Los bericht bekijken
  #13  
Oud 17 mei 2008, 11:54
Terra's schermafbeelding
Terra Terra is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 12 mei 2008
Locatie: Zoetermeer
Berichten: 105
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door gkvk Bekijk bericht
Het recht van de consument is dat ze hun abo op kunnen zeggen als het niet bevalt maar dit heeft niets met consumenten recht te maken.
Ziggo is in opbouw en binnenkort is alles gelijk op alle producten , dat er hier en daar een zendertje meer of minder zit hoort daar bij.
Verwacht dat op lange termijn dit wel vaker zal voorkomen maar dan van de zender kant .
Zenders die bepalen dat ze alleen in bepaalde gebieden ontvangen willen worden , kijk naar regio22 die alleen te zien is in multikabel gebied.
In Brabant zitten nu al streek gebonden analoge tv zenders die op lange termijn waarschijnlijk ook digitaal gaan en ik denk dat dat niet landelijk zal zijn omdat er voor de zenders natuurlijk ook een prijskaartje aanhangt
Dat de sites van kassa en radar vollopen is vrij normaal met een ombouw van deze omvang , er gaat altijd wat mis en dat is ook aangegeven door Ziggo.
Veel van die klachten zijn serieus en moeten ook zo behandeld worden maar veel van die treur muziek bij kassa/radar die sommigen ten toon spreiden kan ik echt niet anders kwalificeren als gezeur.
Weet je wat gezeur is, bedrijven die de wetgeving aan hun laars lappen en de consument in de kou laten staan als ze proberen hun recht te halen. Maar als het in de media komt zoals bij radar of kassa, sorry hoor consumenten we hebben foutje gemaakt. Of door drukte kunnen we het niet meer aan.

Kijk maar hoe het is gegaan bij de dubbele incasso bij de @home en MK klanten. (Dat is toch echt niet volgens de wetgeving).

Grote bedrijven zoals Ziggo, KPN, UPC, e.d. moeten eens goed moeten luisteren naar de consument, dan te zeggen als het u niet bevalt zegt u toch gewoon uw abonnement op.

Dan jouw uitspraak dat het recht van opzeggen van abonnement geen consumentenrecht is, klopt totaal niet.

Je kan op een 2 manieren opzeggen:
1. Volgens algemene voorwaarden die gesteld is volgens contract met de provider.
2. Volgens de wetgeving (consumentenrecht):
- Per direct indien de voorwaarden wijzigen en de contractant het daar niet mee eens.
- Indien de provider niet aan zijn verplichting voldoet en de contractant de provider de gelegenheid heeft gegeven alsnog binne een termijn van 14 dagen aan de verplichting te voldeon.

De uitspraak die jij nu maakt kan alleen maar zijn van iemand uit zo'n callcenter.