Los bericht bekijken
  #15  
Oud 16 mei 2008, 19:11
Angelo's schermafbeelding
Angelo Angelo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 4 maart 2008
Locatie: Buchten / @Home
Ziggo Internet: AiE Extra / Arris modem
DTV: Samsung HDTV en Cisco
Berichten: 475
Standaard

Er zijn een aantal redenen waarom men alle modems zou willen vervangen:

1. Men wil de hele infrastructuur op Eurodocsis 3 brengen. Dat kan voordelen hebben, doordat oude apparatuur niet meer onderhouden hoeft te worden, waardoor het dus goedkoper is dan de twee naast elkaar te laten bestaan. Ik weet niet of Eurodocsis 3 compatibel is met de 2 modems.
2. Er zijn geen reserveonderdelen voor Eurodocsis 2 meer en dus gaat men delen van het netwerk (lees, wijken, steden) op Eurodocsis 3 zetten, zodat men onderdelen kan kanibaliseren voor de rest van het netwerk. Dit heeft men in de Com21 tijd ook gedaan.
3. De spullen zijn fiscaal afgeschreven en beginnen fouten te genereren. De witte surfboard bijvoorbeeld heeft problemen met hogere snelheden.
4. Een hoop modems zijn eigendom van de klant. Dat was tot voor kort zo. Op deze manier zijn alle modems weer eigendom van Ziggo.
5. In plaats van 5 modems, hoeft men nu nog maar 1 modem te ondersteunen. Lijkt op 1, maar gezien van de modem kant en niet van de netwerk kant.
6. Men heeft een deal gesloten met bijvoorbeeld Cisco / Sienctific Atalanta, waardoor men een aanmerkelijke korting krijgt als men het hele netwerk upgrade.
7. Door volledig over te stappen op Docsis3 is Ziggo aantrekkelijker om te verkopen. Ze zijn immers in handen van een investeringsfirma.
8. Doordat de Docsis 3 standaard van andere en meer frequenties gebruik kan maken als mede QAM256 blijft er misschien meer bandbreedte op de kabel over voor andere diensten zoals meer digitale zenders en VOD.

Ik weet het niet. Ik gis hier maar wat, maar er zijn natuurlijk redenen te bedenken, waarom Ziggo over zou willen stappen.