Humax) dat je een lokaal IP-adres toegewezen krijgt van je PC zelf. Dan zit je niet meer in de range van de Humax die je handmatig een IP toegewezen hebt. Dan zal de cross-kabel ook geen effect hebben.
Wat je eerst kunt proberen met je reeds aanwezige netwerkkabel om je Humax vanaf je PC te pingen. Lukt dat niet dan heeft een cross-kabel ook geen effect.
Het handmatig aanpassen van je IP, DNS, etc kan daarna tot gevolg hebben dat je niet meer online kunt komen via je modem.

Wat misschien de meest simpele oplossing is, is om een (goedkope) router te kopen. Dan hoef je geen cross-kabel aan te schaffen/te maken en hoef je niet steeds alles los te koppelen en aan te passen als je bestanden van of naar je Humax wilt sturen.
IPConfig zat aan het modem gekoppeld. Na loskoppeling van het modem (en aankoppeling van Humax werd het IPadres:169.254.205.162 en Submasker:255.255.0.0 Deze beide handmatig ingevoerd in Humax netwerk config. Helaas nog geen verbinding via ftp-server.

Laatst gewijzigd door Kosger; 26 oktober 2009 om 14:40
  #200  
Oud 26 oktober 2009, 16:48
TheGrouch's schermafbeelding
TheGrouch TheGrouch is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 augustus 2008
Locatie: Alphen aan den Rijn | Casema
Ziggo Internet: Nee, glasvezel 500/500 icm Vigor2132FVn | KPN dualband WiFi AP (3x)
DTV: TV Plus + Film1 icm Humax iHDR-5050c (3x) | Humax iHDR-5200c | Neotion CI+ | Samsung DCB-H380R
Berichten: 5.311
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kosger Bekijk bericht
IPConfig zat aan het modem gekoppeld. Na loskoppeling van het modem (en aankoppeling van Humax werd het IPadres:169.254.205.162 en Submasker:255.255.0.0 Deze beide handmatig ingevoerd in Humax netwerk config. Helaas nog geen verbinding via ftp-server.
Dat gaat ook niet werken, want de 169.x.x.x is een nep-ip adres.
Je zult je pc en de humax moeten configuren om een ip-adres in de 192.168.x.x serie te hebben.
Hoe dat in de humax moet, weet je inmiddels.
Voor instellen op je pc kun je evt hier kijken (als je het niet weet).
Van belang is dat de pc en de humax niet dezelfde ip-adressen hebben, maar minimaal 1 uit elkaar liggen.
Als je het zo hebt ingesteld, dan kan het nog zo zijn dat de eerder genoemde crosscable nodig is.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door GolfTouch Bekijk bericht
Wat misschien de meest simpele oplossing is, is om een (goedkope) router te kopen. Dan hoef je geen cross-kabel aan te schaffen/te maken en hoef je niet steeds alles los te koppelen en aan te passen als je bestanden van of naar je Humax wilt sturen.
Zoals GolfTouch schrijft is dit mogelijk de simpelste oplossing.
__________________
RTFM, Google or Search
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > Humax > Humax iHDR5050-C (HD-PVR)


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 06:56.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl