Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips

Mededelingen

Philips Nieuws, vragen en opmerkingen over Philips CI+ geschikte TV's


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #401  
Oud 2 oktober 2009, 15:51
Agent327's schermafbeelding
Agent327 Agent327 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 april 2009
Locatie: hattem
Ziggo Internet: humax I5050
Berichten: 10
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mapel Bekijk bericht
Alle zenders heeft hij nu vastgelegd echter alleen Ned.1 is zichtbaar de rest is zwart.Zou de kaart toch niet geactiveerd zijn???
Kaart nogmaals geactiveerd vannacht.
Update:
Vanochtend nog steeds zwart.
Dan heb je of de kaart nog niet geactiveerd, of de kaart verkeerd om in de CAM. Je kunt namelijk dan wel de zenders installeren, maar krijgt ze niet te zien behalve Ned.1. Dat laatste had ik... Hij gaf aan dat de zenders gecodeerd waren. Kaart omgedraaid, Uitgezet met de afstandsbediening even gewacht, en weer aangezet. Toen deed hij het goed.

Soms een keer vaker uitzetten helpt ook wel eens. Succes
  #402  
Oud 2 oktober 2009, 18:24
mapel's schermafbeelding
mapel mapel is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Kerkrade
Ziggo Internet: Basis
DTV: cam+
Berichten: 32
Standaard

Camkaart zit goed en chip wijst naar muur nu bij thuiskomst maar meteen gechecked.....helaas alles zwart behalve Ned 1.

Zojuist nog maareens geactiveerd per telefoon bij Ziggo....3x is scheepsrecht.Geniet binnen 5 minuten van digitale tv....
  #403  
Oud 2 oktober 2009, 18:41
mapel's schermafbeelding
mapel mapel is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Kerkrade
Ziggo Internet: Basis
DTV: cam+
Berichten: 32
Standaard

......45 min zijn inmiddels verstreken: zwart beeld.

Klantenservice bellen: helaas is het op dit moment te druk om U te woord te staan.Probeert U het later nogmaals....
  #404  
Oud 2 oktober 2009, 18:57
maruyama's schermafbeelding
maruyama maruyama is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 19 juni 2009
Locatie: Utrecht
Berichten: 25
Standaard

Mapel, je hoeft niet alles te melden hier hoor. Bedankt!
  #405  
Oud 2 oktober 2009, 19:45
mapel's schermafbeelding
mapel mapel is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Kerkrade
Ziggo Internet: Basis
DTV: cam+
Berichten: 32
Standaard

Ziggo helpdesk gesproken inmiddels: volgens hun is de kaart daadwerkelijk geactiveerd, U moet wel de tv min. 1 uur aan laten staan, momentje ik zie hier iets vreemds, ik ga even in overleg met mijn collega.
Welke tv heeft U eigenlijk: een 32PFL8404!
Oh dan is dat het probleem, wordt door ons (nog) niet ondersteund gaat wss in de loop van volgende week gebeuren.
Maar hoe kan het dan dat het bij andere mensen wel werkt?Dat heeft wss te maken met het postcodegebied en de daar bijbehorende freq. en net-id
aldus de helpdesk.


32pfl 8404, fw:Q5481-0.26.58.5
6471 BC Kerkrade Eygelshoven
  #406  
Oud 3 oktober 2009, 16:37
JohnO's schermafbeelding
JohnO JohnO is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 30 september 2009
Locatie: Tilburg/@Home
Ziggo Internet: Alles-In-1 Plus
DTV: CI+
Berichten: 1
Standaard Philips 47PFL9664H voor mij Ziggo gecertificeerd!

