Los bericht bekijken
  #3  
Oud 26 mei 2008, 22:41
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door keesv1 Bekijk bericht
Wij zijn er klaar voor! Nu de content nog??

Op 7 juni a.s begint het EK voetbal en begin augustus de olympische spelen in Peking.
Beide grote internationale evenementen worden in HD kwaliteit uitgezonden.
Ook Roland Garos vindt nu plaats en ook in HD, en van de zomer nog de tour de france!

Maar wat hebben wij als Ziggo gebruikers hier aan? Het is echt een dramatische situatie!

1: Het aantal decoders voor de ontvangst van HD is beperkt tot 1, nl de samsung DCB H360 R. Een apparaat niet geheel zonder problemen. De aangekondigde Humax is voorlopig afgekeurd en van de SA HD PVR moeten we maar hopen dat die eens op de markt komt.

2: Dit weekend zou worden begonnen met de doorgifte van eurosport in HD. Er zijn problemen met Eurosport HD in combinatie met de ene verkrijgbare HD decoder de Samsung.

Ik krijg de indruk dat de kabelmaatschappijen en vooral Ziggo helemaal niet klaar is voor HD. De content is er.

Ik vind dit een duidelijk gemiste kans voor Ziggo. Men had moeten zorgen voor voldoende keus in decoders en beter moeten testen of alles goed werkt. Als je dat 1 maand voor het EK gaat doen en het zit tegen dan heb je uiteindelijk niks.

Maar het EK is nog niet begonnen en misschien gebeurt er nog een wonder en zijn de verwachte decoders volgende maand volop verkrijgbaar.

Ik hoop het van harte!


Kees
We zijn al vanaf januari aan het testen met de Humax HD-ontvanger, maar de kwaliteit is tot dusver niet voldoende voor een goedkeuring omdat er op enkele TV-ontvangers nog hdmi problemen voorkomen.

T.a.v. Eurosport HD beschikken we pas een week over het signaal van Eurosport. Dit hebben we dus nooit eerder kunnen testen, Eurosport heeft daarbij een h.264 encoder versie in gebruik die niet getest is met de bestaande HD-ontvangers.


De verbinding en encoders van de NOB zijn begin mei getest voor de EK2008 uitzendingen. De internationale verbindingen zullen pas enkele dagen voor de aanvang v/d EK opgebouwd worden.

Het is dus absoluut niet een kwestie van geen ruime voorbereiding. Aangezien HD o.b.v. H.264 nog steeds een relatief jonge technology is moeten we voorlopig nog rekening houden met onvoorziene problemen. Dit was 5-10 jaar geleden niet anders met de ingebruik name van mpeg-2 encoders / decoders.