Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router

Mededelingen

Router Hulp bij router en ander hardware problemen bij Ziggo Kabelinternet

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 21 september 2008, 15:32
w.stratingh's schermafbeelding
w.stratingh w.stratingh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Locatie: Ten Post
Ziggo Internet: Alles plus
DTV: Netgear
Berichten: 6
Standaard Draadloos internet NETGEAR

Ik heb een draadloos internet verbinding d.m.v. NETGEAR WG111v3. Nu heb ik een probleem,nl. Op mijn laptop kan ik wel op internet komen, maar op mijn beide pc's niet. Ik krijg wel op mijn pc's een signaal van 72% ontvangst doch krijg geen verbinding met internet. Het vreemde is dat de beide pc's eerst wel een verbinding hadden met internet.
Wie kan mij helpen?
  #2  
Oud 21 september 2008, 15:35
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: Enkhuizen
Ziggo Internet: Ai1X|EVM-3200|WNDR-3700 (OpenWRT)
DTV: CI+1.3 LG|CI+ Samsung|Humax 5050|Humax 5200
Berichten: 10.027
Standaard

De WG-111 is een USB stick voor draadloos internet. Maar wat voor draadloze router gebruik je ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #3  
Oud 21 september 2008, 15:44
w.stratingh's schermafbeelding
w.stratingh w.stratingh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Locatie: Ten Post
Ziggo Internet: Alles plus
DTV: Netgear
Berichten: 6
Standaard

De router is ook van NETGEAR,type WGR614v6

b.v.dank

Laatst gewijzigd door w.stratingh; 21 september 2008 om 19:51 Reden: Aanpassen typenr.
  #4  
Oud 21 september 2008, 16:19
Wingspost's schermafbeelding
Wingspost Wingspost is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 september 2008
Locatie: Posterholt @Home
Ziggo Internet: Z1 - Netgear
Berichten: 11
Standaard Netgear router

Iets soortgelijks had ik enkele weken geleden. Ik heb een netwerk met 4 PC's. Drie daarvan gingen oorspronkelijk draadloos. Plotseling deden 2 PC's niets meer draadloos. De derde werkt nog steeds goed. Ik maak gebruik van een netgear router van @Home en USB-stick Eminent EM4454.
Ik heb nog steeds niet kunnen achterhalen wat er aan de hand is en heb nog steeds twee kabels over de vloer lopen.
Als iemand mij wat tips kan geven... graag.
  #5  
Oud 22 september 2008, 01:17
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.472
Standaard

Probeer eens:

- je router te herstarten (even de stekker eruit)
- werkt het zonder beveiliging wel? Dan de beveiliging even opnieuw instellen
- Is er nieuwe firmware voor je router?
  #6  
Oud 22 september 2008, 12:25
w.stratingh's schermafbeelding
w.stratingh w.stratingh is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 27 augustus 2008
Locatie: Ten Post
Ziggo Internet: Alles plus
DTV: Netgear
Berichten: 6
Standaard

Bedankt voor de tip. Nooit aan gedacht. Router herstarten(stekker eruit) en is weer toppie.

m.vr.gr.
W.Stratingh
  #7  
Oud 22 september 2008, 12:51
Wingspost's schermafbeelding
Wingspost Wingspost is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 september 2008
Locatie: Posterholt @Home
Ziggo Internet: Z1 - Netgear
Berichten: 11
Angry Netgear router

Fijn voor jou w.stratingh, maar bij mij werkt het dus niet.
Ik hoop dat er voor mij ook de "gouden" tip komt.
  #8  
Oud 23 september 2008, 00:24
tja's schermafbeelding
tja tja is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2007
Locatie: Cogas
Ziggo Internet: A-i-1 Plus, Modem: Ubee
DTV: LG 32LD350 (zonder CAM); Cisco 8455, Ziggo IPTV pilot, Humax Fox C
Berichten: 2.472
Standaard

Staan de PC's die niet meer draadloos werken op een vaste plek, of zijn het laptops, en gebruik je ze door het hele huis?

Als ze op een vaste plek staan, kan het nog een (wifi) signaalprobleem zijn. In dat geval kun je kijken of het wijzigen van het wifi kanaal (channel) wat uitmaakt.
  #9  
Oud 23 september 2008, 11:35
rowicom's schermafbeelding
rowicom rowicom is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 juni 2008
Locatie: Blaricum/Casema
Ziggo Internet: all in one plus
Berichten: 42
Standaard

Wat ook vaak helpt is om de netwerknaam in de router, de SSID genaamd, te veranderen. Je pc's zien dit dan als een heel nieuw netwerk en daarmee omzeil je problemen als corrupte registervermeldingen en zo. Heeft mij heel vaak succes opgeleverd.
  #10  
Oud 23 september 2008, 13:04
Wingspost's schermafbeelding
Wingspost Wingspost is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 21 september 2008
Locatie: Posterholt @Home
Ziggo Internet: Z1 - Netgear
Berichten: 11
Standaard Netgear router

Tja...
Beide PC's staan vast opgesteld. Ik heb inmiddels alle kanalen (1-13) van de router geprobeerd en wat denk je? Niets werkt.
De pc's geven aan dat er een 100% signaal binnenkomt maar weigeren verbinding te maken. De afstand tussen de router en de pc's is pakweg een meter of drie zonder muren of wat dan ook er tussen, gewoon in dezelfde kamer dus.

Rowicom...
Eerlijk gezegd ben ik een beetje huiverig om de SSID te veranderen. Uiteindelijk heeft de router zijn eigen Ziggo-specifieke firmware en ik wil niet het risico lopen dat mijn enige, nog werkende PC het ook laat afweten.
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo Internet > Ziggo Internet - Vragen en nieuws > Router


Favorieten/bladwijzers

Labels
draadloos, netgear

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 12:42.


© 2014 - Ziggo-Gebruikers.nl