Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Nieuws

Mededelingen

Nieuws Nieuwsberichten over digitale TV en Radio en zenderwijzigingen bij Ziggo


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 16 december 2008, 20:24
Elsido's schermafbeelding
Elsido Elsido is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2007
Locatie: Den Helder Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra Arris Touchstone TM702B
DTV: Humax IR Fox C
Berichten: 205
Standaard NLkabel in actie tegen KPN en OPTA plan.

NLKabel in actie tegen KPN

Volgens NLkabel is het plan om de KPN infrastructuren open te breken mislukt. Daarom zou het ook nonsens zijn om de kabel open te stellen. Volgens Rob van Esch, directeur van NLkabel, stelt KPN ten onrechte dat zijn netwerken open zijn. Als voorbeeld neemt hij de markt voor breedbandinternet. Driekwart van alle alle adsl-internetters zijn weer terug bij KPN omdat het bedrijf de klanten van kleine bedrijven heeft opgekocht. "Het toegangsbeleid is dus mislukt", concludeert Van Esch in een interview. NLkabel verzet zich momenteel fel tegen de geplande openstelling van de Nederlandse kabelmarkt. Partijen als YouCa en Tele2 zouden dan zelf televisiepakketten kunnen aanbieden die over de netwerken van onder meer UPC en Ziggo worden gedistribueerd. De Opta zal dit jaar nog een besluit nemen over het openbreken van de kabelmarkt.


Het volledige bericht van Rob van Esch:

Je hoort het regelmatig van KPN zelf en soms ook van beleidsmakers: KPN is open, KPN geeft toegang, KPN moet minder gereguleerd worden omdat gelijke monniken gelijke kappen moeten dragen. Vandaag heb ik in onderstaande tekst, die werd gepubliceerd in het Financieele Dagblad, enkele feiten op een rij gezet die het bovenstaande nogal nuanceren. Lees en oordeelt u zelf!

"KPN's schone schijn hindert markt

Naar verwachting krijgt KPN binnenkort toestemming van de Nederlandse Mededingautoriteit om met glasvezelbedrijf Reggefiber een joint venture aan te gaan. De consument wordt daar niet beter van, omdat deze overname veel weg heeft van een defensieve KPN-actie.
In ons land hebben we één grootaanbieder van elektronische infrastructuren: KPN. Tot zijn verzameling behoort het enige vaste telefonienetwerk, het enige DVB-T-netwerk, DVB-H voor mobiele televisie, twee gsm-netwerken én twee UMTS-netwerken - alles op landelijke schaal. Concurrenten zijn kleiner, beschikken over één infrastructuur, vaak slechts regionaal. Zo heeft het grootste kabelbedrijf, Ziggo, een omzet van €1,2 mrd , een zevende van de binnenlandse omzet van KPN - €9 mrd.
Kabelbedrijven zijn de kwelgeest voor KPN. In percentage van de omzet gemeten investeren zij het dubbele. Toch is er aanhoudende discussie over de vermeende geslotenheid van de kabel. Dat is verbazend om twee redenen.
Ten eerste zijn de consumenten in ons land bevoorrecht. Bijna nergens ter wereld is er zo veel breedband als bij ons, zijn de tarieven zo prettig en de snelheden zo hoog. Door felle concurrentie op telefonie houden consumenten in ons land jaarlijks bovendien €250 mln in de knip.
Ook op de televisiemarkt neemt de concurrentie hand over hand toe; intussen kijken meer dan anderhalf miljoen huishoudens op een andere manier televisie dan via de kabel. Eigenlijk is vriend en vijand het wel eens over de reden van deze digitale bevoorrechting: de concurrentie tussen infrastructuren.
In de tweede plaats is er de schone schijn van openheid, die door KPN's voorman Scheepbouwer keer op keer wordt beleden. Hoe open zijn de KPN-netwerken eigenlijk? Het enige echte antwoord is: nauwelijks. Neem de markt voor breedbandinternet. KPN heeft systematisch alle aanbieders die via het KPN-net actief waren opgekocht. Daardoor is driekwart van alle huishoudens die via ADSL internetten, ‘gewoon' weer klant bij KPN. Dus na tien jaar ‘openheid' zijn we bijna terug bij af. Het beleid is simpelweg mislukt. Telecomtoezichthouder Opta streefde immers na dat toetreders stapje voor stapje hun eigen netwerken zouden gaan aanleggen? Niet dat ze hun klanten zouden verkopen aan de grote verzamelaar van infrastructuren, KPN
Nu mag dat bedrijf dus Reggefiber opkopen. De verzameling infrastructuren van KPN wordt, met de zegen van de overheid, wéér groter. Toen het in het begin van deze eeuw moeilijk ging, kwam de overheid al te hulp met een miljarden euro's grote kapitaalinjectie. KPN kreeg daarna ook nog de DVB-T-infrastructuur gratis in de schoot geworpen. Nog voordat de officiële toestemming van de NMa voor de overname van Reggefiber verscheen, meldde KPN al dat nog lang niet besloten is dat er in heel Nederland wordt geïnvesteerd in modernisering van het netwerk. Daarmee krijgt ook de overname van Reggefiber een defensief smaakje.
Concurrentie tussen infrastructuren is de manier om een land digitaal voort te stuwen. Dat hebben de afgelopen jaren geleerd. Nog meer dan voorheen komt het nu op de kabelbedrijven aan om de concurrentie te bieden die nodig is voor een voorspoedige ontwikkeling van de Digitale Delta Nederland. Dat is geen schone schijn, dat is realiteit.

