Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen

Mededelingen

Vragen en Opmerkingen Algemene vragen en opmerkingen over digitale TV en Radio bij Ziggo


Discussie gesloten
 
Discussietools Zoek in deze discussie Weergave
  #1  
Oud 31 juli 2008, 10:00
spaan's schermafbeelding
spaan spaan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: brunssum
Ziggo Internet: Ziggo Dig.Tv Totaal + Samsung DCB-270R
DTV: Samsung DCB-270R
Berichten: 8
Standaard Ziggo TV-Storing

Wellicht heeft iemand iets aan deze info:Al sedert 3 maanden heb ik (en alle buren in onze straat) kontinu elke dag storing op Alle zenders bij Ziggo Digitale TV(Ool analoge ontvangst is slecht)Het probleem is dat er steeds gekleurde blokjes/lijnen dwars door het beeld verschijnen, het beeld vertraagd en soms het geluid hakkelend binnenkomtBer-waarden waren dan altijd anders dan: 0Geluidssterkte wisselde steeds van 20 to 88 % en de kwalteit van 20 to 100%Ziggo Helpdesk gebeld, zonder enig resultaat, de kennis bij die klup is nihil!Ook E-mails naar ziggo hebben geen reaktieWat wel helpt is een brief sturen.Alleen probeert Ziggo het probleem toch bij de gebruiker te leggen (Kabels goed, geen storende elementen in huis etc).Heeft trouwens geen nut, want alle buren in de straat hebben dit zelfde probleemEindelijk is na 3 maanden en elke dag ellende, is het probleem opgelostWat bleek: Bij onze gemeente (Brunssum) heeft Ziggo het netwerk gemoderniseerd en ook daarbij de hardware in de verdeelkasten in de straten vervangen.Het probleem zat er in dat de voedingskabel in een van de verdeelkasten niet stabiel was afgemonteerd, telkens als er verkeer langs deze kast reed, waren er beeldproblemenZiggo had kennelijk vergeten bij de modernisering van het netwerk e.e.a. de controleren.Ziggo: Bedankt voor 3 maanden elke dag ellende in de ontvangst en toch maar steeds rekeningen blijven sturenSpaan
  #2  
Oud 31 juli 2008, 16:33
Bordewolf's schermafbeelding
Bordewolf Bordewolf is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: @home Cogas-gebied
Ziggo Internet: Internet Regelmatig
DTV: Nokia
Berichten: 345
Standaard

Maar werd er pas na 3 maanden gebeld ??? Normaal gesproken vliegen ze gelijk op een storingsmelding van deze omvang af. Dus dit verwijt... ik weet niet wat we er mee moeten.
  #3  
Oud 31 juli 2008, 19:08
maurice.becholz's schermafbeelding
maurice.becholz maurice.becholz is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 mei 2008
Locatie: Kerkrade
Ziggo Internet: Connect & Play Complete
DTV: Humax IRHD 5300
Berichten: 253
Standaard

misschien een rare opmerking maar daar had je zelf toch ook achter kunnen komen dat het probleem elders ligt dan bij jou of in de rest van de straat. de hele straat heeft datzelfde probleem. evil:
  #4  
Oud 1 augustus 2008, 14:02
spaan's schermafbeelding
spaan spaan is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2008
Locatie: brunssum
Ziggo Internet: Ziggo Dig.Tv Totaal + Samsung DCB-270R
DTV: Samsung DCB-270R
Berichten: 8
Standaard TV/Storing

Reactie op bericht± Maurice BecholtReactie is begrijpelijk, alleen Ziggo wilde daar beslist niet aanZiggo probeert ALTIJD de problemen bij de klant te zoeken, ongeacht het soort probleem.Dat onze hele straat hetzelfde probleem had was voor Ziggo toch geen aanleiding het probleem elders te zoekenNa lang zeuren, diverse kontakten, bezoeken monteurs etc heeft een monteurhet probleem ontdekt, dat het niet bij de gebruikers ligt maar aan externe faktorenMaar dit heeft wel 3 maanden geduurd, waarbij het veel extra tijd-kosten van de gebruikers heeft gevergd.
  #5  
Oud 1 augustus 2008, 16:31
thomas999's schermafbeelding
thomas999 thomas999 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 november 2006
Locatie: Omg. Den Haag Casema
Ziggo Internet: Alles In Een Extra - Arris modem
DTV: Humax PVR
Berichten: 538
Standaard

