Los bericht bekijken
  #203  
Oud 17 mei 2008, 12:03
Terra's schermafbeelding
Terra Terra is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 mei 2008
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 105
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gkvk Bekijk bericht
Lijkt mij nogal vreemd om geld terug te geven moet je het later toch weer betalen.
Wijze van incasso is op zich niet vreemd alle bedrijven werken zo en deze kabelaars waren zo ongeveer de laatste die dat niet deden.
Alleen de manier hoe alles is verlopen is gewoon slecht te noemen maar daarvoor zijn ze door het stof gegaan.
Komt ook een regeling mocht het je in de problemen brengen dus ja , wat nog meer ?
Daar hebben wij een spreekwoord voor, het kalf redden, nadat deze verdronken is.

Als er beter gelet was op de wetgeving, was er niets aan de hand geweest. Nu wordt de consument afgescheept met een probleem, die veroorzaakt is door de sukkels van @home en MK.

De consument moet nu smeken om uitstel omdat deze de maand niet kan rondkomen. Mijn visie, trek het in van de salaris van de Top, verdienen toch genoeg.

Sowieso een boete voor de deze ongein van de consumentenautoriteit zou ook leuk zijn kijk maar naar het citaat van de consumentenbond over de boete aan de UPC.

Nieuwsbericht

15 mei 2008 UPC krijgt drie ton boete voor mediabox

De Consumentenautoriteit (CA) heeft UPC een boete van totaal 303.000 euro opgelegd vanwege hun verkoopwijze van de ‘mediabox’ in 2007. Dat heeft de CA op 15 mei 2008 bekendgemaakt. De Consumentenbond ontving vorig jaar veel klachten over UPC en diende daarop een klacht in bij de Consumentenautoriteit. UPC laat via de media weten dat het de fouten erkent en ervan heeft geleerd.
Consumenten zijn op basis van misleidende en onjuiste informatie via telefonische verkoop en verkoop aan de deur overgehaald de mediabox te accepteren voor digitale televisie. Na een gratis proefperiode bleek de consument automatisch aan een abonnement vast te zitten zonder daarom gevraagd te hebben.
Klachten
Mede door de signalen van de Consumentenbond is de CA in staat geweest te onderzoeken op welke punten UPC in strijd met het consumentenrecht heeft gehandeld. In een hoorzitting op 4 maart 2008 heeft de bond de klachten toegelicht en aangegeven dat eerder contact tussen bond en UPC onvoldoende tot verbetering heeft geleid.