Discussie: @home mailprobleem
Los bericht bekijken
  #57  
Oud 26 mei 2008, 21:15
raymond's schermafbeelding
raymond raymond is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 23 april 2005
Locatie: Rijswijk / Prolocation
Berichten: 1.082
Standaard

Hi!

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door CeeS Bekijk bericht
Dat idee krijg ik ook. Ik weet niet hoe het @home netwerk in elkaar steekt, maar het lijkt erop dat er verschillende SMTP servers zijn die afhankelijk van wat de DNS terugmeldt gekozen wordt.


Het zou dus zo kunnen zijn dat:
  • 1 van de SMTP servers niet goed werkt, maar dan zou iedereen die deze smtp server gebruikt niets weg kunnen krijgen.
  • Sommige SMTP servers fout geconfigureerd zijn en geen smtp mail van bepaalde ip-ranges willen versturen omdat ze denken dat dit niet hun eigen subnet is.
  • De DNS server in een regio een verkeerd ip geeft waardoor je mail probeert te sturen via een ip waar geen smtp server op draait.
Of dat zo is, is natuurlijk gissen (ik zit bij multikabel dus kan het niet checken) maar misschien moeten de mensen die problemen hebben met verzenden even doorgeven welk ip-adres je ziet als je "ping smtp.home.nl" doet en je eigen ip-adres als je dat weet (http://watismijnip.nl geeft dit ook bijvoorbeeld). Misschien is er een gezamelijk 'iets' te zien.
Ze staan op twee locaties maar is geen generieke issue. De problemen die we tot nu toe uitgezocht hebben zijn vaak users die onbewust geinfecteerd een virus of worm hadden. Die ook continue met de mailserver aan het praten was.

We hebben van een aantal mensen uit het forum de IP adressen nagelopen en wat steekproeven gedaan, maar generiek is het dus niet.

Bye,
Raymond.