Los bericht bekijken
  #21  
Oud 24 mei 2008, 10:48
johan_rene's schermafbeelding
johan_rene johan_rene is offline
Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: alphen aan den rijn
Ziggo Internet: ziggi z3
DTV: samsung DCB9401R en Humax ipvr-9200c
Berichten: 55
Standaard wat ik net las

wat ik net las vond ik wel mooi geschreven.
hier zie het orspronkelijk text. http://www.molblog.nl/Merken/7050/fromfeed

Beste Ziggo,

[wo 21 mei 2008, 09:30]
Allereerst natuurlijk van harte welkom hier, jongen! Leuk dat je er bent. Het siert je, dat je je zo bescheiden opstelt. Je wilt niet zenden maar ontvangen, en luisteren in plaats van alleen maar zelf kletsen. Die gedachte bevalt me wel.

Maar eigenlijk kenden we elkaar allang, hè? Jij bent toch die van Casema? Heette jij niet Wanadoo, toen ik je voor het eerst tegenkwam, een paar jaar geleden? Dat vond ik toen nog zo gek, omdat ik had verwacht dat jij ook gewoon Casema zou heten, net als je ouders.

Een tijdje later vond je Wanadoo geen leuke naam meer. Toen heette je opeens Orange. Was dat niet een jaar of twee geleden? Weet je nog, om je te bescheuren, je was vergeten het mij te vertellen, dus ik bleef m’n kerstkaarten maar naar Wanadoo sturen. Hopelijk zijn ze toch goed aangekomen?

Ik hoorde dat je vorig jaar bent gaan samenwonen met Multikabel en @Home, leuk hoor. Gefeliciteerd nog! Ik snap ook best dat je graag wilt, dat het hele gezin dezelfde naam heeft.

Ik had het alleen wel handig gevonden, als je er gewoon bij gezegd had, dat jij die van Casema bent, en dat ik jou ook nog als Orange (en daarvoor als Wanadoo) ken, toen je je voorstelde. Je ziet er ook zo anders uit, ik herkende je bijna niet, man!

Luister eens, Ziggo. Allemaal leuk en aardig, dat je naar me wilt luisteren enzo. Maar soms moet je zelf ook iets vertellen. Bijvoorbeeld dat je eerst Casema heette. En dat ik niet verplicht ben, vriendjes met je te blijven, nu je zo veranderd bent.

Waar ik ook benieuwd naar ben is wat al die veranderingen bij jou nu eigenlijk betekenen voor mijn adres. Blijft dat hetzelfde, of moet ik ook verhuizen en woon ik straks in de Ziggostraat in plaats van de Orangelaan? Ik ben namelijk nogal verknocht aan m’n stekkie, weet je.

Ik heb het er eens over gehad met onze vrienden hier op Molblog, en we willen je toch een paar tips meegeven, voor als je over een paar jaar weer een nieuwe naam wilt.

Als je ons een brief schrijft, vertel ons dan gewoon wat we moeten weten. En prop de envelop niet helemaal vol met allemaal losse foldertjes en stickertjes, dat geeft zo’n troep.

Mooi dat je ons vertelt hoe alle producten heten in jouw nieuwe taal, maar het zegt ons allemaal niks. Leuk dat Internet Maxi voortaan Internet Z3 heet, maar kun je ons niet gewoon vertellen wat voor abonnement we hebben en wat dat eigenlijk inhoudt? Hoezo moeten wij al die namen onthouden, die jij verzint? Vanuit de ander denken, weet je nog?

Ik bedoel: leven we nou in het one-to-one marketingtijdperk of niet? Ik vond het ook nogal onpersoonlijk overkomen, dat je in de aanhef "beste abonnee" schreef. Ik heet Eline, weet je nog?

Wat veel van onze vrienden op Molblog je kwalijk nemen is dat ze opeens twee maanden vantevoren moesten betalen. Vonden ze niet leuk! Vooral omdat dat zomaar uit de lucht kwam vallen.

Wat we allemaal een beetje raar vinden, is dat je wel hard roept dat je luistert, maar het lijkt wel of je helemaal niet wilt dat we iets terugzeggen.

In je brief aan mij schrijf je bijvoorbeeld dat je wilt weten wat ik belangrijk vind. Nou, dat kan ik je zo vertellen, maar een antwoordkaartje zat er niet bij. En toen ik wilde inloggen op Casema.nlkwam ik opeens op ziggo.nl terecht, en inloggen kon ook niet. “Kom later nog eens terug”, zei je. Je was zeker weer eens te druk met luisteren...

Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik je weliswaar de afgelopen paar dagen overal tegenkom, en dat je van alles roept, maar dat ik toch totaal geen hoogte van je kan krijgen.

Maar goed, ik wil onze vriendschap best nog een kans geven. Ik kan me best voorstellen dat het allemaal even wennen is voor je, tenslotte. Maar ga nu gewoon eens doen wat je beloofde: luisteren. En als je zelf iets te zeggen hebt, wees dan een beetje duidelijk.

Nou jongen, zet ‘em op, we spreken!

Groet,

Eline