Los bericht bekijken
  #40  
Oud 29 mei 2008, 14:37
Command's schermafbeelding
Command Command is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 mei 2008
Locatie: Waalwijk-Ziggo
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra
Berichten: 21
Talking

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Met Eurodocsis 3 ja, maar dat wil niet zeggen dat men ook gelijk maar met ipV6 gaat werken, want daarvoor moet er nog veeeeeeeeeeel meer aangepast worden. De meeste routers die mensen thuis hebben bijvoorbeeld werken daar helemaal niet mee. Het docsis3 platform is er klaar voor, maar meer is er niet over te melden, er zal in het begin gewoon ipv4 over gaan lopen. Voorlopig is er bij ziggo geen tekort aan ip-adressen.

Internet Protocol Version 6 (IPv6) is de opvolger van Internet Protocol Version 4 (IPv4).
Het is onder andere ontwikkeld om de beperkingen en tekortkomingen van IPv4 te verhelpen. Met name het tekort aan beschikbare IP-nummers levert een enorm probleem op: er zijn 4 miljard IPv4-adressen beschikbaar en ruwweg in 2022 zouden alle beschikbare adressen in gebruik zijn. Maar in 2010 is het beschikbare ook uitgegeven, waardoor er dus een nieuwe structuur nodig is, zodat de ongebruikte adresreeksen opnieuw kunnen worden uitgegeven. IPv4 heeft 4 × 109 adressen, terwijl IPv6 ruimte heeft voor 3,4 × 1038 adressen. Voor elke aardbewoner zijn er ongeveer 50.000 quadriljoen IPv6-adressen beschikbaar.
Naast een groot adresbereik kent IPv6 nog een aantal verbeteringen:
  • Betere routing en netwerk-autoconfiguratie.
  • Overbodig maken van NAT
  • Gegevensbeveiliging op IP-niveau.
  • Ondersteuning van mobiele nodes.
IPv6 is de tweede versie van het Internet Protocol die op grote schaal geïmplementeerd zal worden. In 2003 werd door de Nihon Keizai Shimbun gerapporteerd dat Japan, China, en Zuid-Korea vastbesloten zijn leiders in de internettechnologie te worden en de adoptie van IPv6 in 2005 te starten.