Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Analoge TV en Radio > Nieuws, Vragen/Opmerkingen en Algemene informatie

Mededelingen

Nieuws, Vragen/Opmerkingen en Algemene informatie Nieuwtjes, vragen, ervaringen en opmerkingen over Ziggo Analoge Radio en TV ? Plaats dit dan hier...

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 25 januari 2009, 18:46
tievie's schermafbeelding
tievie tievie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 januari 2009
Locatie: Den Haag, Ziggo
Berichten: 3
Unhappy Aansluiting tv kapot?

Ik ben pas verhuisd en zou mijn tv wel weer eens aan willen sluiten. Alleen ziet de kabelaansluiting er heel anders uit dan ik gewend ben.

In mijn vorige huis had ik gewoon een soort stopcontactje met een radio en een tv gaatje. Hier heb ik een plastic doosje waar een snoer uit komt met een draaiaansluiting, die zit aan een plastic apparaatje waar casema op staat, met een adapter eraan. Dit apparaatje heeft wel de bekende gaatjes voor tv en radio, ook komt er weer een snoer uit met een draaiaansluiting...

Verder ligt alles nogal uit elkaar, alsof de vorige bewoner hard geprobeert heeft het allemaal uit de muur te trekken... zo ligt het eerste kastje met het inkomende snoer van de muur af en kan ik daar door de muur een koperkleurige draad met een groen omhulsel naar binnen zien komen...

Hoe krijg ik ooit weer tv? en kan ik dit zelf weer monteren?
  #2  
Oud 25 januari 2009, 19:09
Ectholian's schermafbeelding
Ectholian Ectholian is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 juli 2008
Locatie: Zwolle, Home
Ziggo Internet: 4MB Bundel /
DTV: Humax
Berichten: 88
Standaard

Dat draaiding is waarschijnlijk de aansluiting voor een kabelmodem. Je kunt je TV als het goed is gewoon in dat gaatje prikken van TV op dat kastje.

Heb je anders een foto? Dat praat makkelijker
  #3  
Oud 25 januari 2009, 19:38
tievie's schermafbeelding
tievie tievie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 januari 2009
Locatie: Den Haag, Ziggo
Berichten: 3
Standaard

even geen camera bij de hand

ik heb wel al geprobeerd om het stekkertje in het tv gaatje te stoppen maar krijg alleen sneeuw te zien.

verder heb ik nog nooit gehoord van een kabelaansluiting met een adapter...

het kastje wat van de muur afhing heb ik net uit elkaar gehaald en wat blijkt: in het kastje huist een vrouwelijk kabel gaatje...
  #4  
Oud 25 januari 2009, 20:25
tievie's schermafbeelding
tievie tievie is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 januari 2009
Locatie: Den Haag, Ziggo
Berichten: 3
Standaard

Ik heb me nog wat meer in het onderwerp verdiept zodat het hopelijk allemaal duidelijker wordt:

Het kastje wat ik inmiddels weer aan de muur geschroefd heb is de hoofd kabelaansluiting, een vrouwtje.

Die kan ik via een kabel aansluiten op wat ik denk dat een 'signaalverdeler' is, die signaalverdeler heeft een stekker, netspanning nodig dus. Signalverdelers met stekkers kan ik overigens op internet niet echt vinden, misschien heel ouderwets o.i.d?

op die signaalverdeler kan ik de kabel van mijn tv aansluiten.

Helaas ontvang ik nog steeds alleen maar sneeuw als ik alle stekkers inplug...
  #5  
Oud 25 januari 2009, 21:49
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.472
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tievie Bekijk bericht
Verder ligt alles nogal uit elkaar, alsof de vorige bewoner hard geprobeert heeft het allemaal uit de muur te trekken... zo ligt het eerste kastje met het inkomende snoer van de muur af en kan ik daar door de muur een koperkleurige draad met een groen omhulsel naar binnen zien komen...
Dat klinkt alsof je AOP (abonnee overname punt) niet meer goed is aangesloten op de groene (hoofd-)kabel. Je kunt hier zelf aan gaan knutselen (de koperen kern mag normaalgesproken niet zichtbaar zijn), of een monteur bestellen. Geef dan wel duidelijk aan dat deze moet komen om de 'rotzooi' van de oude bewoner op te ruimen, zodat je zeker weet dat er geen kosten berekend gaan worden.
  #6  
Oud 25 januari 2009, 23:17
Ectholian's schermafbeelding
Ectholian Ectholian is offline
Member
 
Geregistreerd: 19 juli 2008
Locatie: Zwolle, Home
Ziggo Internet: 4MB Bundel /
DTV: Humax
Berichten: 88
Standaard

Dat ding met netsnoer klinkt meer als een signaal versterker.

Die groene kabel (AOP) moet in een inbouwkastje geschroeft worden en op dat kastje zit een male en female aansluiting voor radio en tv.
  #7  
Oud 25 januari 2009, 23:32
ber000000-6's schermafbeelding
ber000000-6 ber000000-6 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 april 2008
Locatie: zwolle/@home
Ziggo Internet: 180 Ubee + 180 Cisco +50 Arris+ 30 SB5101
DTV: 3D KDL-52HX900+sony kdl-40hx850+cisco ITV wrt610n+ddwrt, TELSEY IP-TV.,humax5100,ziggo-bapp
Berichten: 514
Talking

hallo tievie, je vragen komen op mij af, alsof je helemaal geen cai abbonement hebt bij ziggo, en je ff wilt proberen of er ontvangst is.
als je geen aansluiting hebt aangevraagd in je nieuwe woning,zal er vast geen signaal op staan. dus....je weet wat te doen.


suc6.

berrie
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Analoge TV en Radio > Nieuws, Vragen/Opmerkingen en Algemene informatie


Favorieten/bladwijzers

Labels
aansluiting, kabel, televisie

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 20:17.


© 2013 - Ziggo-Gebruikers.nl