Discussie: Streams EK Voetbal
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 24 mei 2008, 23:06
Bordewolf's schermafbeelding
Bordewolf Bordewolf is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 24 maart 2008
Locatie: @home Cogas-gebied
Ziggo Internet: Internet Regelmatig
DTV: Nokia
Berichten: 345
Standaard Streams EK Voetbal

NOS zendt EK-wedstrijden ook live uit via internetDe NOS gaat alle wedstrijden van het komende EK-voetbal niet alleen live op tv maar ook via internet uitzenden. Volgens Roeland Stekelenburg, hoofd nieuwe media van de omroep, is het voor het eerst dat de NOS een groot voetbaltoernooi op internet uitzendt.
Lees verder >>
Alle 31 wedstrijden worden gratis beschikbaar gesteld. Als twee wedstrijden op hetzelfde tijdstip worden gespeeld kan de internetkijker beide volgen. Je kunt ze tegelijkertijd kijken door middel van een klein scherm onderin het beeld dat de andere wedstrijd weergeeft, aldus Stekelenburg tegenover het ANP.
Op internet voegt de NOS gedurende de wedstrijd 'realtime statistieken' toe over o.a. het balbezit per ploeg en het aantal overtredingen. De streams zijn alleen in Nederland te volgen omdat de NOS voor ons land heeft.

De uitzending van grote sportevenementen via internet komt deze zomer definitief uit de experimentele fase, zegt Stekelenburg. Het eerste grote evenement waarbij we dit deden, waren de Olympische Spelen van 2006. Vorig jaar zomer was de Tour de France de doorbraak. Ook deze zomer is de Tour de France weer live te volgen op internet evenals de Olympische Spelen in Peking.
De NOS houdt rekening met maximaal 100.000 pc-gebruikers die gelijktijdig kijken. De omroep verwacht tijdens het EK geen capaciteitsproblemen omdat de wedstrijden 's avonds worden gespeeld en de meeste mensen die dan thuis via de tv volgen
=============================================

Anoniem: komen deze streams ook via digitale tv beschikbaar, dat is handiger dan overschakelen via internet!