Discussie: Diverse problemen.
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 22 mei 2008, 10:19
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.470
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Peter Postuma Bekijk bericht
BER loopt op naar 3000 tot 4000
Bij sterkte 54% / kwaliteit 40%
Als je BER (Bit Error Rate) niet gelijk is aan nul dan heb je meestal last van storing in je binnenkomende signaal. Vooral omdat het bij jou kort-durend en willekeurig is, kan het een lokale stoorzender zijn. Ik denk dan aan een GSM telefoon die je misschien naast je ontvanger neerlegt en die zich af en toe meldt. Het kan ook een basispost of handset van een DECT telefoon zijn bijvoorbeeld of een Wifi router of laptop. Een beetje afhankelijk van de kwaliteit van je huisinstallatie kan datzelfde ook verder weg ontstaan, door een apparaat in je huis.

Controleer je huisinstallatie (coax kabels en versterkers en zo) door eens zo min mogelijk eraan te hangen en de ontvanger voor test eens alleen aan te sluiten zonder splitters, kabels die naar slaapkamer lopen e.d. En zet eventuele DECT basisposten, handsets en GSM's en andere draadloze dingen (koptelefoons etc) uit en kijk of het dan wegblijft.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....