Discussie: Vast IP-adres?
Los bericht bekijken
  #7  
Oud 17 mei 2008, 20:19
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Angelo Bekijk bericht
BenJ. Zijn er plannen in de richting van een vast IP? Misschien in combinatie met ip6? Ik dacht overigens dat Ziggo van de zomer zou beginnen met Docsis 3 uitrollen. De snelheid zou dan voor de snelste abonnementen omhoog gaan.
Op dit moment bij Ziggo dus geen plannen voor vast IP en IPv6. Op termijn komt het in beeld idd met ED3, de argumenten die het nu niet mogelijk maken vallen dan weg. IPv6 wordt nog een ander verhaal. Ziggo maakt nu nog geen aanstalten ondanks dat wij vinden dat met de prognoses dat binnen een paar jaar de huidige IP's uitgeput raken. Ik heb geen idee hoeveel "ruimte" er voor Ziggo nog zit in het huidige systeem van dynamische adressering.
De eerste golf met snelheden tot max. 30 Mbps gaat nog gewoon binnen ED2, daar zit zelfs nog behoorlijk meer rek in. Daarmee (echter dat neem ik aan) creŽert men zich wat meer tijdruimte voor de uitrol van ED3. Dat gaat toch een behoorlijke operatie worden want tegen die tijd moeten alle modems zijn vervangen. Als dat een beetje over de tijd wordt uitgesmeerd lijkt me dat qua financiŽn ook niet zo gek.
__________________
BenJ