Ziggo Gebruikers  - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum


Ga terug   Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Digitale TV en Radio > Vragen en Opmerkingen > Ziggo TV app

Mededelingen

Ziggo TV app Alle vragen en opmerkingen over de Ziggo TV app voor IOS en Android kun je in dit forumdeel kwijt.

Discussie gesloten
 
Discussietools Weergave
  #1  
Oud 8 december 2012, 12:54
edvanleeuwen's schermafbeelding
edvanleeuwen edvanleeuwen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2011
Locatie: Waalwijk
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Cisco 8485
Berichten: 18
Question Ziggo App op MK808

Ik heb een MK808 mini-tv op USB-formaat met Android 4.1.1. Daarop heb ik de Zigo App 3.0.2 geïnstalleerd.

Als ik de app uitvoer, dan krijg ik een een paar seconden een Ziggo-logo met een ronddraaiend wieltje en daarna stopt de app.

In de log is de foutmelding 'can't convert to dimension type=0x1' te zien.

Ik heb getracht om de supersu- en superuser-programma's te gebruiken, maar zonder succes. Ik heb ook het idee dat het een ander probleem is, omdat de meeste melders aangeven dat dan een melding over rechten wordt getoond. Die krijg ik niet.

Kan iemand mij nog iets verder helpen?
  #2  
Oud 9 december 2012, 00:52
jklees's schermafbeelding
jklees jklees is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2012
Locatie: Voorburg
Berichten: 3
Standaard

Ik heb hetzelfde probleem. Ik dacht de MK808 als "2e" tuner te kunnen gebruiken maar helaas....
  #3  
Oud 10 december 2012, 11:26
edvanleeuwen's schermafbeelding
edvanleeuwen edvanleeuwen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2011
Locatie: Waalwijk
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Cisco 8485
Berichten: 18
Standaard App werkt nu

Ik heb de App werkend gekregen met de nieuwste firmware, die nu ook 1080p ondersteunt. Ik had ook al het vermoeden dat het daarmee samenhing, gelet op de foutmelding.

De nieuwste firmware is hier te vinden: https://docs.google.com/folder/d/0B2...orcehl=1&hl=nl

Instructies zijn hier te vinden:
http://blog.geekbuying.com/index.php...mware-release/
  #4  
Oud 11 december 2012, 01:09
jklees's schermafbeelding
jklees jklees is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2012
Locatie: Voorburg
Berichten: 3
Question

Welke firmware heb jij gebruikt? Er staan er nogal wat!
  #5  
Oud 12 december 2012, 10:19
edvanleeuwen's schermafbeelding
edvanleeuwen edvanleeuwen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2011
Locatie: Waalwijk
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Cisco 8485
Berichten: 18
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jklees Bekijk bericht
Welke firmware heb jij gebruikt? Er staan er nogal wat!
1080p_test. Dat is de meest recente, zoals je aan de datum kunt zien. En het gaat juist om de ondersteuning voor 1080p. Je merkt dat vanzelf als je daarna opstart en een monitor/tv hebt die die hogere resolutie aankan.
  #6  
Oud 12 december 2012, 21:36
jklees's schermafbeelding
jklees jklees is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 9 december 2012
Locatie: Voorburg
Berichten: 3
Standaard

Binnen 1080p heb je verschillende keuzes. Welke heb je gekozen? Dat bedoelde ik eigenlijk.
  #7  
Oud 21 december 2012, 21:28
wouterlet's schermafbeelding
wouterlet wouterlet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2011
Locatie: Middenmeer
Ziggo Internet: Alles in 1 Basis
DTV: Cisco DVR8485
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jklees Bekijk bericht
Binnen 1080p heb je verschillende keuzes. Welke heb je gekozen? Dat bedoelde ik eigenlijk.
Ik neem aan die van Geekbuying aangezien dat de nieuwste is en de rest beta's lijken. Ik heb hem geinstalleerd en moet zeggen 1080 is een hele verbetering. Maar als ik nu tv wil kijken via de app krijg ik de volgende foutmelding:

TV kijken niet mogelijk
Voor een goede werking van de app, en om de rechten van contentpartijen te waarborgen kunnen TV-programma's alleen bekeken worden op apparaten die voorzien zijn van het originele, ongewijzigde besturingssysteem. Kijk bij Veelgestelde vragen voor meer informatie.

Bij de FAQ staat dan iets over geroot, gaat niet....

Iemand hier een oplossing voor?
  #8  
Oud 22 december 2012, 09:12
edvanleeuwen's schermafbeelding
edvanleeuwen edvanleeuwen is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 15 juli 2011
Locatie: Waalwijk
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus
DTV: Cisco 8485
Berichten: 18
Standaard

Deze firmware heeft het programmaatje supersu. Daarmee kun je tijdelijk het rootgedrag uitschakelen. Daarna werkt het.
  #9  
Oud 23 december 2012, 11:47
wouterlet's schermafbeelding
wouterlet wouterlet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2011
Locatie: Middenmeer
Ziggo Internet: Alles in 1 Basis
DTV: Cisco DVR8485
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door edvanleeuwen Bekijk bericht
Deze firmware heeft het programmaatje supersu. Daarmee kun je tijdelijk het rootgedrag uitschakelen. Daarna werkt het.
Je ben geweldig! Werkt perfect zo!
  #10  
Oud 23 december 2012, 17:29
wouterlet's schermafbeelding
wouterlet wouterlet is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 1 juli 2011
Locatie: Middenmeer
Ziggo Internet: Alles in 1 Basis
DTV: Cisco DVR8485
Berichten: 9
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door wouterlet Bekijk bericht
Je ben geweldig! Werkt perfect zo!
Alleen werken niet alle apps meer als hij niet meer gerood is. De afstandsbediening op mn telefoon en mn soft-off button. Maar ja, onder het mom je kan niet alles hebben
Discussie gesloten

Ziggo Gebruikers - Grootste onafhankelijke Ziggo Forum > Digitale TV en Radio > Vragen en Opmerkingen > Ziggo TV app


Favorieten/bladwijzers

Labels
android media speler app, mk808, ziggo app

Discussietools
Weergave

Regels voor berichten
Je mag geen nieuwe discussies starten
Je mag niet reageren op berichten
Je mag geen bijlagen versturen
Je mag niet je berichten bewerken

BB code is Aan
Smileys zijn Aan
[IMG]-code is Aan
HTML-code is Uit

Forumnavigatie


Alle tijden zijn GMT +2. Het is nu 07:05.


© 2013 - Ziggo-Gebruikers.nl