Los bericht bekijken
  #4  
Oud 27 mei 2008, 15:03
Tulua's schermafbeelding
Tulua Tulua is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 mei 2008
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Wanadoo Broadband
DTV: Samsung DCB-H360RA
Berichten: 23
Standaard

Hoi Jongens,

Ziggo heeft het antwoord gestuurd:

De storing welke u beschrijft wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een signaal dat net te zwak is om alle zenders naar behoren te kunnen bekijken of dat een ander apparaat in de woning of in de buurt van uw woning de doorgifte van het signaal hindert.
Om uit te kunnen sluiten of de oorzaak zich binnen- of buitenshuis bevind, wil ik u vragen om een kabeltest uit te voeren:
U sluit uw digitale decoder zonder randapparatuur direct op de Ziggo hoofdaansluiting aan. U gebruikt hiervoor een gegoten coaxkabel van maximaal 3 meter lengte. Dit is een kabel met aan beide uiteindes gegoten, niet-demontabele stekkers. Onder randapparatuur wordt bijvoorbeeld huisnetversterkers, video-, dvd en harddiskrecorders verstaan. De hoofdaansluiting is de aansluiting in uw woning waar de groene Ziggo-kabel binnenkomt. Vervolgens sluit u uw decoder met één scartkabel aan op uw televisie en ontkoppelt u overige scartkabels.
Verder heeft de technische dienst geconcludeerd dat decoders gevoelig is voor elektromagnetische invloeden veroorzaakt door elektronische apparatuur. U kunt proberen om de decoder 'iets' verder van dergelijke apparatuur te plaatsen. In elk geval niet bovenop een TV of speakerbox plaatsen.
Indien u na deze test nog signaalproblemen ondervindt adviseer ik u om telefonisch contact op te nemen met de Klantenservice. U kunt dan samen met één van onze technische medewerkers het probleem analyseren en indien nodig een monteurafspraak maken.

Als ik tijd heb ga ik het checken maar goede en snelle service van Ziggo!Succes allemaal!