Los bericht bekijken
  #49  
Oud 18 mei 2008, 21:41
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door jb endeman Bekijk bericht
Nou zeg ... Mail geblokkeerd naar hotmail, met klachten wordt niets gedaan, telefonisch niet te bereiken,op klacht meldingen per mail wordt niet gereageerd , geen storing melding en hier wordt gezegd "je moet je wel realiseren dat @home er niets aan kan doen " ???
Ik geloof dat je mijn reactie niet begrijpt, tenminste dat blijkt uit het pictogram wat jullie erbij zetten.

Ik probeer het nog een keer uit te leggen:

Het feit dat Hotmail een ip-range of een mailserver op een blacklist zet wordt gedaan door Hotmail zelf, dát bedoel ik te zeggen. Ook IP-adresssen, bijvoorbeeld alleen jouw ip-adres kan op een blacklist komen waardoor jouw mail geweigerd wordt. Jij kunt er dan niets aan doen, of het nu wel of niet terecht is dat je op die lijst komt. Datzelfde geldt voor de @home mailserver.

De @home mailserver is wel degelijk beschermd tegen standaard spammen. De enige die gebruik kan maken van de @home mailserver zijn @home klanten. Maar er zijn duizenden computers binnen het @home domein die besmet zijn met een virus, trojan of andere zooi en die spam versturen. De ip-adressen van die computers komen vaak automatisch op een blacklist en als er het veel zijn komt een hele range van ip-adressen op die zwarte lijst te staan en daar kan dus ook jouw ip-adres tussen zitten, terwijl jij nog nooit spam gestuurd hebt, maar iemand met een ip-adres in de buurt van jouw adres wel !

Het enige wat @home daaraan kan doen is de klant die de spams stuurt afsluiten als er een melding van komt (en dat gebeurt ook), vervolgens kan @home proberen die ip-range van de zwarte lijst te krijgen, zelfs als ze dat direct doorgeven kan het daarna nog dagen duren voordat iemand van die zwarte lijst is afgehaald, domweg omdat @home daar zelf geen invloed op heeft hoe snel dat geregeld wordt, dat moet (bijvoorbeeld) Hotmail doen en niet @Home.

In dit geval lijkt het mij dat niet de @home mailserver op de zwarte lijst staat, maar IP-Ranges omdat sommige @home klanten wel kunnen mailen en anderen weer niet.

Of @Home er in dit geval wel of niet iets aan gedaan heeft door abonnees af te sluiten, te proberen ip-ranges van de zwarte lijst te krijgen weet ik natuurlijk niet, maar als jullie het gemeld hebben aan abuse@home.nl dan komt dat bij de afdeling die dat doet en die zullen de dingen die ik hierboven noem doen. Het resultaat daarvan kan dus tijd kosten die men niet zelf in de hand heeft. Ik neem verder aan dat de abuse afdeling ook actief de bekende zwarte lijsten controleert of er @home ip-adres-ranges of mailservers op voorkomen en dan zelf al actie onderneemt.


Maar nogmaals mijn reactie was alleen bedoeld om aan te geven dat dit probleem niet 1/2/3 opgelost kan worden door een techneut van @home en ook buiten hen ontstaat.
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....