Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws

Mededelingen

Ziggo Internet - Vragen en nieuws Discussies en vragen over problemen met je Ziggo internet-verbinding en modem, nieuwe internetdiensten, voip e.d. Storingen kunnen in het aparte storingendeel van het forum geplaatst worden.

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
  #11  
Oud 30 oktober 2008, 01:10
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.472
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door grizzler Bekijk bericht
Nee, de modem hoeft niet standby of los van de kabel te staan.
Behalve bij Arris modems dus.

Bovendien is het modem vaak niet bereikbaar als je een router gebruikt, om dat een router vaak interne adressen in de range 192.168.1.* uitgeeft, en geen idee heeft waar hij een aanvraag voor 192.168.100.* heen moet sturen. Eigen testen wijzen uit dat het instellen van het interne netwerk op 192.168.100.* (met als router IP 192.168.100.2 omdat 192.168.100.1 al van het modem is) ook niet werkt.

Het modem benaderen kan dus meestal alleen bij een directe aansluiting tussen modem en PC.
  #12  
Oud 30 oktober 2008, 09:14
grizzler's schermafbeelding
grizzler grizzler is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 10 juni 2008
Locatie: Den Haag / Casema (Orange)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / Ubee EVM3200
Berichten: 227
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Behalve bij Arris modems dus.
Vandaar mijn opmerking 'Let wel,...'.

Citaat:
Bovendien is het modem vaak niet bereikbaar als je een router gebruikt, om dat een router vaak interne adressen in de range 192.168.1.* uitgeeft, en geen idee heeft waar hij een aanvraag voor 192.168.100.* heen moet sturen.
Als het subnetmasker goed staat (255.255.255.0), gaat alles wat niet binnen 192.168.1.* valt 'naar buiten'. En het eerste wat je daar tegenkomt, is de modem. Met mijn DrayTek-router werkt dat bijvoorbeeld prima en het Twister-routertje dat ik hiervoor gebruikte, had er ook geen moeite mee.

Citaat:
Eigen testen wijzen uit dat het instellen van het interne netwerk op 192.168.100.* (met als router IP 192.168.100.2 omdat 192.168.100.1 al van het modem is) ook niet werkt.
Dat kan kloppen. Je gaat dan in hetzelfde subnet zitten. Dan kom je dus niet meer bij 192.168.100.1 via de WAN-poort.

Citaat:
Het modem benaderen kan dus meestal alleen bij een directe aansluiting tussen modem en PC.
Dat is dus niet mijn ervaring.
  #13  
Oud 31 oktober 2008, 13:00
rolfhobby's schermafbeelding
rolfhobby rolfhobby is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 oktober 2008
Locatie: Weiteveen EX@home user (Modem: Scientific-Atlanta webstar)
Ziggo Internet: @home internet intensief 12000 Ziggo z3
DTV: geen
Berichten: 145
Stuur een bericht via Skype™ naar rolfhobby
Standaard modems

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Arris modems zijn tijdens het opstarten te benaderen via 192.168.100.1 (geen wachtwoord nodig). Eenmaal online is het modem niet meer te benaderen, tenzij het standby staat (maar die optie is meestal uitgeschakeld).
als je de cookie (192.168.100.1) weg haalt dan meestal wel kom je er weer in, probeer dat maar eens?
Groetjes
  #14  
Oud 31 oktober 2008, 13:04
rolfhobby's schermafbeelding
rolfhobby rolfhobby is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 oktober 2008
Locatie: Weiteveen EX@home user (Modem: Scientific-Atlanta webstar)
Ziggo Internet: @home internet intensief 12000 Ziggo z3
DTV: geen
Berichten: 145
Stuur een bericht via Skype™ naar rolfhobby
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door tja Bekijk bericht
Behalve bij Arris modems dus.

Bovendien is het modem vaak niet bereikbaar als je een router gebruikt, om dat een router vaak interne adressen in de range 192.168.1.* uitgeeft, en geen idee heeft waar hij een aanvraag voor 192.168.100.* heen moet sturen. Eigen testen wijzen uit dat het instellen van het interne netwerk op 192.168.100.* (met als router IP 192.168.100.2 omdat 192.168.100.1 al van het modem is) ook niet werkt.

Het modem benaderen kan dus meestal alleen bij een directe aansluiting tussen modem en PC.
oh hier geen probleem met de router om binnen de modems te komen!
Groetjes
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws


Favorieten/bladwijzers

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 22:33.


© 2013 - Ziggo-Gebruikers.nl