Los bericht bekijken
  #51  
Oud 31 mei 2008, 10:38
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door volgensbartjes_nl Bekijk bericht
dat snap ik, daarom zei ik ook "Kun je op de zelfde manier ook voor je thuisserver de email niet via een andere port laten lopen?"
Dat zou kunnen, maar zo werkt email niet. Als je zelf wilt experimenteren met een eigen server die je thuis draait en je wilt zelf je mail ontvangen, dan zul je je aan de standaarden moeten houden. En dat is poort 25 voor SMTP gebruiken voor binnenkomende mail voor jezelf. Dat kan echter niet omdat poort-25 voor spam-preventie dicht staat. Daarom is er ooit door Multikabel een oplossing gemaakt waarbij de mail eerst op een server van Multikabel afgeleverd wordt op poort-25 en deze stuurt de mail dan door naar jou. De enige die dus bij jou binnen kan komen op poort 25 is die specifieke server.

Natuurlijk kun je een externe mail-provider zoeken die de mail op een andere poort bij jou aflevert, maar dat is niet de doelgroep hier. Want je hebt dan al een mail-provider extern (waarvoor je vermoedelijk betaalt) en het ging er hier om om dit zelf te kunnen doen.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....