Discussie: Voicemail
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 19 mei 2008, 21:32
niseno70's schermafbeelding
niseno70 niseno70 is offline
Member
 
Geregistreerd: 11 februari 2005
Locatie: Spanbroek - Multikabel
Ziggo Internet: Familybundel - Webstar
DTV: Samsung DCB-B270R
Berichten: 41
Standaard

Even een misverstand wegwerken: Ziggo stuurt op dit moment wel degelijk een signaal mee. Mijn Philips telefoon krijgt vlak nadat de voicemail ingesproken is, een signaal waardoor een envelopje gaat knipperen.
Na het beluisteren van de voicemail komt er weer een melding en de envelop gaat weer uit. Dit heb ik getest door afwisselend een ander toestel te gebruiken voor het inspreken van de tekst en voor het beluisteren..... Door een ander toestel te gebruiken, bleef de envelop continu aan ook nadat de voicemail beluisterd was. Dus NA het afluisteren wordt ook een signaal verzonden.
Bovendien is er een ander signaal wat doorgegeven wordt:
Een onderbroken kiestoon als er een nieuwe te beluisteren voicemail is.

Ik wil alleen maar aangeven dat de facilliteit bij de KPN luxer en betrouwbaarder is. De envelopmelding werkt bijvoorbeeld niet op mijn Siemens telefoon. (AS150)

Helaas staat nergens vermeld in een handleiding hoe de voicemailmelding exact werkt. Ik heb het zelf uit moeten testen en het heeft een hoop geld gekost voor de mobiele telefoon.

Het mooiste zou zijn als Ziggo de faciliteit zoals de KPN deze heeft, gaat aanbieden. Heel betrouwbaar en duidelijk. Een terugbelactie zoals je dat ook bij je mobiele telefoon hebt, daar wordt je ook gebeld als je een nieuw voicemailbericht hebt.

Maar wat ik al stelde, is ook de telefoonspecificatie van KPN duidelijker en zijn sneller de kosten in te zien.