Dat is erg vervelend gelopen natuurlijk, maar van de kant van Ziggo is het logisch eerst te adviseren de bekabeling in huis na te kijken en na te gaan of de storing niet daardoor veroorzaakt wordt. Dat is in 9 van de 10 gevallen namelijk wel zo.
Als de hele straat last heeft, ligt het natuurlijk anders, maar is dat ook duidelijk verteld toen de storing aangemeld werd?
  #6  
Oud 1 augustus 2008, 16:36
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door thomas999 Bekijk bericht
Als de hele straat last heeft, ligt het natuurlijk anders, maar is dat ook duidelijk verteld toen de storing aangemeld werd?
Toch mag je hopen dat het systeem bij Ziggo zelf groepsstoringen herkent als er veel storingsmeldingen uit een bepaalde postcode komen ....
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
  #7  
Oud 1 augustus 2008, 16:40
aartstyle's schermafbeelding
aartstyle aartstyle is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 mei 2008
Locatie: amersfoort/ oud casema
DTV: Humax IRHD5050-C (HD-PVR), sport1 en film1
Berichten: 306
Standaard

Ik kan Spaan hierin gelijk geven. Ook hier in amersfoort hebben wij ditzelfde probleem ondervonden. Er zou eigenlijk een soort alarm belletje moeten afgaan bij ziggo als er meerdere mensen uit dezelfde postcode klagen. Dan kan men dit soort dingen sneller ondervangen.
In totaal hebben wij bijna 6 maanden met deze storingen te maken gehad. Na 3 maanden bellen hebben veel buurtgenoten het maar opgegeven (lange wachtrijden en een x bedrag per minuut maken het ook niet aantrekkelijk om te bellen) waarop Ziggo ervanuit ging dat het probleem zich zelf had opgelost. Daarna was ik dus voor ziggo een incidenteel probleem omdat ik de enige was die nog belde.

Gelukkig kwam ik dit forum tegen en kwam ik in contact met Anoniem. Die heeft het allemaal netjes voor me in gang gezet en het probleem is verholpen.
  #8  
Oud 3 augustus 2008, 22:31
TRaSH's schermafbeelding
TRaSH TRaSH is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 november 2004
Locatie: (2134ET)Hoofddorp/Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / CISCO EPC3212 / Router: Asus RT-N66U (Merlin build)
DTV: Humax iHDR-5050C Samsung 46C630/Sony 40Z5500 CI+
Berichten: 1.207
Standaard

geinig precies het zelfde probleem hebben wij ook in onze buurt,
heb meerdere malen ziggo gebeld hier over.
uiteindelijk is er een monteur langs geweest en heeft me splitter vervangen en vertelde dat het hiermee opgelost zou zijn.
ook vertelde hij dat er niks is met mijn thuis-installatie
(alles hirschman )
maar bleef nog steeds dezelfde problemen houden met mijn beeld (blokjes/lijnen dwars door het beeld dat internet snelheid erg onstabiel is.)
uiteindelijk weer eens ziggo gebeld (wachttijd meer dan 10 minuten zeiden ze maar uiteindelijk iemand na 8-9 minuten aan de lijn gekregen dus dat is een plus punt)
aan de telefoon het probleem uitgelegd en verteld dat er meer mensen in mijn buurt er last van hebben.
eerst wou hij dat ik wat testen ging uitvoeren bij ziggo.speedtest.net en die aan hun wou doorgeven volgende week of zo.
maar toen ik vertelde dat we 8 jaar geleden ook zo'n probleem hadden en toen bleek er een een probleem in de wijk-kast te zitten.
wou hij wel meteen een afspraak maken maar vertelde wel als hun niks kon vinden bij mij dat het probleem wel licht aan me huis installatie zou liggen en dat de kosten van de monteur bij mij verhaald zouden worden.
toen heb ik besloten om maar eens bij mij op het pleintje wat briefjes in de bus te doen om te vragen of er meer mensen zo'n probleem hebben.
(er zijn totaal 14 huizen bij mij op het plein en heb er totaal 8 van terug gekregen met mensen die het zelfde probleem hebben en eignelijk niet wisten wat ze ermee aan moesten.
wel rekening houden dat er van die 14 huizen een aantal mensen nog op vakantie zijn en een paar mischien geen ziggo aansluiting)

maandag komt de monteur ben benieuwd wat hij te vertellen heeft,
helaas kan ik er zelf niet bij zijn omdat ik moet werken.
en mijn vrouw zal dan ook deze brieven aan hem laten zien en heb er ook een uitdraai van deze forum-topic erbij gedaan.

als ik wat meer weet dan hou ik jullie op de hoogte.
  #9  
Oud 4 augustus 2008, 14:39
Ziggo Webteam_Geoffrey's schermafbeelding
Ziggo Webteam_Geoffrey Ziggo Webteam_Geoffrey is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 29 mei 2008
Locatie: Groningen
Berichten: 40
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TRaSH Bekijk bericht
aan de telefoon het probleem uitgelegd en verteld dat er meer mensen in mijn buurt er last van hebben.
eerst wou hij dat ik wat testen ging uitvoeren bij ziggo.speedtest.net en die aan hun wou doorgeven volgende week of zo.

...

als ik wat meer weet dan hou ik jullie op de hoogte.

Beste TRaSH,

Ik ben inderdaad ook benieuwd wat de monteur gaat zeggen.
Wat mij alleen dwars zit, is dat de helpdesk medewerker u verzoekt om een speedtest te draaien en die pas later toe te sturen.
Meestal kan deze per direct gemaakt worden (mits er een internetverbinding is natuurlijk) en kunt u die gelijk doorgeven terwijl u aan de telefoon zit.
Ondanks dat kan de lijn als nog worden gemeten. Misschien kan ik wat voor u betekenen. Mocht u toevallig een klant zijn van het voormalige @Home-gebied, dan kunt u mij gerust een privébericht sturen met postcode en huisnummer zodat ik uw lijn kan doormeten. Een toevoeging van een bereikbaar nummer is ook aan te raden om die dan mee te zenden. Dan kan ik gelijk bellen als ik iets constateer wat niet juist is.

Bij de Digitale TV ligt het anders. Daar zou ik graag willen weten wat de Ber-waarde is. Die kunt u oproepen met de info-knop (3x indrukken)
Gelukkig zitten hier veel mensen die op het forum al genoeg antwoorden leveren omtrent degradatie met TV Digitaal en hoop ik ook dat wij hier snel kunnen reageren.
Ten slotte keer ik weer terug op het monteurstukje. Ik ben zeer benieuwd wat deze gaat zeggen.
  #10  
Oud 4 augustus 2008, 15:27
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.452
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ziggo Webteam_Geoffrey Bekijk bericht
Wat mij alleen dwars zit, is dat de helpdesk medewerker u verzoekt om een speedtest te draaien en die pas later toe te sturen.
Meestal kan deze per direct gemaakt worden (mits er een internetverbinding is natuurlijk) en kunt u die gelijk doorgeven terwijl u aan de telefoon zit.
Ik ken dit geval niet, maar bij een intermitterend probleem wordt wel vaker een regelmatige speedtest gedaan zodat je kunt zien of de snelheid op bepaalde uren of dagen in elkaar stort. Dat kan later dan vergeleken worden met statistieken van andere bronnen (drukte e.d.)

Een lijn kan op het moment van bellen goed zijn, met goede signalen en een goede speedtest-snelheid, maar bij een los contact in de bekabeling kan het een uur later anders zijn. Ik vermoed dat dit de reden van 'later melden van resultaten speedtest' kan zijn.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Ziggo TV en Radio > Vragen en Opmerkingen


Favorieten/bladwijzers

Labels
ziggo tv storing

Discussietools Zoek in deze discussie
Zoek in deze discussie:

Geavanceerd zoeken
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 16:52.


© 2016 - Ziggo-Gebruikers.nl