Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips

Mededelingen

Philips Nieuws, vragen en opmerkingen over Philips CI+ geschikte TV's


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #201  
Oud 18 september 2009, 17:36
Tinuzje's schermafbeelding
Tinuzje Tinuzje is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2009
Locatie: Multikabel
Berichten: 19
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door frits99 Bekijk bericht
Vadaag een CI slot met kaart gevuld op een LCD amblight (PH) TV gezien.
Ik moet zeggen knap staaltje werk om het slot zo te plaatsen dat het kaartje een schaduw op de muur geeft
Om deze reden dan toch maar een los kastje
Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa hoor!!!!!!
Welke heb je????
Hebben meer mensen hier last van?
Wat idioot zeg, niet goed over nagedacht zeker door de mensjes van Philps....
  #202  
Oud 18 september 2009, 18:15
Eniz's schermafbeelding
Eniz Eniz is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 18 september 2009
Locatie: Breda / Ziggo
DTV: Philips + CI+ Module (42PFL8404H / 12)
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eniz Bekijk bericht
Ja naar aanleiding van deze post had ik dat al gedaan:

http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=20697

Dan maar gewoon wachten en kijken hoe lang de activatie duurt.

HET IS GELUKT !!! Activatie duurde even maar hij doet het. Alleen mis bij zenders als Disc Science de ondertitels Heb ze in het menu wel aan staan maar ik zie niets.
  #203  
Oud 18 september 2009, 18:55
alexkelder's schermafbeelding
alexkelder alexkelder is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 november 2004
Locatie: bovenkarspel
Berichten: 14
Standaard

Ik de smartcard en de cam in minn tv gedaan maar er gebeurd helemaal niets, zenderinstallatie helpt ook niet.
Moet je iets activeren???? (smartcard is geactiveerd)

klopt het dat de cam er moeilijk ingaat??
type 37pfl9604

Laatst gewijzigd door alexkelder; 18 september 2009 om 19:25
  #204  
Oud 18 september 2009, 19:21
SheikYerbouti's schermafbeelding
SheikYerbouti SheikYerbouti is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 januari 2007
Locatie: Schagen
Berichten: 82
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Eniz Bekijk bericht
Ik heb precies dezelfde stappen doorlopen en gisteren mijn smardcard online geaktiveerd. Maar helaas ik krijg bij alle zenders BEHALVE nld1 de melding: Gecodeerd programma.

Vervolgs de tv uitgezet en weer aangezet op nld2 met als gevolg de melding dat er een zender update beschikbaar is. Dus de tv in standby gezet om deze te installeren maar helaas nog geen resultaat.

Iemand nog een idee of maar rustig afwachten.

Type philips: 42PFL8404H / 12
Vanmiddag ook maar even de CAM gekocht, maar helaas geen succes. Type 32PFL8404H/12. Het vervelende is dat mijn smartcard in mijn decoder nu de melding E06 geeft (smartcard defect). Ik heb overigens dus mijn huidige kaart gebruikt en niet de kaart uit het CAM-pakket.
  #205  
Oud 18 september 2009, 19:22
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SheikYerbouti Bekijk bericht
Het vervelende is dat mijn smartcard in mijn decoder nu de melding E06 geeft (smartcard defect).
Smartcard verkeerd om?
  #206  
Oud 18 september 2009, 19:27
SheikYerbouti's schermafbeelding
SheikYerbouti SheikYerbouti is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 januari 2007
Locatie: Schagen
Berichten: 82
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door ArChie Bekijk bericht
Smartcard verkeerd om?
Helaas niet. Voor de zekerheid heb ik het gecontroleerd met een andere kaart en die werkt wel.
  #207  
Oud 18 september 2009, 19:43
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.048
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door FriendlyGhost Bekijk bericht
De dealer is vandaag geweest met de software en de CI+ kaart om het hele zaakje te installeren. In tegenstelling tot wat ik gister meldde, is het toch niet de nieuwste software die hij bij zich had. De authenticatie van de cam loopt niet verder dan 20% . Nu gaat hij informeren bij Philips hoe het probleem op te lossen. Is eigenlijk toch wel een tegenvaller omdat ik er stiekum op gerekend had dat het vandaag zou gaan werken.
philips heeft nog geen software om dit probleem te verhelpen. Ze verwachten volgende week de software uit te brengen.
  #208  
Oud 18 september 2009, 19:45
SheikYerbouti's schermafbeelding
SheikYerbouti SheikYerbouti is offline
Member
 
Geregistreerd: 20 januari 2007
Locatie: Schagen
Berichten: 82
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SheikYerbouti Bekijk bericht
Helaas niet. Voor de zekerheid heb ik het gecontroleerd met een andere kaart en die werkt wel.
Zojuist contact gehad met de helpdesk en keurig geholpen. Er wordt een nieuwe kaart opgestuurd.
  #209  
Oud 18 september 2009, 19:50
FriendlyGhost's schermafbeelding
FriendlyGhost FriendlyGhost is offline
Member
 
Geregistreerd: 6 juli 2009
Locatie: Oisterwijk/@Home
DTV: Philips 32PFL9604 met Ziggo CI+-CAM
Berichten: 39
Standaard

Bedankt voor je reaktie. Ik had het inmiddels gelezen.

Blijft vreemd dat modellen uit dezelfde reeks verschillend reageren op de cam. Een 7404 model uit produktieweek 24 werkt wel terwijl hetzelfde model uit week 25 niet werkt .... Geproduceerd in hetzelfde land en waarschijnlijk dezelfde fabriek. Misschien had de medewerker uit week 24 een weekje vrij

Laatst gewijzigd door FriendlyGhost; 18 september 2009 om 19:51 Reden: tekstuele aanpassing
  #210  
Oud 18 september 2009, 19:50
The_Doman's schermafbeelding
The_Doman The_Doman is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 20 september 2005
Locatie: Den Helder / Multikabel
DTV: Humax 5050/5100/5300/DM500/TechnoTrend/Terratec/M750C
Berichten: 2.439
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door SheikYerbouti Bekijk bericht
Het vervelende is dat mijn smartcard in mijn decoder nu de melding E06 geeft (smartcard defect).
Vaak is het ook gewoon een kwestie van slechte contacten heb ik gemerkt.

Deze E06 melding zie ik ook vrij regelmatig als ik de kaarten weer eens wissel tussen de verschillende decoders hier.
Even de contacten oppoetsen en/of meerdere keren insteken verhelpt dit dan weer.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Digitale Irdeto kabelontvangers > CI+ > Philips


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 15:34.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl