Los bericht bekijken
  #62  
Oud 20 mei 2008, 12:06
Mr_Parker's schermafbeelding
Mr_Parker Mr_Parker is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 29 maart 2008
Locatie: Noord Brabant - @Home
DTV: Humax HD-PVR / Samsung HD
Berichten: 493
Standaard

Diverse Duitse zenders hebben DD geluid, ook als het alleen stereo betreft.
Bezit je Plasma een ingebouwde DD decoder? Zo niet zal hij niets met met DD signaal, wat de decoder meen ik standaard uitvoert via HDMI, aankunnen.
Zo niet kun je het geluid in de decoder omzetten van digitaal naar PCM, je kunt dit vast programeren in het menu geloof ik maar je kunt ook simpel van het audio spoor wisselen via de afstandsbediening.
Dan zou je geluid wel via HDMI moeten werken in combi met je scherm.

Mijn CRT tv beschikt over een DD decoder en kan er Virtual Dolby Surround van maken. Meestal werkt dit goed in combi met de Samsung decoder echter soms moet ik een paar keer heen en weer schakelen om het geluid te krijgen. Mede omdat ik het nu eenmaal gewent ben om het geluid via mijn HT set te laten lopen, Kef iQ5 speakers klinken toch heel wat beter dan tv speakertjes, laat ik het echter eigenlijk altijd via de receiver lopen en heb ik nergens last van.
Wel kies ik doorgaans voor het analoge geluids signaal als het bij het DD signaal slechts om stereo (2.0) gaat. Door de compressie is het DD signaal naar mijn idee dan nl. minder "vol / dynamisch" dan het analoge geluids spoor.