Los bericht bekijken
  #65  
Oud 20 mei 2008, 18:09
kingpin's schermafbeelding
kingpin kingpin is offline
Inactieve account
 
Geregistreerd: 20 juli 2004
Locatie: Support N.W.
Ziggo Internet: A-I-Extra, Ubee EVM3200, Sitecom Gigabit/XR
DTV: Humax / PVR
Berichten: 1.054
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Orakel Bekijk bericht
Ik heb helemaal geen draadloze verbinding, dus daar ligt het niet aan. Ik weet wel, als je een andere provider hebt moet je SMPT ook anders ingesteld worden ergens bij de e-mail opties. Het blijkt dat je bij "instellingen" ---onderaan--- de smpt server moet veranderen, bijv. van smpt planet.nl naar smpt xs4all.nl. De ene provider staat nl niet toe dat je e-mail verzend via de smpt server uit naam van een ander (host relay) i.v.m. spam en zo. Het is onder "extra" die kan ik wel vinden, maar de smpt niet. Ik gebruik gewoon outlook express. Wie heeft hier meer verstand van?
Er bestaande 2 servers:
de pop, de inkomende server
de smtp, de uitgaande server.
Zou er iemand (ongewild) spam versturen, dan kan een ISP een smtp-blokkade opleggen. dan kan je niets meer versturen, maar wel ontvangen.
Zou in het geval van Hotmail een IP range geblokkeerd worden, dan worden velen hierdoor getroffen. Geeft Abuse@hotmail.com de zaak weer vrij, maar constateert dat de spam niet gestopt is, gaat de blokkade er weer op.
IEDEREEN moet zijn/haar pc nagaan op spam en op trojans. gebruik daarvoor meerdere anti-spam en een goede anti-virus programma.
Ook al denk je "dat kan mij niet overkomen" of mijn computer is niet gehacked, of ik werk niet draadloos, dan toch maar uitvoeren.