Los bericht bekijken
  #28  
Oud 29 mei 2008, 11:50
robkamp's schermafbeelding
robkamp robkamp is offline
Member
 
Geregistreerd: 23 mei 2008
Locatie: De Meern/Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra/Ubee en Arris TM702b
DTV: Humax IR HD5000c/DCB-9401R
Berichten: 65
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Mr_Parker Bekijk bericht
@robkamp (en anderen)

Je verhaal begint met het juiste woord: "Eigenlijk".

Ik heb het al eerder aangegeven maar, IEEE1394 (de naam / type aanduiding van DV / Firewire), de naam geeft het al aan "IEEE" is ook een standaard organisatie.
De diverse camera's die over deze aansluiting beschikken hebben ook allen de goedkeurig, net als de vele chips die voor de aansluiting van deze apparaten gebruikt kunnen worden in comuters, recorders etc. Toch komt het nog altijd voor dat combinatie van deze erkende en goedgekeurde producten niet samen werken.

Het afschuiven van het niet goed werken naar Ziggo voor de keuze van de decoder, of Humax voor de keuze van de chip die het HDMI gebeuren regelt of is dus wat kort door de bocht. Er komt wat meer bij kijken dan alleen maar het "gebruik" van erkende onderdelen.
Wat ik bedoelde te zeggen was dat als de decoder die Ziggo voor ons bedoelt heeft goedgekeurd is door een test van de HDMI organisatie dat Ziggo dan geen blaam treft voor het niet samenwerken tussen de decoder en de TV. Het niet samenwerken ligt dan aan een niet compliant aparaat in de keten (en niet de decoder, want die is goedgekeurd). Dus niet de schuld van Ziggo (wel als ze een niet compliant decoder hadden gekozen, maar dat hebben ze schijnbaar niet), maar de schuld van de producent van de tussenliggende aparaten, bijvoorbeeld een AV Receiver of HD TV.

Dus als de decoder HDMI gecertificeerd is, dan moet het ding maar gewoon naar de klanten van Ziggo, het niet correct samenwerken met andere apparaten in de keten is de verantwoordelijkheid van de klant, en niet van Ziggo. De klant kan op zijn beurt de leverancier van de AV Receiver danwel de TV erop aanspreken dat zijn apparaat niet voldoet aan de standaarden.