Ondanks alle signalen dat Philips tv's niet door Ziggo gecertificeerd zijn, kijk ik op dit moment Ziggo HD via de CI+.
Ik heb wel 2 maal Ziggo moeten bellen (telkens zo'n kwartier naar hun geweldige muziek geluisterd) maar de tweede die ik aan de lijn had heeft mijn smartcard echt geactiveerd en na enige tijd werkte alles.
  #407  
Oud 3 oktober 2009, 21:16
mapel's schermafbeelding
mapel mapel is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Kerkrade
Ziggo Internet: Basis
DTV: cam+
Berichten: 32
Standaard

Ik blijf het een vreemde zaak vinden dat het bij mij niet werkt(behalve Ned 1).Op basis van wat hier de afgelopen dagen geschreven is heb ik de cam aangeschaft.Mijn gesprek met de helpdesk vond ik ook vreemd omdat de medewerker blijkbaar dingen zag waar hij geen raad mee wist(letterlijk:ik ga overleggen met een collega).Toen hij niet verder kwam en vroeg om welke tv het ging gaf hij meteen alles op en zei dat in de loop van volgende week de 8404 gecertificeerd gaat worden.Waarop ik hem vroeg of mijn tv dan opeens wel zou werken.....
Denk dat ik Maandag nog maareens moet bellen(btw: kaart is geactiveerd door dealer & door mijzelf via inrenet en door de Ziggo klantenservice).

TV hangt sinds vandaag tegen de slaapkamermuur en we kijken gezellig naar Ned 1.
  #408  
Oud 3 oktober 2009, 21:50
baltazar's schermafbeelding
baltazar baltazar is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 september 2009
Locatie: heemstede multikabel
Berichten: 3
Standaard

Dag Mapel,

Lijkt er toch echt op dat die cam en kaart niet goed zitten.
Kijk is door de gleuf aan de zijkant van de cam met goed tegenlicht. Dan zie je ijzeren puntjes die uiteindelijk over de chip heen moeten schuiven. Check dat even. Vervolgens de paarse zijde naar de muur; en goed drukken totdat de cam niet meer verder kan.

Ook maak je gemakkelijk een fout bij het opzoeken van je postcode in de tabel.

Mzl
  #409  
Oud 3 oktober 2009, 23:36
mapel's schermafbeelding
mapel mapel is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 september 2009
Locatie: Kerkrade
Ziggo Internet: Basis
DTV: cam+
Berichten: 32
Standaard

Bedankt voor je reactie Baltazar maar ik heb alle mogelijke combi's geprobeerd en volgens de deskundigen moet de paarse stikker naar de muur wijzen.De chip moet ook naar de muur wijzen.De zenders heb ik nu al 3x opnieuw laten zoeken.Wel heb ik helemaal niets gezien van authentificatie o.i.d. want ik had eerlijk gezegd verwacht dat met plaatsen vd kaart er instructie's zouden volgen.
Wat ik nu gedaan heb is kaart erin en naar het menu gaan zenders instellen etc.

In de winkel zeiden ze dat de update van 20-09 moet gebeuren met de cammodule geplaatst in het toestel.

Dit morgen nog maareens proberen want ik lees in andere topics dat het toch echt moet gaan.En aan het antwoord van de Ziggo helpdesk dat het wellicht in mijn postcode gebied(voormalig @home) niet zou gaan vindt ik een broodje aap verhaal.
  #410  
Oud 4 oktober 2009, 12:51
Tommie33's schermafbeelding
Tommie33 Tommie33 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 augustus 2009
Locatie: Den Haag Casema
Berichten: 101
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door mapel Bekijk bericht
Bedankt voor je reactie Baltazar maar ik heb alle mogelijke combi's geprobeerd en volgens de deskundigen moet de paarse stikker naar de muur wijzen.De chip moet ook naar de muur wijzen.De zenders heb ik nu al 3x opnieuw laten zoeken.Wel heb ik helemaal niets gezien van authentificatie o.i.d. want ik had eerlijk gezegd verwacht dat met plaatsen vd kaart er instructie's zouden volgen.
Wat ik nu gedaan heb is kaart erin en naar het menu gaan zenders instellen etc.

In de winkel zeiden ze dat de update van 20-09 moet gebeuren met de cammodule geplaatst in het toestel.

Dit morgen nog maareens proberen want ik lees in andere topics dat het toch echt moet gaan.En aan het antwoord van de Ziggo helpdesk dat het wellicht in mijn postcode gebied(voormalig @home) niet zou gaan vindt ik een broodje aap verhaal.
je hebt helemaal niets gezien van authenticatie?? Dat moet je echt wel zien hoor, anders dan heb je zeker geen beeld nee. Dan zit of de module er niet goed in of de module is kapot of je tv is kapot. Want dat gaat nieuwe firmware niet oplossen...
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 07:46.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl