Discussie: Ziggo.vanalles
Los bericht bekijken
  #3  
Oud 17 mei 2008, 01:27
vinnie-terranova's schermafbeelding
vinnie-terranova vinnie-terranova is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 26 maart 2008
Locatie: (Oude) Ziggo-gebied
Ziggo Internet: Alles-in-1 "Horizon connect & play Max''
DTV: Horizonbox
Berichten: 955
Standaard

Gewoon ter info:

ZIGGO
De kabel biedt de gebruiker steeds meer diensten. De belangrijkste zijn: tv, internet en telefoon. Digitale televisie via een decoder is daar bijgekomen en in de eerste helft van 2006 is daar ook High Definition tv aan toegevoegd. Het kabelnetwerk van Ziggo is overal geschikt gemaakt voor deze diensten. Het signaal kan daarmee ongestoord uw woning bereiken.
De rol van het ontvangststation
De meeste signalen van radio- en tv-zenders plukt een ontvangststation uit de lucht. Sommige signalen, zoals VRT één en KETNET/Canvas, worden per glasvezel aangevoerd uit Zuid-Nederland. Het ontvangststation voegt daar verder de internet- en telefoonsignalen aan toe. Glasvezelkabels, deels onder- en deels bovengronds in de holle ruimte van hoogspanningsleidingen, brengen de signalen vervolgens tot in de wijk. Van daaruit gaan ze via coaxkabels naar versterkerkasten op straat en dan naar de wandcontactdoos bij u thuis. Om van internet of telefonie gebruik te kunnen maken, moeten die beschikken over een data-aansluiting.
Controle
Het Network Operations Center in Zwolle houdt alle verbindingen 24 uur per dag en 7 dagen per week in de gaten. Van hieruit worden ook de klachten over radio en tv, internet en telefonie afgehandeld en worden de monteurs aangestuurd die reparaties uitvoeren.
Investeren
Ziggo blijft investeren in netwerken. De afgelopen jaren is veel geld gestoken in het netwerk om de kwaliteit te verbeteren en nieuwe diensten mogelijk te maken, ook in de dunbevolkte gebieden van Nederland.
Toegang tot netwerk
Ziggo staat open voor toelating van andere partijen op het netwerk. Op radio- en televisiegebied gebeurt dit al jaren in goed overleg met betrokken partijen. Tot nu toe hebben meer dan honderd partijen toegang tot ons netwerk gevraagd. Zij hebben dat allen gekregen, zonder dat hier ooit een juridisch conflict over is geweest. Ondanks veel rumoer heeft KPN uiteindelijk besloten om de aanvraag voor toegang tot ons kabelnet niet door te zetten. Op internetgebied ontbreekt tot nu toe serieuze belangstelling van grotere marktpartijen.
Concurrentie
Ziggo is voorstander van concurrentie tussen netwerken. Op internetgebied heeft de felle concurrentie tussen kabel en ADSL geleid tot een koppositie van Nederland in Europa: de hoogste penetratie en de laagste prijzen. Op het gebied van telefonie en televisie staat dit ook te gebeuren, mits de overheid hiervoor de ruimte laat. Concurrentie tussen netwerken biedt de beste waarborg voor innovatie in netwerken door nieuwe investeringen.

Bron Ziggo
__________________
Greetz Vinnie
ZIGGO IS HET
@HOME BLIJVEN WE