Los bericht bekijken
  #44  
Oud 25 mei 2008, 02:47
Apple740's schermafbeelding
Apple740 Apple740 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 16 april 2008
Locatie: -
Berichten: 245
Standaard

Als de Nederlandse kabelaars hun monopolistische klote systeem eens overboord zetten (want wat betreft de keuze uit slechts één merk HDTV receiver is Ziggo geen haar beter dan UPC) en gewoon iedere willekeurige DVB-C + CI module receiver toelaten dan zou je deze ellende allemaal niet hebben. Er waren dan al lang meerdere merken receivers op de Nederlandse markt beschikbaar geweest die kwalitatief beter zijn dan die Samsung box, met daarachter goede firmware support van de fabrikant (want anders stappen de mensen over op een ander merk ).

Dat de kabelaar in Nederland de keuze van de mediabox bepaalt is een zaak die je hoe dan ook keer op keer zal blijven achtervolgen. Geen keuzevrijheid is totáál niet in het belang van de klant, maar enkel om de portemonnee van de kabelaar zelf te spekken.

Gelukkig snapt de Nederlandse satelliet provider wel dat het in het belang van de klant een goede zaak is om de mediaboxkeuze niet op slot te gooien, danwel alleen "goedgekeurde" receivers toe te laten. Op DVB-S gebied heb je in de winkel gewoon keuze uit tientallen merken. De ene nog mooier en beter dan de andere.

Laatst gewijzigd door Apple740; 25 mei 2008 om 03:03