Los bericht bekijken
  #10  
Oud 25 mei 2008, 10:18
copymaster's schermafbeelding
copymaster copymaster is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 21 maart 2008
Locatie: Zuidhorn/@Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra / Cisco EPC3925
DTV: Humax 5200C, Humax iPVR 9200 C
Berichten: 610
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door TdeHond Bekijk bericht
Dit antwoord ziet er het meest begrijpelijk uit.
Ik zie door de kabels het bos niet meer. Ik zie een witte kabel vanaf contactdoos in ingang decoder gaan. Dus die zit m.i. zeker goed. Nou zit daarboven nog een ingang voor een witte kabel waarvan ik niet weet of daar ook wat mee te doen valt.
Ik heb coax kabels aangesloten tussen decoder en videorecorder. Ik ga zo kijken of die van de juiste plek naar de juiste plek gaan.

Ik vroeg me af of ik alvast het afspelen zou kunnen herstellen door resetten digitale ontvanger, omdat deze functie wel gewerkt heeft. Wat denkt u?

Kom ik een probleem tegen dan laat ik het hier horen.
Bedankt tot nu toe voor jullie hulp. Fijn!
Als ik dit zo lees gaat dit nooit werken.
De witte kabel is de coax kabel (daar ga ik even van uit).
Deze is nu aangesloten van de muuraansluiting naar de decoder (coax-in). De decoder heeft ook nog een coax-uit. Hier moet ook een coax kabel op worden aangesloten naar de coax-in op de video recorder. Van de coax-uit op de video recorder gaat weer een coax kabel naar de coax-in van de televisie. Op deze manier van aansluiten kun je op de video recorder en op de televisie nog steeds het analoge signaal bekijken.
Het aansluiten van de decoder op de televisie gaat middels een scart kabel. De decoder heeft een scart-tv aansluiting. Sluit de scart kabel hierop aan en sluit deze aan op de televisie op een van de beschikbare scart ingangen. Wil je ook nog opnemen van de decorder op je video recorder dan moet er nog een scart kabel worden aangesloten tussen de scart-video (op de decoder) naar een vrije scart ingang op de video recorder. Opnemen van de decoder doe je nu door de video te programeren zoals je altijd al doet en kies als ingangssignaal de scart ingang waar je de scart-video van de decoder op hebt aangesloten.
Resetten de van de decoder heeft geen zin omdat alles niet goed is aangesloten.
Kom je er nu nog niet uit, zelfs niet de met de tekeningen, dan zou ik een handige buurjongen/kennis vragen of een elektronica winkel in je omgeving.