Discussie: Foutmelding E37
Los bericht bekijken
  #10  
Oud 25 mei 2008, 22:04
Rene Bot's schermafbeelding
Rene Bot Rene Bot is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 mei 2008
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Alles in 1 Plus
DTV: Samsung DCB-H360RS
Berichten: 3
Angry E37 en nog eens E37

Ook ik ben een E37 slachtoffer. Dit is mijn verhaal. Wie weet DE oplossing?

Een week geleden heb ik de DCB-H360RS gekocht bij de Mediamarkt. Het was een door Ziggo mooi verpakte doos die inspeelde op het fantastische kijken naar de zomerse sport evenementen in HDTV. Maar zo makkelijk gaat dat niet met dit apparaat.

Een telefoontje naar de helpdesk van Ziggo biedt geen uitkomst: "de evenementen worden op ned. 1 gewoon in HDTV uitgezonden. U heeft dus helemaal geen HDTV receiver nodig hoor, mijnheer". Daar heb ik wat aan .

Wat is het probleem? Na enige tijd uitstekende ontvangst van alle kanalen (alles is dus correct aangesloten!) loopt het apparaat vast. De zender waarop was afgestemd blijft goede ontvangst houden maar vrijwel alle andere zenders zijn niet meer te ontvangen. De foutmelding E37 verschijnt dan bij deze zenders (neem contact op met de helpdesk). Het display op de receiver staat dan ook helemaal vast, deze blijft op dat ene goed te ontvangen kanaal staan.

Het resetten van de receiver (stroom er een tijdje er van af, terug zetten naar fabrieks instelling, kanalen installeren) biedt soms uitkomst. Niet altijd overigens. En telkens treedt dit zelfde probleem op na enige tijd (uren) goede ontvangst.

Wie weet nu wat hier de oplossing voor is? De aansluitingen zijn overduidelijk correct. Ligt het aan Ziggo, ligt het aan de receiver? Wie o wie, wat o wat?

PS
Kan het met het type te maken hebben? Het is een DCB-H360RS met achterop de receiver een stickertje met DCB-H360RSA/XEN. Software versie is 130. Hardware versie is 501. Dit is mijn inziens wel de laatste versie. Toch? Receiver is aangesloten middels HDMI. Coax gaat vanaf antennepunt direct naar de receiver, HDD Recorder zit erachter gelust.