Rob van Esch is directeur van branchevereniging NLKabel. KPN is gevraagd een reactie te schrijven, maar heeft daarvan afgezien"
Bronnen:
www.coax.nl
www.nlkabel.nl
www.webwereld.nl
__________________
Een makkie met Multikabel!
  #2  
Oud 16 december 2008, 22:30
Jan_Assen's schermafbeelding
Jan_Assen Jan_Assen is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Assen
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus, Ubee draadloos modem
DTV: iHDR-5200C;
Berichten: 348
Standaard

Tja, hoe open is de kabel eigenlijk? Ziggo is wel de duurste kabelboer met eredivisie live. Ik wil graag overstappen op een ander kabelaanbieder met een vaste prijs voor 9,95 maar dit gaat niet.....dus opengooien of de prijzen gelijk maken...
__________________
Voormalig @Home abonnee
  #3  
Oud 19 december 2008, 22:30
BertvanHorck's schermafbeelding
BertvanHorck BertvanHorck is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Multikabel de Rijp
Ziggo Internet: Samsung HD
DTV: Pioneer 5000 ex
Berichten: 460
Standaard

gezien de manier waarop Ziggo omgaat met haar klanten, mag het netwerk voor mij wel open voor anderen!

Er zal er ooit wel eentje tussen zitten die wel weet wat communiceren is

Hopelijk krijgen we op de kabel een soort XS4ALL van de televisieboeren
  #4  
Oud 19 december 2008, 22:55
Ardana's schermafbeelding
Ardana Ardana is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 oktober 2002
Locatie: Bovenkarspel/Multikabel
Ziggo Internet: Ai1+ via Ubee EVW3200
DTV: Humax iHDR5200c
Berichten: 295
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BertvanHorck Bekijk bericht
Hopelijk krijgen we op de kabel een soort XS4ALL van de televisieboeren
Wat ik van collega's begrepen heb is XS4all ook niet meer wat 't was. Ook daar heeft de KPN stevig de touwtjes in handen...
__________________
BOFH excuse #92:

Stale file handle (next time use Tupperware(tm)!)

  #5  
Oud 19 december 2008, 22:58
BertvanHorck's schermafbeelding
BertvanHorck BertvanHorck is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 mei 2008
Locatie: Multikabel de Rijp
Ziggo Internet: Samsung HD
DTV: Pioneer 5000 ex
Berichten: 460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ardana Bekijk bericht
Wat ik van collega's begrepen heb is XS4all ook niet meer wat 't was. Ook daar heeft de KPN stevig de touwtjes in handen...

Tijd voor Nelie Kroes om daar ook eens in te duiken...

Laatst gewijzigd door BertvanHorck; 19 december 2008 om 23:52
  #6  
Oud 20 december 2008, 10:09
Elsido's schermafbeelding
Elsido Elsido is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 28 februari 2007
Locatie: Den Helder Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra Arris Touchstone TM702B
DTV: Humax IR Fox C
Berichten: 205
Standaard

XS4ALL, Planet Internet, KPN Internet, Het Net, Freeler, Tiscali, Telfort en Speedlinq allemaal in het bezit van kpn. Kwa concurrentie blijft er dan nog weinig over voor KPN. Maar dat is lang niet alles wat ze hebben overgenomen de hele was lijst is nog een heel stuk langer.

Zoals ik het zie is de concurrentie tussen de verschillende infrastructuren tot nog toe nog steeds de beste concurrentie vorm die er is. En heeft KPN zowel de OPTA als de NMA gewoon in de pocket.
__________________
Een makkie met Multikabel!

Laatst gewijzigd door Elsido; 20 december 2008 om 10:16 Reden: typo
  #7  
Oud 20 december 2008, 10:14
TipX's schermafbeelding
TipX TipX is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2004
Locatie: Den Helder Ziggo
Ziggo Internet: Extra / Ubee
DTV: Panasonic TX-55AX630 CI+ & HUMAX 5200
Berichten: 667
Standaard

Rechter: OPTA-besluit openbreken kabelmarkt terecht


Donderdag 18 december 2008, 15:52 - Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) heeft bezwaren van UPC tegen het OPTA-besluit over het openbreken van de kabelmarkt afgewezen.


