Los bericht bekijken
  #32  
Oud 29 mei 2008, 13:14
robkamp's schermafbeelding
robkamp robkamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 mei 2008
Locatie: De Meern/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra/Ubee en Arris TM702b
DTV: Humax IR HD5000c/DCB-9401R
Berichten: 65
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mr_Parker Bekijk bericht
Zoals al gezegd. De decoder zal al gecertificeerd zijn maar zo zal ook haast elke tv waar deze in de tests niet op bleek te werken dit ook zijn. Dat is nu het "leuke" aan certificeringen / standaarden / etc afzonderlijk klopt alles maar de combinatie wil vaak anders zijn.

DSit is / was ook zo met de Samsung en door software wijzigingen van diverse tv's bleken deze te werken en in (de meeste) andere gevallen moest de decoder hard en software matig aangepast worden.

Ik weet niet hoevaak Philips, een van de HDMI oprichters, updates voor hun tv's maakt om hdmi handshake problemen met verschillende settop-boxen op te lossen. Als de oprichters het al niet kunnen...
Is het handshake probleem dan van Ziggo? Nee toch, het is toch een probleem dat de leveranciers onderling moeten oplossen. Ik zie dat niet als het probleem van Ziggo, maar van de onderlinge leveranciers. Is ergens iets niet goed geïmplementeerd, dan lost men dat op via een nieuwe firmware of het terugroepen van apparatuur.

Ziggo moet alleen zorgen dat ze HDMI gecertificeerde apparaten aanbieden aan haar klanten. Dat betekent dat indien leverancier Y uitkomt met een nieuwe decoder die Ziggo wil gebruiken, dat die specifieke decoder door het keuringsproces gehaald moet worden en een stempel moet krijgen voordat Ziggo die zou gaan aanbieden.

Dan heeft Ziggo in ieder geval dat gedaan aan de compatibiliteit wat ze kan, namelijk het afdwingen van conformiteit aan de standaarden van de leverancier van de decoders.