Los bericht bekijken
  #12  
Oud 17 mei 2008, 20:17
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 475
Standaard

Nu ja, mijn persoonlijke ervaring van een ander forum, waar ik moderator ben, is dat als iemand net lid wordt en dan meteen in een aantal threads dit soort (ik noem het) spam gooit, is dat het betreffende lid dan lid is geworden om een beetje te zieken. Ik ben er dan snel klaar mee en dat betekent een lid minder en een entry op de ban list meer.

Om terug te komen op de eerste post in deze thread. Het is natuurlijk niet goed als een nieuw bedrijf zo met nieuwe klanten om springt. In mijn ogen had je dit moeten kunnen zien aankomen en had je hier ook iets aan kunnen doen. Je klanten zijn je broodwinning. Zij brengen geld naar jou en dus zorgen zij ervoor dat je als bedrijf bestaansrecht hebt. Het is niet zo dat er vorige week ineens besloten is om vanaf vrijdag de drie bedrijven samen te voegen tot een enkel bedrijf. Bij ons als klant was dit eigenlijk al bij de aankoop van @Home bekend. Er is dus tijd genoeg geweest om goed na te denken hoe men dit aan zou pakken en wat daar allemaal bij komt kijken. Het is dus ook logisch dat men al in een vroegtijdig stadium moet hebben geweten dat men de pakketten op elkaar moet harmoniseren en dat men het klantenbestand in een enkele database gestopt moet worden. Het bewijs dat men zich dit wel degelijk heeft gerealiseerd is geleverd door het feit dat de pakketten inderdaad op elkaar aangepast zijn. Nu het klantenbestand nog. Dat was in mijn ogen ook niet erg moeilijk geweest. Maak een nieuwe database met alles wat je van een gebruiker wil weten en converteer dan de drie oude databases. Dat kun je heel geleidelijk doen door eerst multikabel, dan Casema en daarna @Home erin te stoppen en door een extra veld toe te voegen, waardoor je tot de daadwerkelijke fusie onderscheid kunt maken tussen de verschillende bedrijven. Indien dit niet mogelijk is, doordat bijvoorbeeld de oude helpdesks niet in een gemeenschappelijke database kunnen kijken, dan kun je het oplossen door een vijfde database te maken, die er hetzelfde uitziet als de nieuwe lage database die je hebt gebouwd. Hier kun je vanaf de fusie tijdelijk al je nieuwe gebruikers kwijt en dan kun je alsnog de databases migreren als hierboven staat. Als dat ook niet mogelijk is, dan kun je als laatste er nog voor kiezen om een tijdelijke database te bouwen en nieuwe klanten te melden dat er door de fusie wat vertraging is in het verwerken van de orders. Ik zie de problemen niet, maar dat zal wel aan mij liggen.

Aangezien alle drie de oude bedrijven tot vrijdag acties hadden lopen, lijkt het mij dat men ook tot vrijdag mensen lid moet kunnen maken en dat men dus tot dat moment orders moet kunnen verwerken.

Het had Ziggo gesierd om op zijn minst een tegemoetkoming aan te bieden aan deze nieuwe klant. Het is immers niet zijn schuld. Er is vast iets aan te doen. Je moet alleen willen.