De deur voor concurrentie op de kabel staat hiermee een stuk verder open. Het CBb heeft alle bezwaren ongegrond verklaard.
UPC was onder meer van mening dat de OPTA in het aangepaste marktanalysebesluit van eind vorig jaar niet voldoende heeft onderbouwd dat er behoefte bestaat aan het inkopen van kale netwerkcapaciteit door nieuwe bedrijven. Deze kunnen dan als distributeur radio- en televisieprogamma's aanbieden over de analoge kabel.
Tijdens de zitting liet UPC weten dat zij vrezen dat nieuwkomers zoals Youca de gehuurde kabelcapaciteit niet voor de doorgifte van het signaal gaan gebruiken, maar voor wederverkoop. Het college kon zich hier niet in vinden, maar liet wel weten dat Youca de plannen goed moet onderbouwen voordat zij deze bij de OPTA indienen.
De telecomwaakhond wil de kabelmarkt openbreken om meer aanbieders toegang te geven en de regionale monopolies van Ziggo en UPC te doorbreken.

Steun voor Youca

Youca, die naast kabelreuzen Ziggo en UPC de Nederlandse analoge televisiemarkt op wil, denkt eind volgend jaar de eerste diensten te kunnen aanbieden. Wel zijn er nog een hoop beren op de weg, zegt mede-oprichter Harry Kramer. 'Het gaat nu nog om de voorwaarden, en ik denk dat daar nog hard om gevochten zal moeten worden', zegt hij tegenover Webwereld. De geplande toetreding heeft Youca nu verschoven naar eind 2009, vanwege de juridische procedures die wellicht nog komen gaan.
Deze aanstaande zaken ziet hij met vertrouwen tegemoet. 'Bijna iedereen steunt ons: de politiek, de burgers, de OPTA en nu ook de rechter', laat hij weten.

Nieuwe procedures

De OPTA verwacht dat UPC de mogelijkheden om nieuwe processen te beginnen en de zaken nog meer te vertragen niet onbenut zal laten. 'De belangen zijn groot, dus ik verwacht van wel', zegt OPTA-woordvoerster Cynthia Heijne.
De telecomwaakhond heeft een nieuwe kabelmarktanalyse opgesteld, waarin onder meer staat hoe de concurrentie bevorderd moet worden. Deze gaat begin januari naar Brussel toe en moet in maart in werking treden, als de huidige besluit verloopt. Onzeker is nog of de Europese Commissie de plannen goedkeurt. De OPTA verwacht van wel, omdat ze met hetzelfde bijltje hebben gehakt bij het openbreken van de telefoniemarkt.
Tegen het nieuwe kabelmarktbesluit kan UPC weer in beroep gaan.
UPC was donderdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. De baas van UPC Nederland trok vorige week nog fel van leer tegen de OPTA en de KPN. Ook de vereniging van kabelbedrijven hekelt het openbreken van de kabelmarkt.

Bron: Webwereld.nl
  #8  
Oud 19 januari 2009, 15:53
Mart's schermafbeelding
Mart Mart is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Zeist/Casema
DTV: Siemens M750C, Samsung DCB-9401R
Berichten: 159
Standaard

Volgens mij wordt NLKabel nu echt zenuwachtig: OPTA draait in cirkels.
In het "weblog" van Van Esch staat weer een mooi stukje kabelpropaganda.

Van mij mogen beide markten helemaal open gebroken worden, dan heb je tenminste echt de keuze voor dezelfde kwaliteit bij een andere aanbieder. Als er dan wordt gesteld "dan zeg je toch op, als het je niet aanstaat" heb je ook echt de keuze voor hetzelfde product bij een andere aanbieder.
  #9  
Oud 29 januari 2009, 10:48
funrider's schermafbeelding
funrider funrider is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Zwijndrecht, Zuid-Holland
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis (10MB/1MB) - ouders
DTV: Homecast HD Colorado en Humax Fox IR-C
Berichten: 138
Standaard

Ik wil graag de overstap kunnen maken naar kleinere bedrijven als CAI H.I.A. of Caiway om meer te kunnen voor minder. Echter wel zonder on demand e.d. maar daar hebben we al internet voor.
  #10  
Oud 9 februari 2009, 16:57
funrider's schermafbeelding
funrider funrider is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 maart 2008
Locatie: Zwijndrecht, Zuid-Holland
Ziggo Internet: Alles-in-1 Basis (10MB/1MB) - ouders
DTV: Homecast HD Colorado en Humax Fox IR-C
Berichten: 138
Standaard

En deze week is het dan weer zover Brussel gaat zicht wederom uitspreken over het openstellen van de Nederlandse kabel. Ik hoop dit dan eindelijk gaat gebeuren..

http://webwereld.nl/nieuws/54757/upc...gitale-tv.html

of kijk hier voor een ouder bericht van begin januari

http://www.telecompaper.com/nl/article.aspx?cid=652847
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Nieuws


Favorieten/bladwijzers

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 18:54.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl