Los bericht bekijken
  #51  
Oud 19 mei 2008, 17:45
TipX's schermafbeelding
TipX TipX is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 17 september 2004
Locatie: Den Helder Ziggo
Ziggo Internet: Extra / Ubee
DTV: Panasonic TX-55AX630 CI+ & HUMAX 5200
Berichten: 667
Standaard

ZENDERS VAN PUBLIEKE TV HAARSCHERP

door Alfred Monterie
HILVERSUM, zaterdag

De publieke zenders Nederland 1, 2 en 3 zenden vanaf volgend jaar in een aanzienlijk hogere beeldkwaliteit (HD-tv) uit. Hiertoe komen drie speciale tv-stations in de lucht naast de bestaande kanalen. De komende drie maanden wordt als voorproefje een nieuw kanaal ’Nederland 1 HD’ toegevoegd.
De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft hierover bindende afspraken gemaakt met de grote kabelmaatschappijen. Het nieuwe kabelbedrijf Ziggo, dat voortkomt uit de fusie van @Home, Casema en Multikabel, alsmede UPC garanderen dat betrokken zenders in HD-kwaliteit de huiskamers zullen binnenkomen.
Cees de Bruin, directeur distributie en uitzendingen van de NPO, heeft de overeenkomst bevestigd.
Bovendien komt er in de maanden mei, juni en juli naast het ’gewone’ Nederland 1 een soort ’premium’-versie van Nederland 1. Dit extra kanaal gaat het EK voetbal, de Olympische Spelen en mogelijk ook de Tour de France in HD uitzenden.
Onzeker is wat er met de commerciële tv-zenders gaat gebeuren. SBS wil ook graag in HD uitzenden, maar vraagt een vergoeding om de hogere kosten te dekken. Voor een pakket van tien HD-zenders (RTL, SBS en publieke omroepen) zou de abonnee €3 per maand extra moeten betalen.

(Bron: Telegraaf)